rss
  • Pezsgõs alma fagyival

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy piros alma, 2 dl pezsgõ, 10 dkg marcipán, 1 evõkanál kakaópor, 4-4- gombóc kávé-, sztracsatella-, csokoládéfagylalt, 2 evõkanál vágott dió.

    Elõkészítés: Az almát megmossuk (nem hámozzuk), négybe vágjuk, kimagozzuk, és a negyedeket fél cm vastagon felszeleteljük (kb. 24 vékony gerezdet kapjunk).

    Elkészítés: A pezsgõt felforraljuk, és az almát 3-4 perc alatt puhára pároljuk benne. Kivesszük, lecsepegtetjük. A marcipán felét két folpackfólia között kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. Kis csillagokat szúrunk ki, és megszórjuk kakaóporral. A maradék marcipánt a pezsgõben addig fõzzük, amíg elolvad, és besûrítjük. A marcipános szószt a tányérokra öntjük, a csillagokkal díszítjük a tányér szélét. A szószra 1-1 gombóc kávé- sztracsatella- és csokoládéfagylaltot teszünk. Közérakjuk az almagerezdeket, megszórjuk vágott dióval, és tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fóliás ponty

    Hozzávalók: 4 nagyobb pontyszelet, 2 kanál olívaolaj, 2 kiskanál õrölt kömény, só, bors, burgonya.

  • Provance-i zöldbab

    Provance-i zöldbabA zöldbabot lobogó sós vízben 10 percig főzzük, majd jéghideg vízben azonnal lehűtjük, és alaposan lecsepegtetjük. A paradicsomok tetején kereszt alakú vágást ejtünk, 30 másodpercre forró vízbe mártjuk őket, majd eltávolítjuk a héjukat, és a húsukat kockára vágjuk. Felhevítjük az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a paradicsomot, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és 5 percig főzzük. A zöldbabot átmelegítjük, összeforgatjuk a hagymás-paradicsomos keverékkel, majd sózzuk, borsozzuk, és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

  • Polenta

    Hozzávalók: Kukoricaliszt 12 dkg, vaj 6 dkg, Karaván sajt 15 dkg, só;

  • Mézes diópálinka

    Hozzávalók: 1 l tiszta alkohol, 20 dkg puha zöld dió, 50 dkg virágméz, 1 dkg szegfûszeg, 1 dkg õrölt fahéj.

  • Diós bögre

    Hozzávalók: 1 tojás, 1 bögre cukor, 1 bögre tej, 1 bögre durván összevágott dió, 1 bögre liszt, 1 sütõpor, 1 citrom reszelt héja, 1 kávéskanál rum.

  • Chapati – indiai kenyérféle

    Hozzávalók:
    Kb 200 gramm indiai búzaliszt (ha nincs, teljes kiõrlésû magyar búzaliszt is jó), 200 gr finom liszt, só, 1-2 dl víz;

  • Sellõ ital

    Hozzávalók: 2dl hideg tej, 1 teáskanál kávépor (neskávé), 2 evõkanál kakaópor (cukrozott), 3 teáskanál cukor.

  • Kolbászos bableves

    Hozzávalók 4 személyre: 1 pohár fehér bor, 6 szelet bacon kockákra vágva, olaj, egy csipet apróra vágott csili paprika, 1 nagy póréhagyma, szeletelve, 200 ml csirkehús alaplé, 1 gerezd fokhagyma, szeletelve, 1 kis csokor petrezselyem, apróra vágva, 6 csípõs nyers sertéskolbász (kb. 35 dkg), 2 x 400g konzerv fehérbab, natúr lében.

  • Tojásrántotta túróval

    Hozzávalók: 20 dkg túró, 2 dl tejföl, 8 db tojás, metélõhagyma, só, 5 cl olaj.

  • Tormás-diós céklafalatok

    Hozzávalók: fél literes üveg készen vásárolt céklasaláta, 1 evõkanál frissen reszelt torma, 1 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál durvára vágott dióbél, 1 mokkáskanál só, csipet porcukor, 1 db egész tojás, 15-20 dkg finomliszt, 2 dl sör.

  • Gombás lecsó

    Hozzávalók: 75 dkg paprika, 25 dkg gomba, 2 nagy fej hagyma, 2 nagy paradicsom, 5 dkg füstölt szalonna, 1-1 dl tejszín, tejföl, 1 evõkanál pirospaprika, 1 csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, bors, só.

  • Mákos-vajas sült birs

    Hozzávalók: 2 nagy birsalma, 8 dkg vaj, 2 narancs leve, 10 dkg porcukor, 2 evõkanál mák.

  • Fûszervaj

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, só, csipet törött bors, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 citrom, kevés snidling, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek mustár.

  • Balín-aprópecsenye

    Hozzávalók: 60 dkg filézett balín, 40 dkg újburgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vöröshagyma, étolaj, só, õrölt fehérbors.

  • Suhajda torta Valentin napra

    Hozzávalók: 2 doboz babapiskóta, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 4 tojás, 25 dkg keserû csoki (65-70%-os), 2 dl erõs kávé + tejes kávé a piskóta beleforgatásához.

  • Túróval töltött sonkatekercs

    Hozzávalók: 40 dkg tehéntúró, 20 dkg vaj, 1 fej hagyma, 8 szelet gépsonka, fél csokor petrezselyem, 8 dkg aszpik (zselatinporból), köménymag, pirospaprika, só.

  • Mediterrán salátatál

    Hozzávalók: 2 citrom, 4 narancs, 2 banán, 20 szem érett olivabogyó, 2 ek citromlé, 1/4 kk só, 2 ek cukor, 3 ek joghurt, frissen õrölt bors.

  • A 100 legjobb magyar bor

    Magazinunk szakszerkesztõje, Dlusztus Imre ismerteti, milyen szempontok alapján kértük be a hazai jeles pincészetek, borászatok termékeit és a következõ oldalakon képriportot mutatunk be arról, kik s hogyan kóstolták a csodálatos nedûket, míg pontjaik alapján ki nem alakult a Népszabadság TOP szelekciójának százas rangsora.

    Aki itt szerepel, annak biztos, hogy „aranyérmes” borát mutatjuk be, és ajánljuk olvasóinknak. Aki ebbõl a százból választ gusztusa és ízlése szerint, az biztos, hogy jót s jól választ.

  • Csülök pékné módra

    Hozzávalók: 2 db csülök, 1,5 kg krumpli, 3 dl víz, só, õrölt bors, fokhagyma, majoránna, bazsalikom, 4 fej vöröshagyma.

  • Nutellás túrógombóc

    Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 1 egész tojás, 6 dkg búzadara, 1 kávéskanál liszt, 1 citrom reszelt héja, 1 csipetnyi só, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 vaníliáscukor, 1 kávéskanál vaj, nutella, szükség szerint.