rss
  • Édes, mézes krumplis ropogós

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 dl natúr, fehérítetlen liszt, 1 evõkanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 0,5 dl fõzõmargarin, 1 evõkanál reszelt narancshéj, 1 evõkanál reszelt citromhéj, 1,5 dl puhára fõtt krumpli, hámozva és áttörve (püré), 0,5 dl méz, 1 dl (kb.) tej.

    Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütõport és a sót. Adjuk hozzá a narancs-, és a citromhéjat, a krumplipürét és a mézet, majd jól keverjük össze. Adjunk hozzá elegendõ tejet is, hogy lágy, de ne ragadós, nyúlós legyen.

    Borítsuk ki egy meglisztezett gyúrótáblára, és háromszor, négyszer is gyúrjuk át. Nyújtsuk ki kb. 2,5 cm vastagra, és szaggassunk belõle nagyjából 6 cm-es kerek pogácsákat. Ezeket tegyük egy tiszta, nem megzsírozott sütõlapra, majd 200C°-on kb. 15-18 percig süssük, amíg enyhén meg nem barnulnak.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gombás lecsó

    Hozzávalók: 75 dkg paprika, 25 dkg gomba, 2 nagy fej hagyma, 2 nagy paradicsom, 5 dkg füstölt szalonna, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1-1 evõkanál Vegeta és pirospaprika, 1 csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, bors, só.

  • Krumplifõzelék tejfölösen

    Hozzávalók:

    - 1 kg krumpli
    - fél hagyma
    - pirospaprika
    - só
    - bors
    - babérlevél
    - majoránna
    - ecet
    - liszt
    - 2 dl tejföl

  • Zalai ráksaláta

    Hozzávalók: 1 kg zalai rákhús, 30 dkg majonéz, 20 dkg tejszínhab, 5 db fõtt tojás, 1 citrom, 1 fejes saláta, 1/2 csomó petrezselyemzöld, 1/2csomó kapor, só, szerecsendió, porcukor, mustár, worcester, ketchup, konyak.

  • Túrós rakott tojás

    Hozzávalók: 12 db tojás, 40 dkg túró, 2 dl tejföl, 10 dkg vaj, 1 dkg só, egy csipet rozmaring, 8 dkg reszelt sajt.

  • Almás csirke

    Hozzávalók:

    4 csirkemellfilé, 2 alma, 2-2 evõkanál olaj és konyak, 3 dkg vaj, 1-1 teáskanál cukor és mustár, 2 dl tejszín, õrölt bors, só

  • Ecetes cékla

    A céklát tárolhatjuk nyersen is, egész télen át, ha van erre megfelelõ helyünk. Ha nincsen, de elég céklánk termett, érdemes savanyúságnak eltenni. Legjobb az Egyiptomi lapos, a Bordó, a Bíborhenger és a Detroit fajta. Ne legyen túl nagy, a kisebbeknek általában szebb, erõsebben piros a színük. Legjobb a legfeljebb 10-12 cm átmérõjû.

  • Burgundi puncs

    A hozzávalókat elõre hûtse be, majd hûtött üvegtálba öntse össze. Nagyobb darab jeget helyezzen a tálba, keverje össze a hozzávalókat, és nagyon vékony szeletekre vágott naranccsal díszítse.

  • Tojáskrokett

    Hozzávalók: 2-3 személyre, 5 db tojás, 2 db zsemle, 1,5 dl tej, 2-3 evõkanál zsemlemorzsa, petrezselyem, olaj, bazsalikom, õrölt bors, só.

  • Saltsa ja garides (Mártás rákhoz és garnélához)

    Hozzávalók: 3 ek mustár, 3 ek olaj, egy citrom leve, só, bors.

  • Vaniliashake

    Hozzávalók: 4 gombóc vaniliafagylalt, 2 dl tej, 2 ek cukor.

  • Rizsfelfújt

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 1 liter tej, 1 csomag vanilliás cukor, 8 dkg cukor, 4 dkg margarin, 5 dkg mazsola (aki szereti), 1 citrom reszelt héja, 4 tojás, csipet só.

  • Rakott makaróni

    A makarónit ujjnyi darabokra tördeljük, és forró, sós vízben megfõzzük, leöblítjük. (Ha a vízbe kevés olajat teszünk, nem ragad össze a tészta.) A tojásokat keményre fõzzük. Kizsírozunk egy üvegtálat, és beletesszük a makaróni egyharmadát. Rá karikára vágott fõtt tojás kerül, megtejfölözzük, majd ismét makaróniréteget teszünk és a karikára vágott kolbászt, ezt is meglocsoljuk tejföllel.

  • Citromzselatin

    Hozzávalók: 1,5 evõkanál zselatin, 2 citrom reszelt héja, 1 dl száraz forró fehérbor, 4 evõkanál citromlé, 2 dl forró víz, 12 dkg kristálycukor.

  • Örmény köménymagleves

    Hozzávalók: 10 dkg füstölt sonka, 2 tojás, köménymag, 1 evõkanál liszt, só, bors, pirospaprika.

  • Joghurtos gomba egytál

    Hozzávalók: fél kg gomba, 2 fej vöröshagyma, 1 pohár joghurt, fél csomag spagetti száraztészta, 1 csokor petrezselyem, 1 evõkanál olaj, 1 teáskanál só, késhegynyi õrölt bors, vegeta.

  • Meggyes piskóta halom

    Hozzávalók: 25 dkg száraz babapiskóta, 1 egész tojás, 1,5-2 dl tej, 3-4 evõkanál meggydzsem, 1 evõkanál sherry brandy, 1 mokkáskanál sütõpor, 2 evõkanál vaj, csipetnyi só;

  • Afrikai csirke

    Hozzávalók: 4db csirkecomb, só, 1 dl olaj, õrölt zöldbors, kevés fokhagyma. Mártáshoz:1 dl olaj, 5-10 dkg friss gyömbér, (ki milyen erõset szeret)2 nagy fej vöröshagyma,20 dkg kockára vágott paradicsom,1 kanál madrasi curry,1 pohár kefir, 1 csg bazsalikom levél,30 dkg szeletelt tök, 1 kanál fûszeres vajkrém.

  • Gesztenyekrémmel töltött piskótatekercs

    Gesztenyekrémmel töltött piskótatekercsElkészítjük a piskótát: kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összekeverjük, végül a habot óvatosan, fakanál segítségével beleforgatjuk. Kikent, lisztezett tepsibe simítjuk, majd megsütjük. Közben elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük 2 dl tejjel és 4-5 evőkanál cukorral. Majd kihűtjük, a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, végül a kihűlt pudingot, és simára keverjük.

  • Zöldségleves

    Hozzávalók: 1 kisebb fej káposzta, 2 liter csontleves, 3 szál sárgarépa, l karalábé, l zellergumó, 3-4 paradicsom;

  • Gofri

    GofriA tojásokat habosra keverjük a cukorral, az olvasztott vajjal, a tejföllel, majd belekeverjük a lisztet. A csokit aprócska darabokra vágjuk, esetleg durvára reszeljük és a masszához adjuk. A gofrisütőt enyhén kivajazzuk, felforrósítjuk, majd 2 bő evőkanalálnyit teszünk bele a masszából, és sütjük. A tetejére lekvárt, reszelt csokit, vaníliakrémet, porcukrot, stb. teszünk, ha szeretjük. De magában is tökéletesen finom. Ha más ízűt szeretnék, csoki helyett más alapanyagot is rakhatunk a tésztába, ízlés szerint.