2024.03.29. - Auguszta

Cukkinivel töltött lasagne tekercsek

Cukkinivel töltött lasagne tekercsek
Cukkinivel töltött lasagne tekercsekA sűrített paradicsomot simára keverjük a vízzel. A vöröshagymát, a fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk. Felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, keverünk rajta egyet, majd felöntjük a paradicsommal. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, az oregánót, és megszórjuk egy csipet cukorral. Ezután - néha megkeverve - kb. 10 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítsük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A cukkinit lereszeljük egy nagyobb lyukú reszelőn, és hagyjuk pár percig állni, hogy levet engedjen, majd alaposan kinyomkodjuk. A sajtot szintén lereszeljük, a fokhagymát apróra vágjuk. Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és pár pillanat múlva az alaposan kinyomkodott cukkinit is. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd félig lefedve, néha megkeverve puhára pároljuk.

A lasagne tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk teljesen leszáradni (én alaposan lecsepegtettem, majd egymás mellé tettem tálcára hogy leszáradjon).
Ezután veszünk egy tésztát, majd rákanalazzuk cukkinit,megszórjuk reszelt sajttal, óvatosan tekerjük fel (mindegyik tésztával így járjunk el).

Egy tepsibe beleöntjük a paradicsomos szószt (pár kanállal félre teszünk belőle), majd egymás melléhelyezzük a megtöltött tésztatekercseket. Mindegyik tetejére kanalazunk a félretett szószból, majd fóliával lefedjük a tepsit.

Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. 40 percig sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, majd megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe pár percre, hogy a sajt ráolvadjon a lasagne tetejére.

Tálaláskor a tekercseket a tányérra helyezzük, majd köré kanalazzuk a paradicsomos szószt, és úgy kínáljuk.

Hozzávalók:

- 8 db lasagne tészta
- 2 db cukkini
- 20 dkg sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 2 ek olívaolaj

A paradicsomszószhoz:

- 3-4 ek sűrített paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- oregánó
- bazsalikom
- csipet cukor
- 2 dl víz
- 1 ek olívaolaj



Forrás: http://www.mindmegette.hu
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!