rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Cukkinivel töltött lasagne tekercsek

  • Share on Tumblr

    Cukkinivel töltött lasagne tekercsekA sűrített paradicsomot simára keverjük a vízzel. A vöröshagymát, a fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk. Felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, keverünk rajta egyet, majd felöntjük a paradicsommal. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, az oregánót, és megszórjuk egy csipet cukorral. Ezután - néha megkeverve - kb. 10 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítsük.

    A cukkinit lereszeljük egy nagyobb lyukú reszelőn, és hagyjuk pár percig állni, hogy levet engedjen, majd alaposan kinyomkodjuk. A sajtot szintén lereszeljük, a fokhagymát apróra vágjuk. Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és pár pillanat múlva az alaposan kinyomkodott cukkinit is. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd félig lefedve, néha megkeverve puhára pároljuk.

    A lasagne tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk teljesen leszáradni (én alaposan lecsepegtettem, majd egymás mellé tettem tálcára hogy leszáradjon).
    Ezután veszünk egy tésztát, majd rákanalazzuk cukkinit,megszórjuk reszelt sajttal, óvatosan tekerjük fel (mindegyik tésztával így járjunk el).

    Egy tepsibe beleöntjük a paradicsomos szószt (pár kanállal félre teszünk belőle), majd egymás melléhelyezzük a megtöltött tésztatekercseket. Mindegyik tetejére kanalazunk a félretett szószból, majd fóliával lefedjük a tepsit.

    Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. 40 percig sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, majd megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe pár percre, hogy a sajt ráolvadjon a lasagne tetejére.

    Tálaláskor a tekercseket a tányérra helyezzük, majd köré kanalazzuk a paradicsomos szószt, és úgy kínáljuk.

    Hozzávalók:

    - 8 db lasagne tészta
    - 2 db cukkini
    - 20 dkg sajt
    - 3 gerezd fokhagyma
    - só
    - őrölt bors
    - 2 ek olívaolaj

    A paradicsomszószhoz:

    - 3-4 ek sűrített paradicsom
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - só
    - őrölt bors
    - oregánó
    - bazsalikom
    - csipet cukor
    - 2 dl víz
    - 1 ek olívaolaj



    Forrás: http://www.mindmegette.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Padlizsánkrém pirítóssal

    Egy közepes padlizsánhoz végy két nagy vöröshagymát, három közepes paradicsomot, három gerezd fokhagymát és 0,5 dl olajat.

  • Sztrapacska

    A fozovizet megsózzuk és felforraljuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk, zsírját egy lábasba szurjük. A burgonyát megtisztítjuk, és finom reszelon lereszeljük, hozzákeverjük a lisztet, a tojást, sózzuk. A masszát deszkára tesszük és késsel a forrásban levo vízbe szaggatjuk, és addig fozzük, amíg a galuskák feljönnek a víz tetejére. Leszurjük, leöblítjük, jól lecsepegtetjük, majd a szalonna zsírjában felforrósítjuk, tetejére szórjuk a juhtúrót, meglocsoljuk tejföllel, erre tesszük a kisütött szalonnát, és sütoben összemelegítjük. Salátát illik hozzá adni.

  • Kolbászos-borsós káposztaleves

    Hozzávalók: 3 ek olaj, 2 nagy hagyma, 2 csípõs hegyes paprika, 2 liter marhahúsleves, 40 dkg káposzta, 3 sárgarépa, 2 burgonya, 20 dkg zöldborsó, 50 dkg füstölt kolbász, 2 cs. friss kakukkfû, só, frissen õrölt fekete bors.

  • Laskagomba leves

    Hozzávalók: 50 dkg laskagomba, 1 vöröshagyma, fél szál póréhagyma, só, bors, 1 liter húsleves, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 3 evõkanál vaj.

  • Hamis mézes

    Hozzávalók: 10 dkg cukrot megpirítunk, 2 dl vízzel felforraljuk, 20 dkg cukrot 4 tojássárgával kikeverünk, hozzáadjuk a megpirított cukrot, a 4 tojás keményre vert habját és 30 dkg lisztet.

  • Dunahullám

    Hozzávalók:

    A mázhoz:

    - 20 dkg tortabevonó étcsokoládé
    - 3-4 dkg margarin

    A tetejére:

    - 4 evõkanál porcukor
    - 1 csomag vaníliáscukor
    - 4 evõkanál kristálycukor
    - 5 dl tej
    - 1 csomag vanília puding
    - 15 dkg margarin

    A töltelékhez:

    - 1 üveg meggybefõtt (40 dkg)

    A tésztához:

    - 2 evõkanál keserû kakaópor
    - 2-3 evõkanál tej
    - 1 evõkanálnyi mandulabél
    - 1 csomag sütõpor
    - 25 dkg finomliszt
    - 7 db tojás
    - 25 dkg kristálycukor
    - 37,5 dkg margarin

  • Banánlekvár

    Túlérett banánt használunk hozzá. Kilogrammonként 17 dkg cukorral összegyúrjuk a húsát, s lehetõleg vaslábasban sûrûre fõzzük.

