rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Halpástétom

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 doboz olajos szardínia, 1 csokor zöldhagyma, l evõkanál vaj vagy margarin, 2 evõkanál darált dió, l evõkanál paradicsom püré, kevés só.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A szardínia olajos levét leöntjük, a halat villával összetörjük. A zöldhagymát apróra vágjuk és a vajon megpároljuk. Levesszük a tûzrõl, összekeverjük a hallal, a dióval, a paradicsom pürével, és ízlés szerint sózzuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtos sonkás reggeli tükörtojással

    Hozzávalók: Személyenként 2-2 szelet Gici grillsajt, borsos és fokhagymás (Gictej-tõl), 60 g gépsonka (pápai), 1 db tojás, pár csepp olaj. A díszítéshez koktél paradicsom és petrezselyemzöld.

  • Cigánnyársak

    Hozzávalók: fél kg sertéslapocka, 15 dkg húsos szalonna, 2 közepes hagyma, 1,5 dl cigánypác.

  • Alap gofri

    Hozzávalók: 25 dkg olvasztott Rama, 15 dkg cukor, 6 tojás, 1-2 csomag vaníliás cukor, 1 sütõpor, 1 l tej, 80-90 dkg liszt, 1,5 dl olaj.

  • Kalocsai sertésborda

    Hozzávalók: 60 dkg sertés karaj, 20 dkg császár szalonna, 5 dkg liszt, só, bors, 10 dkg virsli, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsm, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg pirospaprika, 1 fej vöröshagyma;

  • Sajtleves

    Hozzávalók: 5 dkg vaj, 6 dkg liszt, fél liter tej, 15 dkg reszelt sajt, 2 kifli, szerecsendió, fehér bors, só.

  • Ánizsos csirkemáj brokkolival

    Hozzávalók: 80 dkg csirkemáj, 1 dl száraz fehérbor, ánizs, 1 dl szójaszósz, 1 dl tejszín, 2 fej brokkoli.

  • Katóka

    Hozzávalók: 15 dkg zsír, 2 tojás, 30 dkg cukor, 50 dkg liszt, 1 csomag sütõpor, tejföl, kevés cukros tej, 2 evõkanál baracklekvár, 1/2 dl rum, 10 dkg vaj.

  • Hortobágyi húsos palacsinta

    Hozzávalók: 20 sós palacsinta, 50 dkg csirkepaprikás, 2 pohár tejszín, 3+2 dkg vaj, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, só, bors.

  • Tízperces meggyleves hidegen készítve

    Hozzávalók: 1 l. meggybefõtt, 1 dl. tejföl, 2 ek. cukor, 2 dl. tej.

  • Veszprémi rucás káposzta

    Hozzávalók: 1 kacsa, 1 kanál kacsazyír, 60 dkg savanyú káposzta, 1 hagyma, 20 dkg császárszalonna, 10 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl, só, 1 csomó kapor.

  • Kovászos uborka

    Hozzávalók: uborka, só, kapor, fokhagyma, kenyér.

  • Csokis brownie

    Csokis brownieA vizet egy kisebb lábasba öntjük, a margarint és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, majd a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor. Egy tepsit margarinnal kikenünk, a tésztát beleöntjük, és nedves késsel elsimítjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 20 percig sütjük. A tészta tetejére valókat a mogyoró kivételével megmelegítjük.

  • Feta sajtos-olívabogyós muffin

    Hozzávalók: 12,5 dkg fehér tönkölyliszt, 12,5 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt, háromnegyed teáskanál tengeri só, két és fél teáskanál sütõpor, fél teáskanál szódabikarbóna, 0,8 dl olívaolaj, 1 egész tojás, 3 dl natúr joghurt vagy tejföl, õrölt bors, 1 evõkanál szárított bazsalikom, 7 dkg mag nélküli fekete vagy zöld olívabogyó, 20 dkg feta sajt.

  • Sült gyümölcsök vaníliás habbal

    Sült gyümölcsök vaníliás habbalA különböző gyümölcsöket egyforma, falatnyi darabokra vágjuk. Egy hőálló tálat kivajazunk, a gyümölcsöket összekeverjük egy kevés nádcukorral, és megforgatjuk őket étkezési keményítőben. Reszelünk rájuk friss gyömbért, és betesszük a 200 C fokra előmelegített sütőbe. Amíg a gyümölcsöket elősütjük, összeállítjuk a tésztát. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy kevés sóval, hozzáadjuk a nádcukrot, egy csipetnyi fahéjjal. Végül hozzáöntjük az olvasztott vajat és összekeverjük. A gyümölcsöket kivesszük a sütőből, és a tésztát egy evőkanállal tetejükre szaggatjuk.

  • Meleg, pikáns burgonyamártás

    Hozzávalók: 2 kisebb burgonya, 25 dkg vegyes leveszöldség, 3 evõkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál tormás mustár, 1 evõkanál kristálycukor, 1 kis fej vöröshagyma, fél citrom leve és reszelt héja, 1 teáskanál só, 1 púpozott tk pikáns, savanykás lekvár, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

  • Csehpimasz

    28 deka liszthez veszünk 3-4 tojást, 6 fillérért élesztõt, melyet tejben egy kis cukorral feloldunk és kissé kelni hagyjuk.

  • Fokhagymás cukkíni

    Hozzávalók: 4 db karcsú cukkíni (50-60 dkg), 1 db egész tojás, 1 evõkanál tej, 2 gerezd fokhagyma kevés liszt, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 csapott teáskanál só;

  • Húsleves sajtgaluskával

    Hozzávalók: 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 tojás, 2 ek. Liszt, 2 dl tej, 1 ek. olaj, 1 tk delikát ételízesítõ, 2 db. knorr tyúkhúsleveskocka.

  • Töltött uborka

    Hozzávalók: 4 közepes uborka, 20 dkg túró, 10 dkg mozzarella sajt, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 késhegynyi borsikafû vagy friss aprított borsika, fél csomag friss kapor, szójaszósz vagy só ízlés szerint.

  • Petrezselymes újburgonya

    A megkapart burgonyát karikákra vágjuk, és a forró vajban megsózva, a saját levében puhára pároljuk. Idõnként megkeverjük, nehogy odakapjon. Tálalás elõtt 1-2 perccel hintjük rá a megvagdalt zöldpetrezselymet.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...