rss
  • Csirkefasírt

  • Share on Tumblr

    A kicsontozott, lebõrözött csirkemellet daráld le. A zsemléket áztasd tejbe és nyomkodd ki. A vöröshagymát vágd apróra és kevés forró olajon párold üvegesre, majd hagyd kihûlni. A húst, a zsemlét és a hagymát dolgozd össze a tojással, sóval, apróra vágott petrezselyemmel és bazsalikommal. A masszából formázz kis pogácsákat, forgasd ezeket zsemlemorzsába, és bõ, forró olajban süsd pirosra.

    Hozzávalók 3-4 személyre:

    40 dkg csirkemell
    1,5 zsemle
    2 kisebb fej vöröshagyma
    1 tojás
    zsemlemorzsa
    tej
    olaj
    petrezselyem
    õrölt bors
    bazsalikom


    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Cukkini leves paradicsomosan

    Cukkini leves paradicsomosanA paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a tetejét meghintjük cukorral, sóval. Kis darabka vajat és egy bazsalikomlevelet teszünk a tetejére, és 10 percre 180º C-ra előmelegített sütőbe rakjuk, hogy megpuhuljon. Ennyi idő alatt összeérnek az ízek. A paradicsomokat a sütőből kivéve egyenként kicsúsztatjuk a héjukból. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és szeletekre vágjuk, a cukkinit vékonyan felszeleteljük, és a maradék előhevített vajon, állandó kevergetés mellett megsütjük. Ha megpuhult a hagyma és a cukkini, hozzáadjuk a vörösbort, a paradicsomhúst és 10 percig pároljuk.

  • Grillezett békacombok

    Hozzávalók

    6 tucat friss békacomb, 4 citrom, 1 dl olaj, mustár, só, bors

  • Diétás narancsos sárgarépaleves

    Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 3 dkg vaj, 1 dl narancslé, 1, 2 liter zöldségalaplé, 1 kis vöröshagyma, 1 teáskanál szárított kakukkfû, só, bors, tejföl, reszelt szerecsendió.

  • Fokhagymás sült máj

    Hozzávalók: 50 dkg sertésmáj, 2 nagy fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olaj (vagy zsír), 1 evõkanál liszt, ízlés szerint törött fehér bors, só.

  • Citromkrém kókuszos csókokkal

    Hozzávalók: A kókuszos csókhoz: 2 tojásfehérje, édesítõszer, 2 ek kókuszreszelék.

  • Muffin cukkinivel

    Hozzávalók: 50 dkg cukkini, 25 dkg tönkölyliszt, fél csomag sütõpor, 10 dkg olvasztott margarin, 2 db tojás, 1 kis pohár natúr joghurt, 10 dkg vöröshagyma, 1 nagy gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, ízlés szerint õrölt feketebors, kevés pirospaprika.

  • Jeges kávé

    A kávét lefõzzük, hagyjuk kihülni. Beletesszük a jégkockákat, a fagyit, a tetjére a tejszínhabot és a csokireszelékkel megszórjuk. Nagyon finom.

  • Narancsos zabfalatok

    Narancsos zabfalatokA sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Egy kis serpenyőben zsiradék nélkül néhány perc alatt aranysárgára pörköljük a szezámmagot, majd tányérra borítjuk, és megvárjuk, amíg kihűl. A vajat a sziruppal, a cukorral meg a narancshéjjal és narancslével egy nagy lábasba tesszük, és alacsony hőfokon, állandó keverés mellett addig melegítjük, amíg a cukor teljesen felolvad benne. Levesszük az edényt a tűzhelyről. A szezámmagot és a zabpelyhet a folyékony keverékhez adjuk, majd addig keverjük, amíg a zabpehely jól megszívja magát a folyadékkal.

  • Apricot Fizz

    Shakerben (a szóda nélkül) összerázzuk, nagy koktélospohárba szûrjük, végül szódával felöntjük, és a barackkal díszítjük.

