rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Édes, mézes krumplis ropogós

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 dl natúr, fehérítetlen liszt, 1 evõkanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 0,5 dl fõzõmargarin, 1 evõkanál reszelt narancshéj, 1 evõkanál reszelt citromhéj, 1,5 dl puhára fõtt krumpli, hámozva és áttörve (püré), 0,5 dl méz, 1 dl (kb.) tej.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütõport és a sót. Adjuk hozzá a narancs-, és a citromhéjat, a krumplipürét és a mézet, majd jól keverjük össze. Adjunk hozzá elegendõ tejet is, hogy lágy, de ne ragadós, nyúlós legyen.

    Borítsuk ki egy meglisztezett gyúrótáblára, és háromszor, négyszer is gyúrjuk át. Nyújtsuk ki kb. 2,5 cm vastagra, és szaggassunk belõle nagyjából 6 cm-es kerek pogácsákat. Ezeket tegyük egy tiszta, nem megzsírozott sütõlapra, majd 200C°-on kb. 15-18 percig süssük, amíg enyhén meg nem barnulnak.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Trópusi gyümölcsös spagettifelfújt

    Hozzávalók: fél kg spgetti, 7,5 dl tej, 10 dkg puha vaj, 10 dkg porcukor, 4 tojás, 1 nagy doboz trópusi gyümölcskonzerv, 2 csomag vaniliáscukor.

  • Finom paradicsomleves

    Hozzávalók: 20 deka zöldség, étolaj, 3 deka liszt, 1 kg paradicsom, vagy 6 deci paradicsom.

  • Bodzalekvár

    A bodzát, gyorsan megtisztíthatjuk, ha vizet öntünk rá, s a gyümölcsfürtöket egy villa fogai között áthúzzuk, így a bogyók lepattannak, nem sérülnek meg, és az ujjunk hegye sem lesz lila.

  • Aszaltszilvás baconfalatok

    Hozzávalók:

    - 24 szelet bacon
    - 48 szem vörös borban eltett aszalt szilva
    - 48 szem mandula

  • Piros krémsajt

    A krémsajtot összekeverjük a vajjal, paradicsompürével, 1/4 fej reszelt vöröshagymával, sóval , borssal és egy mokkáskanálnyi mustárral.

  • Paradicsomos cukkinileves

    Hozzávalók:

    1 liter paradicsomlé, 1 evõkanál olíva olaj, 1 fej vöröshagyma, 1liter húsleves (kockából), 1 közepes nagyságú cukkini, 1 dl vörösbor, néhány friss bazsalikomlevél, 2 evõkanál cukor, só, frissen õrölt fekete bors.

  • Tavaszi rakottas

    Hozzávalók: 30 dkg friss vagy fél csomag mirelit zöldborsó, 4 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 2 db zöld, zsenge karalábé, 3 db közepes burgonya, 1 db tojás, 2 pohár tejföl, 1 kávéskanál curry, 10 dkg füstölt vagy trappista sajt, 1 kávéskanál vaj, só, vegeta;

  • Kávétorta

    Hozzávalók:

    piskótához: 7 tojás, 7 púpozott evõkanál finomított kristálycukor, 2 teáskanál Nescafé, 7 púpozott evõkanál rétesliszt, fél csg sütõpor;a krémhez: 25 dkg Rama margarin, 20 dkg porcukor, 3 evõkanál Nescafé, 2 teáskanál kakaópor

  • Padlizsános saláta

    Padlizsános salátaA padlizsánt nagyobb kockákra vágjuk, enyhén besózzuk és egy szűrőbe tesszük. Kb 15 perc állás után papírtörlővel leitatjuk róla a levet amit eresztett majd tetszés szerint megsütjük (grillezzük vagy sütőben sütjük meg, akár teflon serpenyőben is lehet egy kevés olíva olajon). A megsült padlizsánt miután kihűlt, egy tálban összekeverjük a joghurttal és a tejföllel, majd belereszeljük a fokhagymát és sóval, borssal, csipetnyi borsikafűvel fűszerezzük. A kesudiót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk (megvárjuk amíg kihűl) és tálalás előtt a salátához keverjük.

