rss
  • Sonkás szûzérmék

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25-30 dkg sertés szûzpecsenye, 25 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja, mokkáskanálnyi zsálya, só és törött fekete bors ízlés szerint, liszt a bundázáshoz.

    A szûzpecsenyét megmossuk, letöröljük, majd kis érmékre vágjuk. A sonkát ugyancsak akkorára daraboljuk, mint a sertéshúst. Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a zsályával.

    Egy szeletke szûzérmére ráteszünk egy szeletke sonkát, és fogvájóval úgy tûzzük össze, hogy ne essen szét. Lisztbe forgatjuk. Azonnal beletesszük az olajsütõbe, amelyben elõzõleg 180 fokra felhevítettük az olajat. 1-2 perc alatt megsül, ezután lecsöpögtetjük. Almás tormamártással és burgonyapürével tálaljuk. Nagyon egyszerûen és gyorsan készíthetõ.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Éjféli pezsgõkoktél

    Adagonként 2 cent curacaót és 2 cent narancslét shakerben összerázunk, majd koktélos

  • Csirke tojásban

    Hozzávalók: 2 db kicsi csibe (összesen 1 kg-nyi), 3 db egész tojás, teáskanálnyi liszt, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só.

  • Tejfölös kifli

    Hozzávalók:

    3 csésze liszt, 1 kocka margarin, 1 csésze jó sûrû tejföl, 5 dkg élesztõ, lekvár, só, tej

  • Banán-datolya torta

    Hozzávalók:

    12,5 dkg lágy vaj, 2 nagy tojás, 18 dkg méz, 1,5 dl író, 1 teáskanál vaníliaaroma, 3 érett banán, 2 csésze liszt, 2 teáskanál sütõpor, 0,5 csésze barna cukor, 2 evõkanál holland kakaópor, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál szegfûszeg, 0,25 teáskanál só, 1 csésze puha datolya, 1 csésze dió vagy pekándió

  • Sajttal sonkával töltött kifli

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 50 dkg liszt
    - 5 dkg margarin vagy vaj
    - 1 teáskanál só
    - 1 teáskanál cukor
    - 3,5 dkg élesztõ
    - 1,5 dl víz
    - fél dl tej

    Töltelékhez:

    - 20 dkg natúr krémsajt
    - 30 dkg fõtt sonka
    - 2 evõkanál finomra vágott metélõhagyma

    Kenéshez:

    - tojássárgája

    Díszítéshez:

    - köménymag
    - szezámmag

  • Ízvarázs füzetek: Csábító muffinok

    Egyszerû elkészíteni és nagyszerû élvezni a muffin különbözõ variációit - nem csoda, hogy a muffin világszerte közkedvelt. Tálalhatjuk, forrón, langyosan vagy hidegen, ötórai teához vagy különálló desszertként vagy akár uzsonnára is igazi csemege.

  • Olasz tésztás leves

    Hozzávalók: 1,2 l csirkehúsleves, 1 paradicsom, 15 dkg "Capelli d`angello" - azaz cérnametélt, só, 2,5 dkg reszelt parmezán, 2 ek vágott snidling.

  • Kakaós linzer

    Hozzávalók: 35 dkg liszt, 6 dkg kakaó, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 2,5 dl tej, 1 tojás, 1 cs. sütõpor, 2 cs. vaníliáscukor, 1 citrom reszelt héja.

  • Bakonyi metélt

    Hozzávalók:

    - 25 dkg széles metélt
    - 2 dl tejföl
    - 5 dkg gomba
    - 10 dkg füstölt szalonna
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 1 csokor petrezselyemzöld
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 csapott evõkanál édes, piros fûszerpaprika
    - 1 mokkáskanál törött fekete bors
    - ízlés szerint só

  • Gyümölcsös túrókocka

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 8 tojás
    - 24 dkg liszt
    - 3 dkg kakaó
    - 30 dkg kristálycukor
    - 3 ek étolaj
    - 6 ek víz
    - fél cs sütõpor
    - késhegynyi szódabikarbóna
    - csipetnyi só

    A túrókrémhez:

    - 50 dkg túró
    - 15 dkg vaj
    - 15 dkg porcukor
    - 1 cs vaníliás cukor
    - 1 fél citrom reszelt héja és leve
    - 1 ü körtebefõtt
    - 1 ü õszibarack befõtt
    - porcukor vagy tortabevonó a tetejére

  • Burgonyás szelet

    25 deka lisztet, 25 deka fõtt, áttört burgonyát 12 deka zsírral, 12 deka porcukorral, 1 egész tojással, 1 csomag Váncza-sütõporral és 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral összegyúrunk.

  • Ananászfelfújt

    Hozzávalók: 50 g margarin, 25 g méz, 20 dkg sovány krémsajt, 1 tojás, 25 g õrõlt mandula, 25 g rizsliszt, 1 kávéskanál reszelt narancshéj, 37,5 dkg friss ananász.

  • Tavaszi borsóleves

    Hozzávalók:

    - 50 dkg zöldborsó
    - 2 db sárgarépa
    - 2 db fehérrépa
    - zeller
    - petrezselyem
    - zöldpaprika
    - paradicsom
    - 1 db vöröshagyma
    - 2-3 gerezd fokhagyma
    - 3-4 húsleveskocka
    - 2 evõkanál olaj
    - ízlés szerint cukor
    - 50 dkg felsõ csirkecomb
    - pici pirospaprika
    - só
    - bors
    - 2 db tojás
    - liszt ízlés szerint
    - só

  • Tofu golyócskák

    Hozzávalók: 30 dkg tofu, 17 g búzacsíra vagy durvára õrölt napraforgómag, 17 g teljesõrlésû búzaliszt, 10 g reszelt hagyma, 1 gerezd áttört fokhagyma, 3 g fûszerkeverék, 2 g fehérbors, 5 g tengeri só.

  • Hal-tojás saláta

    Hozzávalók: 20 dkg pácolt hering (ruszli), 5 kemény tojás, 1 ecetes uborka, 1 kk kaprobogyó, 25 dkg tartármártás.

  • Búzacsírás pizza tészta

    Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 10 dkg búzacsíra, 2 dkg élesztõ, 2 dkg cukor, 4 dl tej, 1 kávéskanál só, ízlés szerint õrölt köménymag.

  • Igazi cseh fánk

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 3 tojás, 2 dkg élesztõ, 2 ek. porcukor, 1 dl tej, 1 mk. olaj, vaníliás cukor, só.

  • Körözöttes sajttorta

    Hozzávalók: 60 dkg túró, 25 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 5 g fûszerpaprika, 1 cs. metélõhagyma (snidling), 1 dkg só, 1 késhegynyi õrölt kömény, 35 trappista sajt, 1 cs. petrezselyemzöld, 1 csomag ropi.

  • Camembert-túró kence

    Hozzávalók: 20 dkg Camembert, 5 dkg vaj, 10 dkg sovány túró, 1 kis fej hagyma, só, bors, paprika.

  • Ágyon sült kacsa

    Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 80 dkg burgonya, 15 dkg rizs, 8 dkg zsír, 1 kis fej vöröshagyma, kávéskanál pirospaprika, törött bors, só.