2024.03.29. - Auguszta

Tepsis karfiol

Hozzávalók:


1 kisebb fej karfiol, vagy 1 zacskó fagyasztott karfiol, sajtmártáshoz: 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 dl tej, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, grill fûszerkeverék, 10 dkg reszelt sajt (trappista és karaván)
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Sós, forró vízben megfõzöm a rózsáira szedett karfiolt. Nem puhára, ress, ropogós maradjon, még sülni is fog! Vajat felhevítem, majd a lisztel habzásig forralom. Habverõvel állandó keverés mellett felöntöm a tejjel, sózom, grill fûszerrel ízesítem. Mézsûrûségûre beforralom. Hozzá öntöm a tejföllel elkevert tojássárgáját, majd a sajtot, és elkeverem.

Kivajazott hõálló üvegtálba csinosan elrendezem a karfiolrózsákat, leöntöm a mártással, és sütõben addig sütöm, míg a teteje kissé megpirul. (hideg sütõ esetén 200 C fok, kb. 30 perc). Lehet sonkát picire vágva megpirítani kevés vajon, és a karfiolrózsák közé szórni, még az öntet elõtt, így laktatóbb, egytál ételt kapunk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!