rss
  • Sonkás szûzérmék

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25-30 dkg sertés szûzpecsenye, 25 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja, mokkáskanálnyi zsálya, só és törött fekete bors ízlés szerint, liszt a bundázáshoz.

    A szûzpecsenyét megmossuk, letöröljük, majd kis érmékre vágjuk. A sonkát ugyancsak akkorára daraboljuk, mint a sertéshúst. Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a zsályával.

    Egy szeletke szûzérmére ráteszünk egy szeletke sonkát, és fogvájóval úgy tûzzük össze, hogy ne essen szét. Lisztbe forgatjuk. Azonnal beletesszük az olajsütõbe, amelyben elõzõleg 180 fokra felhevítettük az olajat. 1-2 perc alatt megsül, ezután lecsöpögtetjük. Almás tormamártással és burgonyapürével tálaljuk. Nagyon egyszerûen és gyorsan készíthetõ.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Békacomb nyárson sütve

    Hozzávalók: 6 tucat friss békacomb, 4 citrom, 1 dl olaj, mustár, só, bors;

  • Gombás tejszínes csirke

    Hozzávalók: kb 8db csirkeszárny, 1 tasak Gombakrémlevespor (a nagytasakos, a poharasból 2-3tasak), 2dl tejszín (ha lehet hab tejszínt mert akkor krémesebb).

  • Köményes stangli

    Hozzávalók:

    35 dkg liszt, 1 dkg élesztõ, másfél dl langyos víz, 1 teáskanál köménymag, 1 mokkáskanál só

  • Egres dzsem

    Hozzávalók: 15-205 dkg tisztított egres, 1 közepes narancs héjával együtt összevágva darabokra, 9,6 dl cukor (kb. 80 dkg), 2,4 dl mazsola (kb. 16 dkg).

  • Lekváros pufi

    Hozzávalók: 1 db egész tojás, 10-12 dkg finomliszt, 2 evõkanál sárgabaracklekvár, 1 db alma, 1 dl tej, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, mokkáskanál sütõpor, kevés só és porcukor;

  • Sajtos töltött sonka

    Hozzávalók: 8 nagy, vékony szelet nyers füstölt sonka, 1 nagyobb, savanykás alma, 8 hajszálvékony szelet óvári sajt, kis fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 8 szem szegfûszeg, tej a sonka áztatásához, késhegynyi törött fekete bors, ízlés szerint só, kevés liszt.

  • Padlizsán pizzasütõ módra

    Hozzávalók:

    4 db padlizsán, 4 dl sûrített paradicsom, 25 dkg tonhalreszelék sós vízben (NEM olajban!), 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál oregánó, 1 mokkáskanál kakukkfû, 1 mokkáskanál rozmaring, õrölt kömény, bors, só

  • Vegetáriánus fagylalt

    1 érett banánt hámozzunk meg, és feldarabolva helyezzük turmixgépbe. Adjunk hozzá még fagyott állapotban 10 dg mirelit málnát, 2 dg (1 púpozott kávéskanál) ikrás mézet, és keverjük simára. Elõzõleg lehûtött kehelyszerû üvegpoharakba tálalva, azonnal fogyasszuk, mert hamar megolvad.

  • Sajttal töltött csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 15 dkg reszelt rokfort, 2 db egész tojás, 1 evõkanál tejföl + 2 dl tejföl, 1 dkg vaj, só és törött fekete bors ízlés szerint, 1 mokkáskanál curry-por, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Burgonya pogácsa

    Egyforma mennyiségben veszünk lisztet, vajat és megfõtt, hidegen reszelt burgonyát. Legjobb, ha már elõzõ napon megfõzzük a burgonyát 4-5 nagyobb fajtát s azután másnap könnyen reszelhetõ. 25 dekát vehetünk mindenbõl, a lisztet kicsit jobban mérhetjük.

  • Adventre: cappuccino-szelet

    Hozzávalók: 6 tojás, 6 evõkanál porcukor, 6 evõkanál liszt, 2 evõkanál kakaó, fél csomag, sütõpor, 1 dl étolaj. Krém: 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 2 csomag tejszínízû puding, 6 dl tej. Bevonáshoz csokimáz: 8 dkg kakaópor, 10 dkg margarin.

  • Baconbe tekert csirkemell

    Baconbe tekert csirkemellA csirkemellet sózzuk, borsozzuk majd fokhagyma péppel megkenjük. A bekent húsokat betekerjük a bacon szalonnába. A sütőzacskóba beletesszük a zöldséget (nem kell sózni), majd ráfektetjük a húsokat. Egy evőkanálnyi vizet öntünk a zacskóba,majd lezárjuk. Pár helyen hústűvel megszurkáljuk a zacskót, hogy jobban levegőzzön és ropogósra süljön. Sütőben körülbelül 30-40 perc alatt ropogósra sütjük. Ha a hús elkészült tálra tesszük a zöldséget, ráhelyezzük a megsült csirkemelleket, petrezselyem zölddel díszíthetjük és tálaljuk.

  • Egyszerû gombás rizs

    Hozzávalók: 30 dkg rizs, 15 dkg gomba, 10 dkg vöröshagyma, 6 dkg vaj, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors.

  • Cékla (torony) torta

    Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 12,5 dkg vaj, csipetnyi só, 1 dl víz. A tetejére 50 dkg cékla 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olívaolaj, 40 dkg ricotta sajt, 3 tojás, 15 dkg sonka õrölt bors, só.

  • Mexikói bab darált hússal

    A babot éjszakára beáztatjuk 1 l vízbe. Másnap áztató vízzel együtt feltesszük fõni és majdnem puhára fõzzük. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és forró olajon a darált hússal lepirítjuk.

  • Zöldséges csirkecomb

    Hozzávalók:

    4 csirkecomb, 10 dkg gomba, 20 dkg kelbimbó, 40 dkg burgonya, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg zeller, 5 dkg zöldhagyma, 5 dkg margarin, petrezselyem, majoranna, õrölt fehérbors, só

  • Francia hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej közepes vöröshagyma, 4 dkg vaj, 1 liter csontlé vagy 2 leveskocka, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt ementáli sajt, 2 evõkanál liszt, szerecsendió, fehérbors, só, 4 szelet toastkenyér.

  • Káposztás krumplileves

    Káposztás krumplilevesA leveskockákból 1,8 liter víz hozzáadásával erőlevest készítünk. A burgonyát megtisztítjuk és az erőleveshez adjuk. A forrástól számított 10-15 percig együtt forraljuk.Ekkor hozzáadjuk a lecsöpögtetett savanyú káposztát, a felkarikázott kolbászt zöldpaprikát, zúzott fokhagymát és a póréhagymát. Hasonlóképpen hozzáadjuk a vékonyan felkarikázott zöldségeket és a zeller szeletet egyben. Sóval, borssal és őrölt köménymaggal fűszerezzük. Újra forraljuk, s kb. 10-15 percig lassú tűzön készre főzzük.

  • Párolt káposzta

    Hozzávalók: 1 kis fej lila káposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 db alma, 1 kanál libazsír, só, cukor, kömény, kevés vörösbor, esetleg néhány szem gesztenye.

  • Magyaros egytál

    Hozzávalók: 50 dkg sertés lapocka vagy comb, 1 pár szafaládé, 1,2 kg burgonya, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 nagy hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 doboz pritamin, 10 deka császárhús, 2 evõkanál olaj, só, õrölt pirospaprika, bors, szurokfû, rozmaring, 1 marhahúsleves kocka.