rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Babpörkölt virslivel

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 75 dkg tarkabab, 6 dkg zsír, nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, egy csapott evõkanál pirospaprika, só, 2 - 3 pár virsli.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A babot a fõzés elõtti napon beáztatjuk. Kevés sós vízben puhára fõzzük, mire megfõ, alig legyen víz alatta. A vöröshagymát apróra vágjuk, és 5 dkg zsírban megfonnyasztjuk. Beletesszük az összezúzott fokhagymát, meghintjük egy csapott evõkanál pirospaprikával, és föleresztjük 1-2 evõkanál vízzel. Fedõ alatt pároljuk, szükség szerint még vizet öntünk alá, amíg a hagyma teljesen meg nem puhul, majd lesütjük zsírjára, a megfõtt babba keverjük, és összeforraljuk. A virsliket megmossuk, karikára vágjuk, és a félretett 1 dkg zsírban átforrósítjuk. A kész babporkölt tetejére halmozva tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Adventre: töltött gránátalmák

    Hozzávalók: 4 db gránátalma, 4 evõkanál baracklekvár, 4 evõkanál mazsola, 4 evõkanál durvára vágott mandula, csipetnyi fahéj, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tej.

  • Ernyey Béla – Balaton Dóra: Ünnepek és hétköznapok

    Ernyey Béla színész, író – és közismerten nagy ínyenc, aki korábbi könyveiben és fõzõmûsorokban is számos alkalommal bebizonyította már, hogy nemcsak enni, de fõzni is szeret (és tud!).

    Elsõ szakácskönyvével, az Ünnepek és hétköznapok-kal Ernyey részben nagyanyjának, egy igazi erdélyi nagyasszonynak állít emléket: a tõle örökölt, féltve õrzött családi recepteket teszi közkinccsé pazar, ünnepi ételsorok formájában. A békebeli, bõséges lakomákat idézõ finomságok mellett a hétköznapokról sem feledkezik meg Ernyey.

  • Gombás palacsinta

    Apróra vágott hagymát pirítunk olajon, majd hozzáadjuk a gombát, amit szintén apróra felvagdaltunk, valamint kevés pirospaprikát, sót. Lefedve hagyjuk saját levében rotyogni, míg meg nem fõ a gomba. Ha kell, kevés vizet még töltünk hozzá, hogy megfõjön, de a végére elpárologtassa a levét.

  • Orosz kakaó

    Hát ez aztán nem a gyerekek kakaója. De mondhatod, hogy csak véletlenül borult bele a vodka, és akkor senki nem hisz alkoholistának.

  • Bajor túrótorta

    Hozzávalók:
    1 kg tehéntúró, 4 tojás, 12,5 dkg vaj, 37 dkg kristálycukor, 1 db citrom, 1 cs. sütõpor, 1 cs. vaníliás cukor, 6 dkg búzadara, 5 dkg vaníliás pudingpor, vaj a forma kikenéséhez.

  • Olivabogyós oregánós spagetti

    Hozzávalók: 40 dkg spagetti, 20 dkg paradicsompüré, 20 dkg tonhal (olajos), 1 gerezd fokhagyma, 2 ek oregánó (szárított), 1/2 ek peperoncino paprika, 1 ek extra szûz olíva olaj.

  • Borjúborda római tálban

    3 deka vajon a húst pirosra sütöm, sóval, borssal megszórom. A sajtot vékony szeletekre vágom. A tejszínt kislángon 5 percig forralom, sóval, borssal ízesítem.

  • Banános kakaótorta

    Hozzávalók: 2,5 dkg vaj, 3 tojás, 15 dkg cukor, 1,5 dl tej, 18 dkg liszt, 1,5 kávéskanál sütõpor, 3 dkg kakaó, 3 banán, tetejére porcukor.

  • Grillezett hal sajtos spárgával

    Hozzávalók: 4 szelet tengeri halfilé, 1 kg spárga, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 5 dkg reszelt sajt, só, olaj, 1 citrom, 1 dl tej.

  • Provance

    Hozzávalók: 1 füge, kis maréknyi szeder, 1 ág rozmaring, 50 ml tej, 50 ml joghurt, 1 tk méz.

  • Házi készítésű croissant

    Házi készítésű croissantA tejben megfuttatjuk az élesztőt és beleteszünk egy kk. cukrot. A többi hozzávalót – a margarin kivételével - beletesszük egy tálba és a végén hozzáadjuk az élesztős, cukros tejet, így összedolgozzuk, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Ezután a tésztát 10 részre vágjuk és 10 gombócot formálunk belőlük. A gombócokat pihentetjük legalább fél óráig meleg helyen. Ezután 2 részre osztjuk, így 5-5 gombóccal dolgozunk tovább. A gombócokat palacsinta formájúra nyújtjuk. Egy palacsinta formát megkenünk olvasztott margarinnal, majd a tetejére helyezünk egy újabb palacsintaformát.

  • Kakaós kalács

    Hozzávalók: 1,2 kg liszt, 5 dkg élesztõ, 6 evõkanál kristálycukor, 4 dl tej, pici só, 4csomag vaníliás cukor, 3 evõkanál kakaó, 2 dl étolaj, 2 tojás.

  • Spanyol halkrémleves

    Hány személyre: 25 dkg tengeri halfilé, 1 fej vöröshagyma, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál olívaolaj, 2 paradicsom, 1 babérlevél, 1/4 narancs, 10 dkg cérnametélt, 10 dkg reszelt sajt, õrölt bors, sáfrány, só.

  • Túrós rakott puliszka (sós)

    Hozzávalók: 50 dkg kukoricadara, 35 dkg túró, 10 dkg zsír, 15 dkg vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1 dkg só, 2 dl tejföl.

  • Füstölt vargányás korhely leves

    Hozzávalók:

    40 dkg savanyú káposzta, 2 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg házi füstölt sonka, 10 dkg házi kolbász, 4 gerezd fokhagyma, 2 pár virsli, 2 kis pohár tejföl, 5 dkg szárított vargánya vagy más aromás gomba, fûszerpaprika, bors, só

  • Sült hagyma

    Hozzávalók: 5 nagy vöröshagyma, 3 csésze olaj, 1/2 dl fehérbor, 5 dkg vaj, ecet, só, õrölt bors, majoránna vagy oregano.

  • Krémes keksz

    Hozzávalók:

    1 csomag háztartási keksz (kocka alakú), 1,5 csomag vanília puding, 2 tojás, 7 evõkanál cukor, 1 evõkanál liszt, 12 dkg margarin, 7,5 dl tej, fél csomag zselatin

  • Zabos keksz

    Hozzávalók:

    2 pohár zabpehely, 2 pohár zabliszt, 1,5 pohár liszt, 1 pohár cukor, 0,5 pohár barna cukor, 20 dkg margarin, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 2 teáskanál gyömbérpor, 1,5 teáskanál szódabikarbón, 1 csipet só

  • Boros kuglóf

    Hozzávalók: 37 dkg vaj, 22 dkg porcukor, 6 tojás, 0,5 cs. sütõpor, 1,5 dl tej, 1 cs. tortadara, 1 ekanál kakaó, 2 kkanál fahéj, 37 dkg liszt, ezekbõl tésztát keverünk.

  • Királyok csirkecombja

    Hozzávalók: 4 szép, nagy csirkecomb, 10 dkg fõtt füstölt tarja vagy, 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 közepes nagyságú csemege uborka, 1 evõkanál frissen reszelt torma, 2 db egész tojás, 1-2 evõkanál tejföl ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...