2024.05.14. - Bonifác

Káposzta fõzelék ecettel savanyítva

Egy közepes nagyságú káposztát meggyalulva besózunk s éppen úgy mint a tököt, 1-2 órán át a sóban hagyunk. Rántást készítünk egy kanál zsírból a szükséges liszttel s ha már sárgul, apróra vágott kevés kaprot és hagymát teszünk a rántásba.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkeverjük s azután még hozzá tesszük a kinyomkodott káposztát és 1-2 kanál jó borecetet. Ha a liszttel együtt már pároltuk kissé a káposztát, felöntjük lével, melyben elõzõleg már egy pár disznócsontot fõztünk.

Mindent együtt azután, többszöri kavargatás mellett fõzünk egy óra hosszat. Két kanál jó tejfelt keverünk bele s így elkészítve tálalhatjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!