  • Consommé

    Két-három egész tojást 1/4 liter húsleves, vagy tejjel jól elhabarunk, megsózzuk s ezt egy kikent bögrébe, vagy lábasba tesszük.

  • Sajtos bundában sült csirkemell

    Sajtos bundában sült csirkemellA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk és mindegyik szeletet mindkét oldalán befűszerezzük (só, bors, pirospaprika, fokhagyma). Hűtőben pár órát állni hagyjuk, ha van időnk rá, így sokkal ízletesebb lesz a hús. Előkészítjük a panírhoz valókat. A tojásokat felverjük egy tálkában, a lisztet is tálkába öntjük, a sajtot lereszeljük és teszünk bele 1-2 kanál lisztet is. A szeleteket beleforgatjuk a lisztbe, a tojásba és végül a sajtba (ha nem ragad rá nagyon, akkor kézzel nyomkodjuk rá a sajtot) és forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük.

  • Málnás ribizkés lepény

    Hozzávalók 4 fõre: 20 dkg liszt, 20 dkg margarin, 4 tojás, 3-4 marék málna és ribizli vegyesen, 20 dkg cukor, 1 cs. sütõpor.

  • Vajas krumplipogácsa

    40 deka lisztet 25 deka vajjal, 20 deka áttört, fõtt burgonyával, 1 csomag Váncza-sütõporral deszkán jól összedolgozunk, majd ízlés szerint sót, 1/2 deci tejfelt és 1 egész tojást gyúrunk még hozzá.

  • Virslisaláta

    Hozzávalók:

    4 pár virsli, 5 tojás, 4 dl tejföl, 1 ek mustár, 1 nagy tubus majonéz, fehér bors, 1 nagy fej hagyma

  • Római Bólé

    A pezsgõ kivételével a hozzávalókat a bólésedénybe öntjük, jól összekeverjük, lehütjük. Tálalás után a pezsgõt hozzáöntjük és megegyszer megkeverjük.

  • Olasz rakott burgonya

    Megtisztítunk, és karikára vágunk 75 deka burgonyát és felszeletelünk 50 deka paradicsomot. Kivajazunk egy mély tûzálló tálat, beleterítjük a burgonya felét, megsózzuk, befedjük a paradicsomkarikák felével.

  • Paprika paradicsomba

    Szép, húsos zöld paprikákat magjától és ereitõl megtisztítva egy tálba teszünk és forró vízzel leöntve, abban állni hagyunk.

  • Pizzás csiga

    Pizzás csigaA hozzávalókból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Megvárjuk, míg a kétszeresére kel, majd körülbelül 0,5–1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Megkenjük egy kevés étolajjal, kicsit megsózzuk, majd cikcakk alakban rányomjuk a pizzakrémet. Megszórjuk oregánóval, egy kevés reszelt sajttal, majd feltekerjük. Körülbelül 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, zsírozott tepsibe fektetjük a csigákat, és az oldalukat is megkenjük olajjal. Tetejére bőven szórunk reszelt sajtot. Kicsit kelesztjük még a tésztát, majd pirosra sütjük a csigákat.

  • Isteni baunty torta

    Isteni baunty tortaA piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral habbá verjük, a sárgáját fehéredésig kihabosítjuk, a szárazanyagokat összeforgatjuk. A sárgáját óvatosan a fehérjébe forgatjuk, végül fokozatosan beleszórjuk a kakaós keveréket is. 180 fokra előmelegített sütőben, papírral bélelt formában 4-5 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejszínt felforraljuk a vaníliával, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a cukrot. 3-4 percig forraljuk, folyamatosan kevergetve. A kókusztól krémes és sűrű lesz a massza, amely hűtés után könnyen szeletelhető.

  • Burgonyaleves virslivel

    Hozzávalók: 80 dkg rózsaburgonya, 1 közepes fej hagyma, 6 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 púpozott evõkanál gabonakeményítõ, 4 pár virsli, 1 ág zellerzöld, só.