  • Zöldbabfõzelék

    Hozzávalók: 1/2-1/2 kg zöldbab és krumpli, 2 pár virsli, kapor, só, bors, vegeta, majoránna, 2 dl tejföl, vöröshagyma, pirospaprika.

  • Paradicsom befõzése

    A paradicsomot megmosva, üstbe, vagy más alkalmas edénybe kissé szétdarabolva beletesszük s gyakori kavarás mellett addig fõzzük, míg a paradicsomról a héja egész leválik és összesodródik.

  • Alpesi kávé

    A kávét forró vízzel készítsük el. Keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral és a rummal, majd adjuk a kávéhoz, Habverõvel habosítsuk fel, tegyünk hozzá tejszínhabot. Nagy csészében tálaljuk.

  • Piòa Colada

    Hozzávalók: 9 cl fehér rum, 12 cl ananászlé, 6 cl sûrû kókusztej, kb. negyed csésze jégkása.

  • Csirkemelles tészta wokban

    Hozzávalók: 30 dkg vékony spagetti, 30 dkg csirkemell, 25 dkg kínai kel, 4 szál újhagyma, 3 zellerszár, 1 hegyes erõs paprika, 2 gerezd fokhagyma, 5 evõkanál olaj, 25 dkg garnélarák, 2,5 dl csirkehúsleves (kockából), 2 evõkanál szójaszósz, 3 liter víz a tésztafõzéshez.

  • Frankfurti leves

    Hozzávalók:

    45 dkg kínai kel
    20 dkg savanyú káposzta
    3-4 burgonya
    3 sárgarépa
    1 fehérrépa
    1 nagy vöröshagyma
    4 virsli
    1 gerezd fokhagyma
    só, bors
    ételízesítõ
    1 tk majoranna
    1 kk õrölt kömény
    1 tk fûszerpaprika
    1 ek csemege paprikakrém
    1 tk csípõs paprikakrém
    fél tk fokhagymakrém
    petrezselyemzöld
    2,5 l víz

  • Virslisaláta

    Hozzávalók:

    - 3 pár virsli
    - 15 dkg szeletelt, fõtt gomba
    - 1 dl majonéz
    - 1 pohár tejföl
    - 1 kk citromlé
    - 1 csipet bors
    - 1 csipet só
    - 1 ek fehérbor

  • Mititei

    Hozzávalók: 500 g marhahús, 2-3 ek húsleves, 8-10 szem bors, 1/2 fej fokhagyma, 1/2 kk kömény, késhegynyi szódabikarbóna.

  • Parajfõzelék, galuskával

    Hozzávalók: 1 kg friss, vagy 2 csomag mirelit spenót, 1 db tojás, fél l tej, 1 pohár tejszín, 1 evõkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál liszt, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál só.

  • Bakonyi csirke

    Hozzávalók: 1 csirke, 20 dkg gomba, 20 dkg darált sertéshús, 2 tojás, 2 tejben áztatott zsemle, 1 evõkanál reszelt hagyma, 2 dl tej, 1 dl olaj, 20 dkg darált csirkemáj, törött bors, majoránna, gyömbér, szerecsendió, 1 dl bor, só.

  • Rákpörkölt rizzsel

    Hozzávalók: 60 dkg elõkészített rákfarok és olló (crevet, homár, crab), 1 dkg só, 3 g paprika, 2 dl csontleves (lehet húsleves, vagy zacskós leves is), 15 dkg vaj, 2 dkg liszt, 30 dkg rizs.

  • Csõben sült gombás paradicsom

    Hozzávalók: l kg paradicsom, l-2 vöröshagyma, 25 dkg gomba, l5 dkg bacon szalonna, l5 dkg ementáli sajt, 10 dkg zsemlemorzsa, l dl tejszín, só, bors, zsályalevél, szerecsendió, fokhagymás vaj.

  • Erdélyi mézes pogácsa

    12 dkg porcukrot, 1/2 csomag Váncza-vanillincukrot félóráig keverünk 2 egész tojással, majd késhegynyi törött fahéjat, egy-két szem finomra tört szegfûszeget, 1 citrom reszelt héját, és 15 dkg langyos mézet keverünk bele, azután kevés liszttel elkevert 1/2 csomag Váncza-sütõport, és annyi lisztet adunk még hozzá, hogy lágyan dolgozható tésztát kapjunk.