rss
  • Gundelpalacsinta

  • Share on Tumblr

    Palacsinta: 25 dkg liszt, 1 tojás, 2 dl tej, 2 dl ásványvíz, vagy szódavíz, 2 dl olaj, 2 dkg cukor, só.

    Diós töltelék: 15 dkg dió, 15 dkg mazsola, 15 dkg porcukor, 2 dl tejszín, reszelt citromhéj, 1 dkg vaniliáscukor, 1 dl rum.

    Csokiöntet: 1,5 dl tej, 3 tojássárgája, 3 dkg keserû csokoládé, 10 dkg kakaó, 10 dkg cukor, 3 dkg vaj, 1 dl rum.

    A darált diót összekeverem a többi hozzávalóval és ezzel a töltelékkel töltöm meg a palacsintákat.

    A tejet, a tojássárgáját, a cukrot és a vajat habverõvel összekeverem, hozzáadom a reszelt csokoládét, a kakaót és a cukrot, majd állandóan kevergetve forráspontig hevítem. Rummal ízesítem. A csokoládémasszát a töltött palacsintákra öntöm és forrón tálalom.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Banánlekvár

    Túlérett banánt használunk hozzá. Kilogrammonként 17 dkg cukorral összegyúrjuk a húsát, s lehetõleg vaslábasban sûrûre fõzzük.

  • Lecsós máj

    Hozzávalók: 8db csirkemáj (vagy ennek megfelelõ mennyiségû bármilyen máj), 1kg paprika, 1/4 kg paradicsom, 3 fej hagyma, só.

  • Sárgarépa saláta

    Hozzávalók:

    60 dkg sárgarépa, 4 gerezd fokhagyma, 2 dkg cukor, 1 darabka fahéj, 1 csipetnyi köménymag, 4 evõkanál olívaolaj, 1 õrölt csípõs cseresznyepaprika, 2 csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál citromlé, só

  • Aszalt szilvával töltött kacsamell

    Hozzávalók:

    - 15 dkg aszalt szilva
    - 2 dl száraz vörösbor
    - 2 db bõrös, kicsontozott kacsamell
    - 1 zsemle
    - 3 dl tej
    - 1 tojás
    - 1 nagyobb alma
    - só
    - õrölt gyömbér
    - õrölt szerecsendió

  • Nyári spanyol leves

    Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg érett paradicsom, 1 zöldpaprika, 1 közepes uborka, 1 kis fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál borecet, 2-3 evõkanál olívaolaj, 1 szikkadt zsemle, 3 dkg sütõmargarin.

  • Pulykamell spenóttal

    Hozzávalók: 80 dkg pulykamell, 30 dkg friss spenótlevél, só, 1 ek olaj, vegeta.

  • Pite krém (süteményekhez)

    Hozzávalók: 20 tojás, 60 kanál cukor, 1/2 deci víz.

  • Török sajtos sütemény (Poaca)

    Hozzávalók: fél kg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg puha juhsajt, 1 tojássárgája.

  • Tejszines spenótos tészta

    Hozzávalók: 1/2 doboz mirelit leveles spenót, 1 gerezd fokhagyma, 1 kk vaj, 1 kispohár fõzõtejszín, só, bors ízlés szerint, durumtészta (amennyit megeszel);

  • Magyaros lecsó ürühússal

    25 dkg hagymát karikára vágunk, 10 dkg füstölt szalonnát, 10 dkg fokhagymás kolbászt kis kockákra, 1/2 kg ürühúst nagyobb kockákra darabolunk. Kb. 1 kg zöldpaprikát hosszában ujjnyi vastag csíkokra vágunk, végül meghámozunk 1/2 kg paradicsomot.

  • A nagyi sütije

    Ha valaki, akkor nagymamáink aztán igazán tudják, mitõl lesz egy sütemény felejthetetlen élmény, gyermekeik és unokáik kedvence.

  • Tarjaszeletek

    Hozzávalók:

    2 szelet tarja, 2 körte, 5 dkg puha vaj, 2 chili paprika, 1 gerezd fokhagyma, 2 szál friss rozmaring vagy 1 tk szárított, 1 dl száraz fehérbor, 1 ek dijoni mustár, tengeri só és frissen õrölt fekete bors

  • Tengeri nyelv veronai módon

    Hozzávalók: 10 db halszelet, 40 dkg gomba, 10 szép salátalevél, só, bors, 1 tojássárgája, 3 dkg liszt, 5 dkg reszelt sajt, 5 dl bercy mártás.

  • Kókuszos csirkemell

    Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 2 db egész tojás, 10 dkg kókuszreszelék, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 mk õrölt gyömbér, 1 mk törött fehér bors, ízlés szerint só, kevés liszt.

  • Bodzalekvár (bogyóból cigány módra)

    Hozzávalók: 5 kg érett bogyó, 3 kg cukor, 7 dl víz.

  • Burgonyás lángos másképpen

    Hozzávalók: 4 evõkanál burgonyapehely, 1 db egész tojás, 2 dl tej, 10-15 dkg finomliszt, 2 dl tejföl, 1 csapott teáskanál sütõpor, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, késhegynyi szerecsendió-reszelék;

  • Cukkinis rakott tészta

    Cukkinis rakott tésztaA tésztát kifőzzük, leöblítjük, félretesszük. A cukkinit vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. 5 dkg vajból, lisztből, tejből besamelt készítünk (világos vajas rántás tejjel kiforralva/, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.) A maradék vajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük az összepréselt fokhagymát. Egy-két percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukkinit és a kiengedett parajt. Sózzuk, borsozzuk. 8-10 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel. Ha felforr, levesszük a tűzről és belekeverjük a kifőtt tésztát, tepsibe, vagy jénaiba terítjük.

  • Tésztasaláta

    Hozzávalók: tészta, paradicsom, paprika, uborka, füstölt tarja, majonéz.

  • Narancstorta

    Hozzávalók: 8 tojásból készült piskótalap (kerek), 1 pohár (2 dl) tejföl, 2 pohár (4 dl) tejszín, 13 dkg porcukor, 1 narancs reszelt héja, ennek a narancsnak a leve, 1 narancs húsa apróra vágva, 1 evõkanál citromlé, 1 csomag vaníliás cukor.

  • Krumplis töpörtyûs pogácsa

    Hozzávalók: (kb. 30 darabhoz), 3,5 dkg élesztõ, kb. 1 dl langyos tej, csipetnyi cukor, 2 közepes (20 dkg) héjában , fõtt burgonya, 10 dkg töpörtyû, 1 tojássárgája, 2 dl tejföl, 60 dkg liszt, 1 kiskanál só, a nyújtáshoz: liszt, a tepsi kikenéséhez: 2 dkg vaj, a tészta lekenéséhez: 1 tojás.