2024.04.20. - Tivadar

Mustáros hentestokány hagymás burgonyával

Hozzávalók: 4 evõkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 80 dkg sertéscomb, só, õrölt bors, 2 evõkanál mustár, 4 csemegeuborka, 1 nagyobb pritaminpaprika, 1 csokor petrezselyem, 1 evõkanál liszt; a körethez: 80 dkg tisztított burgonya, só, õrölt bors, 3 dkg vaj, 2 lilahagyma, 2 szál zellerzöld, 1 evõkanál fûszerpaprika.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a félujjnyi vastagra csíkozott sertéscombot, további 3-4 percig pirítjuk, közben sóval, borssal, mustárral fûszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd fedõvel letakarva majdnem puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csemegeuborkát, a pritaminpaprikát, az aprított petrezselymet, újból annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, és ha a hús puhára fõtt, kevés hideg vízzel simára kevert lisztes habarással sûrítjük.

A körethez a burgonyát enyhén sózott, forrásban lévõ vízben megfõzzük, leszûrjük, és burgonyanyomóval összetörjük. Ezután hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott lilahagymát, a zellerzöldet, megszórjuk fûszerpaprikával, és sóval, borssal ízesítjük. Jól összekeverjük, majd tányérra halmozzuk, mellétesszük a hentestokányt, és petrezselyemmel díszítjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!