Ft
Csak regisztrált felhasználóknak!
Hozzávalók: 1/2 fej kisebb karfiol 2 db sárgarépa 1 db fehérrépa 1 db kisebb karalábé 1 db krumpli 10 dkg kelkáposzta, lilakáposzta 1 evõkanál vöröshagymakrém 1 evõkanál liszt 2 evõkanál olaj 1 dl tejszín 1 db húsleveskocka 1/2 csomag petrezselyem zöld 1/2 db citrom leve Só, vegeta. Az olajon kissé megpirítom a vöröshagymakrémet, ráteszem a kockákra vágott zöldségeket, tovább pirítom. Meghintem liszttel, párszor elkeverem és felöntöm forró vízzel. Ízesítem sóval, vegetával, húsleveskockával. Ha megpuhultak a zöldségek (ne fõzzük szét, kb. 15 perc), tejszínnel dúsítom. Fél citrom levét belecsavarom, végül beleteszem az apróra vágott zöldpetrezselymet. Fõzhetünk bele vajgaluskát, vagy tálalhatjuk pirított zsemlekockával is. Gyors, egyszerû, és finom!