rss
  • Sajtos rizsgombóc

  • Share on Tumblr

    A rizst a paradicsompürével, sóval és annyi vízzel, amennyit felvesz, puhára fõzzük, levét elpárologtatjuk, majd a tûzrõl levéve belereszel­jük a sajtot.

    Hagyjuk kihûlni, vizes kézzel kis gombócokat formálunk belõle, és zsemlemorzsába hempergetve, bõ forró olajban hirtelen ro­pogósra sütjük. Sültekhez kitûnõ körítés, de ha paradicsommártást készítünk hozzá, önálló ételnek is tálalhatjuk.

    Hozzávalók:
    20 dkg rizs
    1 evõkanál paradicsompüré
    10 dkg sajt

    zsemlemorzsa
    a sütéséhez olaj

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fokhagymás rizs

    Hozzávalók: 4 adag párolt rizs, 5-6 gerezd fokhagyma, némi fokhagymaszár (ha van), 3 ek olaj.

  • Tejfölös fokhagymamártás

    Hozzávalók: 4 db keményre fõtt tojás, 4 dl tejföl, 2 dl tej, só, 7 gerezd finomra zúzott fokhagyma.

  • Tavaszi túró

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 2 ek olaj, 1 csomó retek, 1 kis zöld uborka, metélõhagyma, só.

  • Krumplis tészta

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 50 dkg száraztészta (nagykocka vagy orsó), 0,7 dl étolaj, 2 dl tejföl, só, bors, törött pirospaprika, víz a tészta kifõzéséhez;

  • Rakott keksz

    Hozzávalók:

    - 60-70 dkg szögletes háztartási keksz
    - 2 nagy pohár tejföl
    - 9 púpos evõkanál cukor
    - 3 csomag vaníliás cukor
    - 1 evõkanál kakaópor
    - 1 evõkanál rumaroma
    - 1 evõkanál vanília-aroma

  • Báránygerinc sütve

    A zeller- és petrezselyemzöldét finomra vágjuk, a rozmaringot összemorzsoljuk, és összekeverjük a finomra vágott anyagokkal. A megtisztított báránygerincet besózzuk, olajjal bekenjük, majd alaposan bedörzsöljük a finomra vágott anyagok keverékével. Ezután egy éjszakára - zsírpapírral letakarva - hûtõszekrénybe helyezzük, hogy a fûszerkeverék íz- és illathatása jobban érvényesüljön.

  • Currymártás chutney-val

    Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, 2 evõkanál vaj, 2-3 evõkanál currypor, 2 dl húsleves, 1 alma, só, 1 teáskanál étkezési keményítõ, 6 evõkanál ananászlé, 1 evõkanál mangó cutney, 2-3 levél citromfû, 1 evõkanál konyak, õrölt feketebors;

  • Brandy Cobbler

    Shakerben összerázzuk, tört jéggel töltött pohárba szûrjük, s az ananásszal díszítjük.

  • Sonkás pudding palacsintával

    Hozzávalók: 5 tojás, 40 dkg liszt, 40 dkg sonka tejföl, só, vaj.

  • Narancsos piskóta

    Habosra keverünk egy egész tojást és három tojássárgát 15 deka porcukorral, egy csomag vaníliás cukorral, belereszeljük két narancs sárga héját, belecsavarjuk a levét. Végül felváltva adogatjuk hozzá a kemény habbá vert három tojásfehérjét és 10 deka réteslisztet.

  • Fokhagymás cukkíni

    A megmosott, héjas cukkínit megtörölgetjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A tojást a tejjel és a fûszerekkel habosra verjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

  • Száraz sárgaborsó fõzelék

    Hozzávalók: borsó 0.5 kg, zsír 10 dkg, liszt 2 ek., bors, só 1-1 késh., hagyma 1/2 fej.

  • Mákos nudli

    Hozzávalók: 1 kg burgonyatészta, 5 dkg vaj (vagy margarin), 5 dkg finomra darált mák, ízlés szerint 7-8 dkg porcukor, só a tészta fõzéséhez;

  • Sárgaborsó fõzelék

    Hozzávalók: 600 g sárgaborsó, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 60 ml olaj, 2 db babérlevél, 1 kk. paprika, 50 g liszt, só, õrölt bors, 2 ek húsleves esszencia.

  • Tojásos kocka

    Hozzávalók: Liszt 1 kg, tojás 3 db, zsír 15 dkg, tojás 4 db, tejföl 2 kanál, só 2 késh.

  • Burgonya-leves

    Minden személyre két darab nagyobb fajta burgonyát vegyünk, tisztitsuk azt meg nyersen, aztán vágjuk fel szép egyenlõ koczkákba. Tegyünk egy fazékba mindenféle zöldséget és az árva levesekhez szükséges mennyiségû vizet: három személyre egy liternyit.

  • Szarvas vagy õzfilé roston

    Hozzávalók:

    600 g szarvas vagy õzfilé, 1 dl olaj (olíva), só, õrölt bors, kakukkfû, rozmaring, zúzott fokhagyma

  • Gyümölcs linzer

    Hozzávalók: 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 35 dkg liszt, 2 tojás, 1 cs. vaniliás cukor, 1/2 cs. sütõpor, kandírozott gyümölcs.

  • Csirke tojásban

    Hozzávalók: 2 db kicsi csibe (összesen 1 kg-nyi), 3 db egész tojás, teáskanálnyi liszt, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só.

  • Apró kakaós csiga leveles tésztából

    Apró kakaós csiga leveles tésztábólA leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, majd vékony téglalapokat nyújtunk. Egy szilikon ecsettel megkenjük az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a kakaó és cukor keverékével. Bejglihez hasonlatos módom, hosszabbik oldalánál foga feltekerjük, és vajas késsel kb. két cm széles darabokat vágok. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket kis ráhagyással, egy kevéske olvasztott vajjal lekenjük a tetejüket, és 180 fokos sütőben, légkeverésen 12-15 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, hogy ne süljön túl, mert akkor nagyon kiszárad.