2024.05.12. - Pongrác

Tárkonyos csirkeleves

Hozzávalók: 1 db filézett csirkemell, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, 2 l víz, 1 szál sárgarépa, 15 dkg zöldborsó, 1 citrom, 1 kanál liszt, só, õrölt fehérbors 1 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 csokor tárkony. Galuskához: 1 tojás, 4 kanál liszt, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkemellet vágja vékony, kb. 3 cm hosszú csíkokra. A felforrósított vajon a vöröshagymát pirítsa, amíg üveges lesz, majd adja hozzá a csirkét és rövid idõ alatt, pirítsa meg.

A kockára vágott sárgarépát és a zöldborsót is tegye a húshoz és gyakori kevergetéssel kb. 5 percig, fõzze együtt. Szórja meg 1 kanál liszttel és öntse fel a vízzel. Ízesítse sóval, fehérborssal, 2 karika citrommal. Minden hozzávalót fõzzön puhára, a közben elforrt vizet pótolja.

A galuskákhoz a tojást, lisztet, sót keverje össze, majd kiskanál hegyével szaggasson apró galuskákat a forró levesbe. Tegye bele a tejszínt, és a tejfölt és a vagdalt friss tárkonyt. Citromlével ízesítse.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!