Ft
Csak regisztrált felhasználóknak!
Málna és joghurt, egész évben tökéletes párosítás.
Hozzávalók:
5 dl tejszín
450 g joghurt
100 g cukor
400-500 g friss vagy mirelit málna
2 csomag instant zselatin fix
bõ 1 dl tej
fél csomag babapiskóta
Szokás szerint (ahogy a citromos- és narancsos joghurttortánál) elõször bebugyolálom a kapcsos tortaformát, majd langyos tejben megforgatott babapiskótával beterítem a forma alját.
Ezután elõször félig, majd teljesen keményre verem a tejszínhabot, közben beleteszem a cukrot és a zselatin fixet, majd a joghurtot, végül a málnát. Ha fagyasztott a málna, akkor elõtte kiengedem és a levével együtt teszem bele.
A málnákat nem töröm össze, hanem óvatosan keverem össze a krémmel.
A végeredmény egy márványos-málnás joghurttorta, mert amíg a torta összeáll a hûtõben a málna megszínezi a joghurtos krémet.