rss
  • Blue Bell

  • Share on Tumblr

    Shakerben összerázzuk, és koktélospohárba szûrjük.

    loading...

    Hozzávalók:
    4 cl whiskey
    1 cl száraz vermut
    2 öntet angostura

    Jó italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csirke karfiol, vagy kalarábéval

    A karfiolt kis rózsákra darabolva, vagy ha kalarábéval készítjük, azokat kocka, vagy tetszés szerinti darabokra vágva egy földarabolt csirkével együtt sósvízben puhára fõzünk.

  • Uborkás hal

    Locsoljon meg citromlével 2 szelet tengeri halfilét, majd gyengén sózza be, s szórjon rá frissen vágott kaprot. Csavarja fel, s fogja össze fogvájóval. Párolóban 7-10 perc alatt fõzze meg.

  • Adobo

    Hozzávalók: 90 dkg csirkemell vagy comb, 2 ek szójaszósz, 1,5 dl fehérborecet, 1,5 dl víz, 3 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 3 kk bors, 1 szárított erõs paprika, 1 ek só, 2 ek olaj.

  • Mozzarellával töltött rizsgolyók sütve

    Hozzávalók:

    - 2 csomag gyors rizs
    - 1 tojás
    - 2 ek frissen reszelt sajt
    - mozzarella
    - tej
    - zsemlemorzsa
    - liszt
    - 1 tojás a panírozáshoz
    - só

  • Firenzei sertésborda

    Hozzávalók: 8 szelet sertésborda, 1 kg spenót, só, zsír, 5 dkg vaj, törött bors, reszelt sajt.

  • Gombás canelloni

    Hozzávalók: 5 dkg szalonna felkockázva, l ek olaj, 40 dkg darált hús, 3 dkg szárított vargánya, 1 fej apróra vágott hagyma, 1 csomó apróra vágott petrezselyem, 1 ek bazsalikomszárítmány, 10 dkg csíkozott zeller, 1 reszelt sárgarépa, 1 dl száraz vörösbor, só, szerecsendió, bors.

  • Édes-csípõs gyümölcsök

    Hozzávalók 4 személyre: 1 friss ananász, 20 dkg szilva, 1 mangó, 1-2 piros chili, 1/2 zöldcitrom leve és reszelt héja, korianderzöld.

  • Spárga rákocskákkal

    Hozzávalók (2 adag):

    300g rák, farok nélkül, tisztítva (nagyobb fajta), 1 fej hagyma, vékonyra karikázva, 1 chili, magtalanítva és aprítva, 2-3 gerezd fokhagyma, zúzva, 2 köteg zöld spárga, hosszában harmadolva-felezve, 1 ek rizsecet, 1 ek szójaszósz, 1 tk cukor

  • Cseresznye tiramisu

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 20 dkg porcukor, 1 pohár tejföl, fél dl kávélikõr, 30 db babapiskóta, 1 üveg kandírozott cseresznye, 2 dl meggy dzsem.

  • Banános túrókoktél

    Hozzávalók: 45 dkg túró, 4 db banán, 20 dkg porcukor, 15 dkg mazsola, 30 dkg cukrozott gyümölcs, 1 dl borpárlat.

  • Diós-ananászos karácsonyi lekvár

    Hozzávalók: fél ananász, fél kg narancs, fél kg mandarin, 5 dkg dióbél, kb. 60 dkg befõzõcukor, 3 ek rum.

  • Pezsgõspohár

    Elkészítés:

    Az ananászt tálba tesszük, megszórjuk a cukor felével, és kb. 2 óra hosszára betesszük a hûtõbe. Megmossuk a narancsot, a citromot, és karikára vágjuk, tálba tesszük, megszórjuk a maradék cukorral, leöntjük a konyakkal, és ezt is behûtjük. A narancsos keveréket kivesszük a hûtõbõl, sûrû szitán átpasszírozzuk, és hozzákeverjük az ananászhoz. Visszatesszük a hûtõbe. Tálalás elõtt tört jeget készítünk, azaz jégkockákat konyharuhába csomagolunk, és húsklopfólóval összetörjük. Kevés tört jégre kétharmadig adagoljuk a poharakba az ananászos gyümölcsöt, és felöntjük egyharmad rész jéghideg száraz pezsgõvel.

  • Dél-olasz rakott tészta

    Hozzávalók: 30 dkg spagetti vagy cérnametélt, 1 csomag szója-granulátum, 2 fej hagyma, késhegynyi fokhagymakrém, késhegynyi pirospaprika, 1 ½ pohár tejföl, 2 db paradicsom, 1 evõkanál só, 1 evõkanál olaj, vegeta.

  • Burgonyakrémleves

    Hozzávalók: 30 dkg (hámozás után) tisztán mért szétfövõ burgonya, 2 dl kefir vagy aludttej, 2 csapott evõkanál sovány tejpor, 1 púpozott evõkanál ételízesítõ por, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Mandarinos spenótsaláta

    Hozzávalók:

    - 20 dkg spenót
    - 1 nagyobb mandarin (vagy 2-3 kisebb)
    - fél paradicsom
    - 5 dkg edami sajt
    - 2 dkg mogyoró
    - fél fej lilahagyma
    - fél citrom leve
    - só
    - bors
    - 2-3 ek extra szűz olívaolaj
    - 1 ek balzsamecet
    - mandarin leve

  • Cappuccino-s muffin

    Hozzávalók: 4 db tojás, 20 dkg cukor, 20 dkg margarin, 1 teáskanál fahéj, 2 evõkanál kakaó, 3 evõkanál cappuccino por, 20 dkg liszt, 1 csomag sütõpor.

  • Görög húsvéti kalács

    Hozzávalók: 80 dkg liszt, 45 dkg vaj, 35 dkg cukor, 1 csomag vaniliás cukor, 4 tojássárgája, 1 dl tej, 1 csomag sütõpor, reszelt narancshéj.

  • Kelkáposztafõzelék

    Hozzávalók: 1000 g kelkáposzta, 1 db vöröshagyma,4 gerezd fokhagyma, köménymag, majoránna, 200 g krumpli, 600 ml olaj, 40 g liszt, pirospaprika.

  • Almás áfonyalekvár

    Hozzávalók: fél kg áfonya, 60 dkg alma, 1 rúd kikapart vanilia, 1 kg zselécukor.

  • Krumplis tészta

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 50 dkg száraztészta (nagykocka vagy orsó), 0,7 dl étolaj, 2 dl tejföl, só, bors, törött pirospaprika, víz a tészta kifõzéséhez;

loading...