Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Babpörkölt virslivel
Hozzávalók: 75 dkg tarkabab, 6 dkg zsír, nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, egy csapott evõkanál pirospaprika, só, 2 - 3 pár virsli.
A babot a fõzés elõtti napon beáztatjuk. Kevés sós vízben puhára fõzzük, mire megfõ, alig legyen víz alatta. A vöröshagymát apróra vágjuk, és 5 dkg zsírban megfonnyasztjuk. Beletesszük az összezúzott fokhagymát, meghintjük egy csapott evõkanál pirospaprikával, és föleresztjük 1-2 evõkanál vízzel. Fedõ alatt pároljuk, szükség szerint még vizet öntünk alá, amíg a hagyma teljesen meg nem puhul, majd lesütjük zsírjára, a megfõtt babba keverjük, és összeforraljuk. A virsliket megmossuk, karikára vágjuk, és a félretett 1 dkg zsírban átforrósítjuk. A kész babporkölt tetejére halmozva tálaljuk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!