  • Gesztenyés pulykamell

    Hozzávalók: 40 dkg kicsontozott pulykamell, 2 db egész tojás, 15 dkg gesztenyemassza (a gesztenyemassza édes is lehet), 3-4 evõkanál liszt, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só, 1 teáskanál mustár;

  • Csirkeszárny fûszeres bundában

    Hozzávalók 4 személyre: 8 db csirkeszárny, 8 csirkemáj, 25 dkg liszt, 1 evõkanál olaj+bõven a sütéshez, 3 tojás, 3 dl sör, 1 evõkanál apróra vágott petrezselyem, 1 evõkanál apróra vágott zellerzöld, 1 evõkanál apróra vágott snidling, 1 teáskanál apróra vágott tárkonylevél.

  • Csirkemell sajtszósszal

    Csirkemell sajtszósszalA hagymát megdinszteljük, majd hozzátesszük a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a csíkokra vágott csirkemellet, kicsit sózzuk, felöntjük a másfél deci tejjel, és annyi vízzel, hogy épp ellepje. Teszünk bele fehér borsot, lefedjük, és hagyjuk párolódni-főni. Amikor már a hús puha, és elfőtt a szaft fele, akkor összekeverjük a fél pohár tejfölt a két kanál liszttel és a krémsajttal, majd ezzel behabarjuk. Forraljuk, amíg besűrűsödik. Egy egész kevés szerecsendiót reszelünk a tetejére és belekeverjük.

  • Túrótorta - sütés nélkül

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 4 tojás, 20 dkg cukor, 1/2 csomag margarin, 3 dl tej, 1 csomag zselatin, 3 dl szörp vagy gyümölcslé, tetszõleges gyümölcs.

  • 100 legendás whisky

    A kedvelt italok közül nem csupán a finom borok vagy a gyöngyözõ sör története foglaltatott már könyv alakba. A whisky ugyanolyan legendásnak számít - sõt, talán a leginkább õrzött receptek egyike.

  • Cseh knédli: (Èeské knedlíky)

    Hozzávalók: 500 g rétesliszt, 20 g élesztõ, 1 db. tojás, 3 dl tej, 3 db. tojás, 1 db zsömle, só, olaj a kenéshez.

  • Fokhagymaleves

    Hozzávalók:

    - 6 fej fokhagyma
    - 1 póréhagyma vagy vöröshagyma
    - 1 db burgonya
    - 2 evõkanál liszt
    - 1.5 liter erõleves
    - 2 dl tejszín
    - 4 dkg vaj
    - só
    - õröltbors
    - szerecsendió
    - 3 nagy szelet kenyér felkockázva
    - petrezselyem vagy snidling

  • Francia sárgadinnye leves

    Hozzávalók: 1 kg érett sárgadinnye, 2 evõkanál tejpor (helyettesíthetjük tejjel), 2 dl tejföl, ½ kávéskanál kakukkfû, ½ kávéskanál õrölt szerecsendió, csipetnyi õrölt feketebors, só.

  • Paprikás hal

    Hozzávalók: 4-6 szelet hal, 3 fej vöröshagyma, l szál karikára vágott sárga- és fehérrépa, pirospaprika, só, bors, l gerezd foghagyma, l kanál paradicsompüré.

  • Banana Cow

    A rumot, szirupot, tejet néhány jégkockával és egy fél szétnyomkodott banánnal összedolgozzuk egy keverõpohárban. Koktélospohárban, szívószállal kínáljuk.

  • Gombás rizs a mikróból

    Hozzávalók: kis pohár rizs, 4-5 nagyobb fej gomba, csili, só, bazsalikom.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...