2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Így tudjuk tovább megőrizni a gyümölcsök frissességét

Így tudjuk tovább megőrizni a gyümölcsök frissességét
Így tudjuk tovább megőrizni a gyümölcsök frissességétBeindult az eper, a cseresznye, a meggy, a málna és a ribizliszezon is, és nem sokára követi a szeder és az áfonya. A nyáron el vagyunk kényeztetve bogyós gyümölcsökből. Azonban ha érésnek indulnak, nem győzzük szedni és enni. Eltehetjük lekvárnak, befőttnek vagy a fagyasztóba, hogy a szűkebb téli napokon is hozzájussunk egy kis vitaminhoz. Azonban arra is van egy házi praktika, hogyan tudjuk akár 2-3 hétig megőrizni frissességüket. Az év ezen kivételes részében mindenki megpróbál minél többet enni ezekből a kék-piros gyümölcsökből.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ha meleg van, hiába a hűtő, netán az átválogatás, ugyanis rendkívül érzékenyek ezek a gyümölcsök, hamar átadják magukat az enyészetnek. Az is köztudott, hogy ha vízzel átöblítjük, megmossuk őket, akkor sokkal sérülékenyebbek lesznek, és ha lehet, még hamarabb romlásnak indulnak, mint egyébként.


Az otthonunkban lévő házi praktikákban az egyik legjobb eszköz az ecet. Annyi az egész, hogy a könnyen romlandó gyümölcsöket némi mosás után körülbelül 15-20 percre állni hagyjuk egy kis vízbe, amibe 2-3 evőkanálnyi ecetet teszünk – ez nyilván függ a mennyiségtől is - majd leöntjük róla a vizet, és kicsit átöblítjük tiszta vízzel. A végén megtörölgetjük, vagy csak hagyjuk megszáradni és ezután tesszük a hűtőbe, így sokkal tovább épp marad kedvenc bogyós gyümölcsünk, és nem lesz ecet íze.

Jó tanács még, hogy érdemes nagyobb, szélesebb edénybe rakni őket, aminek a tetejét nem rakjuk rá, hogy némiképp szellősen legyenek, így biztosabb a hatás. Így bátran vásárolhatunk vagy szedhetünk például akár 2-3 kiló meggyet is egyszerre.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!