rss
  • Ecetes szilvalekvár

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 7 kg szilva (netto), 1 dl ecet, 1 kg cukor.

    Egy lábasba beleöntöm az ecetet, ráteszem a kimagozott szilvát, rászórom a cukrot. Egy éjszakán át állni hagyom. Másnap felteszem fõni és egyszer sem szabad megkeverni. 3-4 óra múlva üvegekbe töltöm, lekötöm és másnapig száraz dunsztban hagyom kihûlni.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kínai palacsinta

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 2 tojás, 1,5 dl tej, 1,2 dl szódavíz, só.

  • Sötét szerenád

    Hozzávalók: 1/4 l erõs kávé, 1/4 l tej, vagy kávétejszín, 5 dkg csokoládé, 2 ek porcukor, tejszínhab, reszelt csokoládé.

  • Túrótorta

    Hozzávalók: 10 dkg(6-8 darab) zabpelyhes sütemény vagy keksz, 2 evõkanál olvasztott vaj vagy margarin, 10 dkg alacsony zsírtartalú túró, 2 tojásfehérje, 1 kávéskanál vaníliaesszencia, 1 negyed kávéskanál mandulaesszencia, 3 evõkanál méz, a díszítéshez friss gyümölcs (mandarin, kiviszeletek bogyós gyümölcsök)

  • Barna tárkonyos mártás

    Hozzávalók: 3 dl barna borjú alaplé, 1,5 dl fehérbor, 5 dkg vaj, só, bors, tárkony.

  • Répaleves

    Hozzávalók:

    1kg répa, petrezselyem, só, bors, 2darab leveskocka, 3dl tejszín, víz

  • Gofri

    GofriA tojásokat habosra keverjük a cukorral, az olvasztott vajjal, a tejföllel, majd belekeverjük a lisztet. A csokit aprócska darabokra vágjuk, esetleg durvára reszeljük és a masszához adjuk. A gofrisütőt enyhén kivajazzuk, felforrósítjuk, majd 2 bő evőkanalálnyit teszünk bele a masszából, és sütjük. A tetejére lekvárt, reszelt csokit, vaníliakrémet, porcukrot, stb. teszünk, ha szeretjük. De magában is tökéletesen finom. Ha más ízűt szeretnék, csoki helyett más alapanyagot is rakhatunk a tésztába, ízlés szerint.

  • Káposztasaláta

    Hozzávalók: káposzta 0.5 kg, hagyma 1 fej, ecetes víz 3 dl, só 3 késhegynyi, cukor 3 kocka, olaj 2 ek., bors 1 késh.

  • Fahéjas csiga

    A tészta hozzávalói: 1 csésze tej, 110 gr vaj, 1 vanília, 7 csésze liszt, 25 gr élesztõ, 4 tojás, reszelt citromhéj, 1 kiskanál só.

  • Fûszeres csirkeszárnyak naranccsal

    Hozzávalók 4 személyre: 12 csirkeszárny, 300 g üveges hoisin vagy barbecue szósz, 3 narancs, 130 g zöld salátalevél, 3 zöldhagyma, felszeletelve.

  • Artillery

    Az összetevõket keverõpohárban jéggel elkeverjük, majd koktélospohárba szûrjük, s a tetejét citromhéjolajjal megspricceljük.

  • Birsalmasajt

    Az érett birseket negyedelem, de nem hámozom és eltávolítom a magházát. Forró vízbe téve puhára fõzöm.

  • Íjászhús

    Elkészítés: A húst kiklopfolom, de nem túl vékonyra (én a csirkemellet kettévágom, és még így is klopfolom egy kicsit), és a baconnel együtt kb. 1,5 X 1,5 cm-es négyzetekre vágom. (Elõszeletelt baconbõl is jó, csak méretre kell vágni!) A hagymát kb. 3 mm vastag karikára vágom (legjobb hozzá a sonkahagyma.)

  • Karaj fokhagymamártással

    Hozzávalók: 4 szelet csontos karaj, 1 fej fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 5 dl tejszín, 2 teáskanál citromlé, 3 evõkanál apróra vágott petrezselyem, só, bors.

  • Spenót

    Hozzávalók: 1 doboz mirelit parajpüré, 1 zsemle, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, kb. 2 dl tej.

  • Sellõ ital

    Hozzávalók: 2dl hideg tej, 1 teáskanál kávépor (neskávé), 2 evõkanál kakaópor (cukrozott), 3 teáskanál cukor.

  • Retekleves

    Hozzávalók:

    - 1 csokor friss retek
    - 1 kisebb burgonya
    - 1/4 fej karalábé
    - 1 db leveskocka
    - vaj
    - liszt
    - petrezselyem apróra vágva

  • Dalmát oldalas

    Hozzávalók: 70 dkg oldalas, só, bors, 1 kanál olaj, 2 dl vörös bor, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 80 dkg zöldpaprika, só, bors, kakukkfû.

  • Tárkonyos bárány

    Hozzávalók: 1 db eleje, 2 tojás, 1 dl tejföl, fûszer, liszt, só, tárkony;

  • Dunai halászlé

    Hozzávalók: 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házipaprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.

  • Szilvás sütemény

    Hozzávalók:

    - 14 dkg liszt
    - fél cs. sütõpor
    - 14 dkg puha vaj
    - 10 dkg cukor
    - 2 egész tojás
    - 1 tojássárgája
    - 2 ek. narancslé
    - 20 dkg szilva

    Tetetejére:

    - citromlé
    - barnacukor