rss
  • Adatlap - theodora


  • Név:
    Csak belépett felhasználóknak

    E-mail cím:
    Csak belépett felhasználóknak

    Nem:
    Csak belépett felhasználóknak

    Születési idő:
    0000-00-00

    Regisztráció időpontja:
    2006.12.14. 10:17

    Bemutatkozás:
    Csak belépett felhasználóknak

    Aláírás:
    Dóra

  • Cikkajánló

  • Inkább fehér, és ne zöld teát fogyasszunk

    Bár fekete teát már nagyon régóta iszunk, a zöld és fõleg a fehér tea, nem is olyan régóta ismert Magyarországon. Vajon igaz az, hogy a fehér tea még a zöldnél is egészségesebb?

    A fehér, zöld és fekete tea ugyanarról a növényrõl származik (Camellia sinensis), csak a fehér tea a növény még ki nem nyílt rügyeibõl, míg a zöld tea az érettebb, kinyílt levelekbõl készül. A fekete tea is az érett, kinyílt levelekbõl készül, de egy szabályozott fermentációs folyamaton esik át, amely a sötét színét eredményezi.

  • Ételek, amelyek még fogyasztanak is

    %%kep1%%A titok abban az egyszerű tényben rejlik, hogy néhány rostban gazdag zöldség és gyümölcs igen alacsony kalóriatartalommal rendelkezik, megemésztésük pedig több energiát követel, mint amennyit általuk nyerünk. Tehát ezekből, az ételekből nyugodtan fogyaszthatsz nagyobb mennyiségben, hiszen salaktalanítanak, nem hizlalnak, és kiváló zsírégető hírében állnak.Ezek a finomságok főként ilyenkor nyáron kerülnek reflektorfénybe, számtalan pozitív tulajdonságuk mellett, méregtelenítik a szervezetet, és sokáig fenntartják a jóllakottságot érzetét.

  • Fánk - nem csak farsangi

    "Az eset úgy kezdõdött, hogy egy bizonyos Krapfen nevû pék elhalálozván, mûhelyét özvegye vezette tovább. Nem volt könnyû az élete özvegy Krapfenénak, mindazonáltal továbbra is az õ pékségébõl került ki a legfehérebb, legfinomabb kenyér, a város legtávolabbi részébõl is elzarándokoltak érte az emberek. Ám egy napon valami okból a kenyér nem készült el idejében. A vásárlók közül ki üres kézzel, bosszúsan ment el, ki türelmetlenül várt, s cifrákat mondott....., mígnem a pékné végképp kijött a sodrából, és egy darab kenyértésztát, amit éppen a kezében tartott, valakinek a fejéhez akarta vágni.

  • Életmódról és életkorról is árulkodnak az ujjlenyomatok

    Brit kutatók szerint az ujjlenyomatokból nemcsak az ember személyére, hanem életkorra és életmódra is lehet következtetni. Az ujjlenyomatok nem csak azonosításra szolgálnak, hanem életkorra vagy életmódra vonatkozó információk is kiolvashatók belõlük - állítják brit kutatók. A digitalizált ujjlenyomatok sokat segíthetnek a rendõrségnek abban, hogy leszûküljön a gyanúsítottak köre, ugyanis azok a bûntett helyszínén nyomot hagyó bûnözõ életmódjáról is szolgáltatnak információt.

  • Ezért érdemes nyírfacukrot fogyasztani

    %%kep1%%Íze, megjelenése szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukoréval, az emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása viszont épp az ellenkezője. A nyírfacukor fogyasztása önmagában nem vezet elhízáshoz, jótékony hatással van fogainkra, lúgosítja szervezetünket, nem kell inzulin a hasznosításhoz, gyorsítja az emésztési folyamatokat és segíti a kiválasztást. Felnőttek, gyermekek, cukorbetegek, várandós kismamák, fogyni vágyók és candida-diétán lévők is egyaránt biztonsággal fogyaszthatják.

  • Hírajánló

  • Bazsalikomos penne

    Hozzávalók: 10 dkg bacon szalonna, 2 dkg vaj, vagy evõkanálnyi olivaolaj, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 csokor bazsalikom, 2 dl tejszín, fehérbors, 30 dkg penne tészta, só, sajt.

  • Almás áfonyalekvár

    Hozzávalók: fél kg áfonya, 60 dkg alma, 1 rúd kikapart vanilia, 1 kg zselécukor.

  • Amerikai palacsinta

    %%kep1%%A vajat egy bögrében betesszük a mikróba egy percre. Közben jól összekeverjük a lisztet a cukorral, sóval és a sütőporral. A halom közepébe egy kisebb mélyedést csinálunk, abba öntjük a vajat, és szép lassan, keverés közben adjuk hozzá az előzőleg összekevert tojást és a tejet. Addig keverjük, amíg csomómentes lesz. Régi típusú palacsintasütőben sütjük, azt nem kell olajozni (mivel ez a tészta nagyon gyorsan magába szívja az olajat). Lassú tűzön kell sütni, mert centi vastagra feljön, és hagyni kell átsülni. Ízlés szerint bármilyen szószt vagy krémet készíthetünk hozzá.

  • Házi sajt

    Hozzávalók:

    1 l zacskós tej (nem sovány), ½ kg túró, 5 dkg vaj (nem margarin), 1 tojás, 1 mk. szódabikarbóna, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, snidling

  • Palacsinta tészta

    A felütött tojásokat keverd el a porcukorral, egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel. Ha szükséges adj hozzá annyi szódavizet, hogy körülbelül tejszín sûrûségû, csomómentes tésztát kapj. A masszát pihentesd legalább fél órát, majd serpenyõben süsd pirosra a palacsinták mindkét oldalát.

  • Apró ajánló