rss
  • Fokhagymás cukkíni

  • Share on Tumblr

    A megmosott, héjas cukkínit megtörölgetjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A tojást a tejjel és a fûszerekkel habosra verjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

    A cukkíni-karikákat elõször a lisztbe, ezután a fûszeres tojásba, majd ismét a lisztbe mártjuk, és azonnal beletesszük a 170 fokra felhevített olajjal töltött olajsütõbe. 7-8 perc alatt pirosra megsül, majd jól lecsöpögtetve, papírtörülközõvel bélelt tálra rakjuk. Ha melegen tálaljuk, paradicsommártás illik hozzá. Hidegen majonézes salátát és pirított kenyérszeletkéket kínálhatunk hozzá. A cukkíni helyett zsenge spárgatökkel is ugyanígy készíthetjük: a tököt kimagozzuk, hosszában félbevágjuk, majd félkarikákra aprítva mártogatjuk lisztbe és tojásba. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ, nagyon olcsó, jóízû
    étel.

    Hozzávalók:
    4 db karcsú cukkíni (50-60 dkg)
    1 db egész tojás
    1 evõkanál tej
    2 gerezd fokhagyma kevés liszt
    1 mokkáskanál törött
    fehér bors
    1 csapott teáskanál só

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Füstölés

    Füstöléssel úgy tartósíthatók a húsfélék, hogy közben még különleges ízzel gazdagodnak.

  • Õszibarack krémleves

    Hozzávalók:

    1 kg õszibarack, cukor ízlés szerint, 2-3 szegfûszeg, 3-4 db fahéj, 1-2 dl tejszín

  • Rablóhús

    Hozzávalók:

    - 30 dkg csirkemellfilé
    - 15 dkg kockázott húsos
    - füstölt szalonna
    - 4 csirkemáj
    - 12 konzerv gombafej
    - 12 szem gyöngyhagyma
    - fûszer olaj
    - só

  • Tepsis zöldbab

    Hozzávalók (4 személyre): 75 dkg zöldbab, 2 tojás, 2 dkg margarin, 2 dl tej, 2 evõkanál finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál só.

  • Parmezán puding

    Hozzávalók: liszt 15 dkg, vaj 2 dkg, tej 1 dl, tojás 6 db, só késh., parmezán sajt 14 dkg, vaj 5 dkg, sonka vagy parmezán 3 dkg.

  • Sajtos vitaminsaláta

    Hozzávalók: 10 dkg Anikó sajt, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 fej saláta, 1 alma, 5 dkg (fagyasztott) ribizliszem, fél zeller, 2,5 dl tartármártás.

  • Izgara köfte

    Hozzávalók: 75 dkg darált marhahús, 1 fej hagyma, 2 szelet szikkadt kenyér, bors, kömény, só, olaj, Isot paprika.

  • Tatárbifsztek (magyaros)

    Személyenként: 15 dkg bélszín, vagy hátszin, 1 tojássárgája, 1 kk reszelt hagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél ek ketchup, 1 kk mustár, fél mk õrölt feketeborsbors, fél ek fûszerpaprika, fél mk só.

  • Nyársonsült Saint-Jacgues kagylók

    Hozzávalók: 60 dkg Saint-Jacgues kagyló, 50 dkg fekete kagyló, (moule) 20 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, 1 dl fehérbor, só, õrölt bors.

  • Tejberizs eperrel

    Hozzávalók: 1 l tej, 4 dl víz, 4 ek cukor, 1 csipet só, 30 dkg rizs, 50 dkg földieper.

  • Egyszerû torta húsvétra

    Hozzávalók: 225 g finomliszt, csipetnyi só, 115 g mazsola, 50 g felaprított mandula, 50 g felaprított dió, 40 g kandírozott gyümölcshéj, fél citrom lereszelt héja, 75 g kristályosított gyömbér felaprítva, 175 g cukrozott cseresznye negyedelt, 200 g vaj, 175 g porcukor, 4 tojás, 5 ml / 1 teáskanál vanilia esszencia, 30 ml /2 evõkanál konyak, sárgabarack dzsem a kenéshez, 500 g marcipán.

  • Vaníliás felfújt

    10 darab puha kiflit egy liter tejben, melyhez 1 csomag Váncza-vanilincukrot és 5 deka tisztított mazsolát adtunk, megáztatunk, azután a kiflikrõl a tejet leöntve, formába rakjuk.

  • Almás kosárkák

    Hozzávalók: 30 dkg nyers linzertészta, (otthon készített magy mirelit), 2 savanykás alma, 2 tojás, fél dl tej, 2 csapott evokanál liszt, 1 evokanál olaj, 1 csapott evokanál porcukor, 1 mokkáskanál orölt fahéj, csipetnyi só;

  • Pulykasaláta

    Hozzávalók: 1 fej jégsaláta, 1 fej vörös saláta, 1 fej zöldsaláta, 15 dkg csemege kukorica, 15 dkg uborka, 5 db paradicsom, 0,5 dl. 10 %-os ecet, 10 dkg. sárgarépa reszelék, 50 dkg pulykamell, só.

  • Áfonya konyakban

    Hozzávalók: fél kg áfonya, fél kg cukor, 2,5 dkg cukrozott narancshéj, 2,5 dkg cukrozott citromhéj, 1,5 dl konyak.

  • Áfonyás õzmedalionok

    Hozávalók: 80 dkg õzhús, 2 dl tejszín, 10 dkg áfonyadzsem, 4 fürt ribizli, 4 szelet kenyér, fél dl portói bor, 4 dkg vaj, 4 szem borókabogyó, õrölt bors, só.

  • Bazsalikomos mártás

    2-3 vékony szelet húsos szalonnát fölaprítunk és 1 evõkanál olajon ropogósra, sütjük. Szûrõlapáttal kiemeljük, visszamaradó zsírjában, pedig felolvasztunk 2 dkg vajat. Ebben megfonnyasztunk fél fej reszelt vöröshagymát, majd 1 kiskanál liszttel meghintjük.

  • Lencsefõzelék

    A lencsét megválogatjuk, majd többször, váltott vízben megmossuk, és hideg vízben feltesszük fõni.

  • Hagymás-savanykás babsaláta

    Hozzávalók: fél kg szárazbab, 3 fej hagyma, 2 db babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk só, 1 tk almaecet, 1 tk citromlé, vegeta.

  • Jércemell csíkok kukoricában

    Hozzávalók: 2 nagyobb jércemell, 1 doboz konzerv csemegekukorica, (vagy 1 zacskó gyorsfagyasztott morzsolt kukorica), 5 dkg vaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl tejszín, 1 teáskanál liszt, 1 mokkáskanál curry, só és törött bors ízlés szerint, 1 csokor petrezselyemzöld.