rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Hagymás csirkecomb

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 db szép csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál citromlé, kevés liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz, só és törött fekete bors ízlés szerint.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A vöröshagymát megtisztítjuk, egyet megreszelünk vagy fokhagymaprésen átnyomunk, a másik kettõt karikákra vágjuk. A reszelt hagymát összekeverjük a finomra aprított petrezselyemmel, az olajjal, a citromlével, a borssal és a sóval, majd a forgóknál kettévágott és bõrétõl megfosztott combdarabokat a hagymás krémmel vastagon bekenjük. Legalább 2 órán keresztül, letakarva érleljük a hûtõszekrényben. Akár elõzõ nap is be lehet pácolni.

    Az étel készítése elõtt a húsdarabokat amúgy "maszatosan" lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártjuk, majd a 170 fokos olajban szép pirosra megsütjük (8-10 perc). A hagymakarikákat ugyancsak belisztezzük, és az olajban ropogósra sütjük, majd leszûrve rátesszük a megsült combdarabokra. Salátával és burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk. Hidegen is nagyon finom, akkor hagymakarikák nélkül, majonézes mártással kínáljuk. Kissé bonyolultan készíthetõ, de különleges étel.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Római Bólé

    A pezsgõ kivételével a hozzávalókat a bólésedénybe öntjük, jól összekeverjük, lehütjük. Tálalás után a pezsgõt hozzáöntjük és megegyszer megkeverjük.

  • Olasz nyári saláta

    Hozzávalók: egy fej saláta, 4 paradicsompaprika, 20 dkg paradicsom, egy szép nagy alma, fél zeller, borecet, olaj, só.

  • Kanonok lepény

    ½ kg lisztet 2 evõkanál fagyos margarinnal, 1 csomag sütoporral, 25 deka cukorral, 2 egész tojással, 1 citrom reszelt héjával és annyi tejjel, hogy könnyen dolgozható legyen, jól összegyúrunk.

  • Penne brokkolival

    Hozzávalók: fél kiló penne (tolltészta), fél kiló brokkoli, 1 pohár tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, só, reszelt sajt, 2 leveskocka, olaj.

  • Szerb bableves

    Hozzávalók: 25 dkg fehér bab, 25 dkg burgonya, 25 dkg paradicsom, 1 paprika, 10 dkg húsos szalonna, 10 dkg füstölt kolbász, 25 dkg hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó leveszöldség, 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld, 1 ek sûrített paradicsom, 1 ek olaj, 1 tk fûszerpaprika, 1/2 tk só.

  • Arab kávétorta

    Hozzávalók:

    40 dkg cukor, 8 tojás, 2 dl tej, 12 dkg vaj, 1 zacskó csokikukac, 1 dl fõtt kávé, 3 evõkanál liszt, 2-3 dkg csokoládé (2-3 kocka), 2 evõkanál darált kávé, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 sütõpor

  • Szilvás piskóta

    Hozzávalók: 30 dkg szilva, 6 tojás, 25 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 tasak sütõpor, 8 dl tej, 8 dkg vaj, só.

  • Tejszínes kukorica

    Hozzávalók: 60 dkg konzervkukorica, 1,5 dl tejszín, 1 kis fej hagyma, diónyi vaj, petrezselyem, bors, só.

  • Tojás aszpikban

    Hozzávalók: 1 sárgarépa, 1 karfiolrózsa, só, 2 dkg zselatin, ecet, 4 keménytojás, petrezselyemzöld.

  • Tejfölös burgonyaleves

    Hozzávalók:

    60 dkg burgonya,
    6 dkg füstölt szalonna,
    1 fej hagyma,
    1 evõkanál liszt,
    1 dl tejföl,
    só,
    bors,
    köménymag,
    pirospaprika

  • Tökfõzelék

    A tököt, miután a száránál s a másik oldalán is egy darabkát levágtunk, négy részre vágjuk, a magját kanállal kiszedjük, meghámozzuk s vízbe tesszük. Tökgyalun át, hosszú metéltre vágjuk s besózva egy-két órán át állni hagyjuk.

  • Erdélyi káposztás bárány recept

    Hozzávalók:
    800 g birka lapocka, oldalas, 100 g füstölt szalonna, 500 g savanyú káposzt, 100 g gersli, 50 g vöröshagyma, 50 g zsír, 20 g fokhagyma, 15 g fûszerpaprika, csombor, kapor, 2 dl tejföl;

  • Tárkonyos malacleves

    Hozzávalók: 40 dkg malachús, 3 sárgarépa, 3 fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 1 csomag tárkony, 1 dl tárkonyecet, 2 dl tejföl, 5 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 5 dkg kiskocka tészta, só, bors.

  • Török sajtos sütemény (Poaca)

    Hozzávalók: fél kg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg puha juhsajt, 1 tojássárgája.

  • Karaláb, vagy kelrépa töltve

    A nem túl nagy és még fiatal kelrépát megtisztítjuk, a gyönge zöldjét félre tesszük. Ha meghámoztuk, kanállal kellõen kivájjuk mindegyiket, megmossuk és gyönge sós vízben fõzzük, de nem egész puhára. A kivájt részeket a félre tett zöld levelekkel apróra összevágjuk, s egy lábasban, zsírban puhára pároljuk.

  • Blenheim

    Shakerben összerázzuk, és jéggel félig töltött pohárba szûrjük.

  • Tiroli rétes

    Hozzávalók: Vajastészta, 3 tojás, 15 deka cukor, 15 deka dió vagy mogyoró.

  • Tárkonyos szárnyas raguleves

    Hozzávalók: 1 egész csirkemell, 1 fej vöröshagyma, 3 gombafej, 2 sárgarépa, negyed cikk zeller, 4 evõkanál olívaolaj, 2 dl fõzõtejszín, tárkony, tárkonyecet, bors, 1 liter víz, só.

  • Kókuszos kocka

    Kókuszos kockaA margarint megolvasztjuk. A porcukrot, a vaníliás cukrot, a mézet, a tojást, a reszelt citromhéjat és az olvasztott margarint összekeverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük és a tejjel váltakozva a cukros margarinhoz adjuk, majd jól eldolgozzuk. A tepsit margarinnal kikenjük, lisztel meghintjük, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 °C-on 20-25 percig sütjük. Elkészítjük a csokoládémázat. A margarint felolvasztjuk, a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, a rumot és a tejet, egy lábasba öntjük és állandó keverés mellett felforraljuk.

  • Kókuszos csirkemell

    Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 2 db egész tojás, 10 dkg kókuszreszelék, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 mk õrölt gyömbér, 1 mk törött fehér bors, ízlés szerint só, kevés liszt.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...