2025.10.28. - Simon, Szimonetta

Ibolyavirágos túrópuding tojáslikõröntettel

Hozzávalók: 40 dkg tehéntúró, 1,5 dl tejszín, 15 dkg porcukor, 4 zselatinlap, 2 csokor ibolya szirmai, 1 narancs reszelt héja.
A porcukorból 1 dl víz hozzáadásával szirupot fõzünk, hozzáadjuk a zselatinlapokat, az ibolyaszirmokat, felforraljuk, és felhasználásig félretesszük. A túrót szitán áttörjük, a felvert tejszínnel lazítjuk, majd hozzáadjuk a lehûlt szirupot és a reszelt narancshéjat.

Formába töltjük és a hûtõbe rakjuk. Tálaláskor a formát melegvízbe mártjuk, és a pudingot kiborítjuk. Tojáslikõröntetet adunk hozzá, és kandírozott virágszirmokkal díszíthetjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!