rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Brokkolis sonkatekercs

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 16 szelet gépsonka (kb. 30 dkg), 50 dkg brokkoli, 3 dkg vaj, 2 evõkanál liszt, 2 dl tej, só, õrölt bors és szerecsendió.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben puhára, fõzzük, majd burgonyatörõvel pépesítjük. A megolvasztott vajon világosra pirítjuk a lisztet, tejjel fölöntjük, és kevergetve sûrûre fõzzük. A tûzrõl levéve sóval, õrölt borssal fûszerezzük, majd a brokkolipürét is hozzákeverjük. A sonkaszeleteket egyenként megkenjük a kihûlt krémmel, fölcsavarjuk és behûtve kínáljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Párizsi kosárkák

    Párizsit (vagy más hasonló jellegû felvágottat) kb. 1 cm vastag szeletekre vágunk, és nem szedjük le a héját.

  • Sült szardellás gomba

    Hozzávalók: 50 dkg nagy sampinyon-gombafejek, 1 evõkanál szardellapaszta, 1 db egész tojás, 1 dl tej, 10-12 dkg finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma.

  • Süni süti

    Hozzávalók:

    - 50 dkg darált háztartási keksz
    - 1 csésze fõzött kávé
    - ízlés szerint porcukor
    - 3 ek kakaópor
    - 3 ek lekvár
    - ízlés szerint rum
    - földimogyóró
    - csokoládé

  • Házi krémes

    Házi krémesA leveles tésztát kettévágjuk, egyenként nagy, tepsi nagyságúra nyújtjuk, és előmelegített forró sütőben világosra sütjük. A vaníliás pudingporokat 2 dl vízben megáztatjuk. A 7 dl vizet a 7 evőkanál cukorral felforraljuk, majd beleöntjük a megáztatott pudingot, és kb. 5 percig állandó keverés mellet főzzük. A tojásfehérjéket csipet sóval és 7 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, és a még forró krémmel óvatosan összekeverjük. Az egyik tésztára simítjuk a krémet, a másikat négyzetekre vágjuk, és ráhelyezzük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

  • Sertésborda börzsönyi módra

    Hozzávalók: 5 szelet kb 16 dekás csontos sertéskarajszelet, 20 dkg gombamassza, 2 dkg só, 10 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, fél kg zöldpaprika, 20 dkg paradicsom, 5 g fokhagymasó, 5 dkg liszt, 20 dkg hagyma, 1 dkg fûszerpaprika.

  • Méteres sütemény

    Hozzávalók:

    A tetejére:

    - 30 dkg étcsokoládé
    - 8 dkg margarin

    A krémhez:

    - 3 evõkanál rum
    - 30 dkg porcukor
    - 5 evõkanál kristálycukor
    - 7,5 dl tej
    - 2 csomag fõzni való puncs ízû pudingpor
    - 30 dkg margarin

    A tésztához:

    - 2 púpozott evõkanál keserû kakaópor
    - 52 dkg finomliszt
    - 1,5 csomag sütõpor
    - 2+1 dl szobahõmérsékletû víz
    - 52 dkg porcukor
    - 8 db nagy tojás
    - 25 dkg margarin

  • Kukoricás csirkemell

    Hozzávalók: 40 dkg kicsontozott csirkemell, 1 db konzervkukorica, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg Hera fõzõmargarin, 1 db tejföl, 1 csapott evõkanál Vegeta, 1-1 teáskanál liszt, és currypor.

  • Brokkoli-krokett

    Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 25 dkg darált sertéshús, 2 gerezd fokhagyma, 2 tojás, só, õrölt bors, liszt, zsemlemorzsa, a sütéshez olaj.

  • Francia karalábé

    Hozzávalók: 8 fej zsenge karalábé, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Búzapogácsa sajttal

    Hozzávalók: 3,5 dl víz, 20 dkg búzapehely, egy közepes nagyságú vöröshagyma, egy szál sárgarépa, 10 dkg zeller, egy tojás, só, 10 dkg reszelt sajt, 3 kanál liszt, 10 dkg napraforgómag, margarin.

  • Citromlikõr

    Hozzávalók: 4 érett citrom, 300 g cukor, 0,7 dl fehér rum, 4 ek. citromlé (zöld héjú citromból), 1/2 teáskanál koriandermag.

  • Mandarinos spenótsaláta

    Hozzávalók:

    - 20 dkg spenót
    - 1 nagyobb mandarin (vagy 2-3 kisebb)
    - fél paradicsom
    - 5 dkg edami sajt
    - 2 dkg mogyoró
    - fél fej lilahagyma
    - fél citrom leve
    - só
    - bors
    - 2-3 ek extra szűz olívaolaj
    - 1 ek balzsamecet
    - mandarin leve

  • Kókuszos habcsók

    Hozzávalók (kb. 40 darabhoz): 4 tojásfehérje, 1 ek citromlé, 14 dkg kristálycukor, 14 dkg kókuszreszelék, 3 dkg étkezési keményítõ, 5 dkg ét-tortabevonó.

  • Sonkás tészta

    Kockára vágott és kifõzött gyúrt tésztához a következõ sonkakeveréket készítjük.

  • Harcsapörkölt

    Hozzávalók 5 személyre:

    1 kg 40 dkg harcsa, 3 dkg paradicsompüré, 3 dkg rétesliszt, 5 dkg tejföl, 10 dkg vöröshagyma, 5 dkg étolaj, 2 dkg só, babérlevél, húsleveskocka

  • Malacsült sajtos kukoricasalátával

    Hozzávalók: 1500 g malachús bõrõs, só, majoránna, õrölt bors,1 gerezd fokhagyma, 50 g zsír, 100 g füstölt szalonna, 1 pohár sör.

  • Vagdalt hús pogácsa alakban

    A húst, éppen úgy vesszük ehhez, mint az elõbbihez, fele rész disznóhús, fele rész marhahús. De lehet csak felsálból is csinálni, úgy is jó csak disznóhússal keverve.

  • Gombás-sajtos csirkemell sütõben

    Hozzávalók: csirkemell, csirke fûszersó, paradicsom, hagyma, gomba, só, bors, majoránna, pirospaprika, tejföl, trappista sajt, olaj a sütéshez.

  • Szilvás-õszibarackos lepény

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 40 dkg liszt
    - 1,5 csomag sütõpor
    - 8 dkg õrölt mandula
    - 1 citrom reszelt héja
    - 5 tojás
    - 20+5 dkg porcukor
    - 20 dkg puha margarin
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 1 dl tej
    - 0,5 dl rum
    - csípet só

    Töltelékhez:

    - 1 kg szilva
    - 0,5 kg õszibarack

    Szórni:

    - fahéjas porcukor

  • Török uborkasaláta

    Hozzávalók: 1 szelet kenyér, 1 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál ecet vagy citromlé, só, 50 g dióbél, 500 g kígyóuborka, 4 teáskanál olívaolaj;

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...