2025.12.19. - Viola

Pezsgõs alma fagyival

Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy piros alma, 2 dl pezsgõ, 10 dkg marcipán, 1 evõkanál kakaópor, 4-4- gombóc kávé-, sztracsatella-, csokoládéfagylalt, 2 evõkanál vágott dió.
Elõkészítés: Az almát megmossuk (nem hámozzuk), négybe vágjuk, kimagozzuk, és a negyedeket fél cm vastagon felszeleteljük (kb. 24 vékony gerezdet kapjunk).

Elkészítés: A pezsgõt felforraljuk, és az almát 3-4 perc alatt puhára pároljuk benne. Kivesszük, lecsepegtetjük. A marcipán felét két folpackfólia között kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. Kis csillagokat szúrunk ki, és megszórjuk kakaóporral. A maradék marcipánt a pezsgõben addig fõzzük, amíg elolvad, és besûrítjük. A marcipános szószt a tányérokra öntjük, a csillagokkal díszítjük a tányér szélét. A szószra 1-1 gombóc kávé- sztracsatella- és csokoládéfagylaltot teszünk. Közérakjuk az almagerezdeket, megszórjuk vágott dióval, és tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!