rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Cukkinivel töltött lasagne tekercsek

  • Share on Tumblr

    Cukkinivel töltött lasagne tekercsekA sűrített paradicsomot simára keverjük a vízzel. A vöröshagymát, a fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk. Felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, keverünk rajta egyet, majd felöntjük a paradicsommal. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, az oregánót, és megszórjuk egy csipet cukorral. Ezután - néha megkeverve - kb. 10 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítsük.

    A cukkinit lereszeljük egy nagyobb lyukú reszelőn, és hagyjuk pár percig állni, hogy levet engedjen, majd alaposan kinyomkodjuk. A sajtot szintén lereszeljük, a fokhagymát apróra vágjuk. Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és pár pillanat múlva az alaposan kinyomkodott cukkinit is. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd félig lefedve, néha megkeverve puhára pároljuk.

    A lasagne tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk teljesen leszáradni (én alaposan lecsepegtettem, majd egymás mellé tettem tálcára hogy leszáradjon).
    Ezután veszünk egy tésztát, majd rákanalazzuk cukkinit,megszórjuk reszelt sajttal, óvatosan tekerjük fel (mindegyik tésztával így járjunk el).

    Egy tepsibe beleöntjük a paradicsomos szószt (pár kanállal félre teszünk belőle), majd egymás melléhelyezzük a megtöltött tésztatekercseket. Mindegyik tetejére kanalazunk a félretett szószból, majd fóliával lefedjük a tepsit.

    Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. 40 percig sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, majd megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe pár percre, hogy a sajt ráolvadjon a lasagne tetejére.

    Tálaláskor a tekercseket a tányérra helyezzük, majd köré kanalazzuk a paradicsomos szószt, és úgy kínáljuk.

    Hozzávalók:

    - 8 db lasagne tészta
    - 2 db cukkini
    - 20 dkg sajt
    - 3 gerezd fokhagyma
    - só
    - őrölt bors
    - 2 ek olívaolaj

    A paradicsomszószhoz:

    - 3-4 ek sűrített paradicsom
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - só
    - őrölt bors
    - oregánó
    - bazsalikom
    - csipet cukor
    - 2 dl víz
    - 1 ek olívaolaj



    Forrás: http://www.mindmegette.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hagymamártás

    Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 3 kanál liszt, só, cukor, ecet, kevés húsleves;

  • Tálon sült tojás, ahogy a böllér szereti

    Hozzávalók: 32 dkg sertésmáj, 5 dkg zsír, 8 dkg füstölt szalonna, 15 dkg vöröshagyma, 5 g törött bors, 3 g majoránna, 8 db tojás, só;

  • Klasszikus almás rétes

    Klasszikus almás rétesAz almákat megpucoljuk, majd tökgyalun lereszeljük. Összefőzzük a cukorral, fahéjjal és kevés citromlével. Sütőt begyújtjuk 4-es fokozatra (180 fokra). Réteslapokat szétszedjük, egy rúdhoz legalább 3 lapot egymásra terítünk. A felső 2 lapot felhajtjuk, alaposan megkenjük olivaolajjal a legalsó lapot, majd ráhatjuk a középső lapot és azt is megkenjük olajjal (a legfelső rétegre nem kell olaj). A legfelső lapot megszórjuk zsemlemorzsával és a szélein 2-3 cm-t kihagyva, egyenletesen eloszlatjuk a töltelék annyiad részét, ahány rúd rétest készítünk.

  • Gombás máj

    Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 1 nagy fej vöröshagyma, 15 dkg gomba, 5 dkg szalonna, 1 dl tejföl, 1 csipet petrezselyemzöld, só, majoránna, pirospaprika.

  • Túrófánk (nagyszerû ebédsütemény)

    25 deka lisztet dörzsöljünk el gyúródeszkán 20 deka vajjal, majd adjunk hozzá 25 deka friss, szitán áttört tehéntúrót, 2 tojás sárgáját, kevés sót, 1 csomag Váncza-sütõport és 12 deka cukrot.

  • Kiviturmix

    Hozzávalók: 80 dkg kivi, 1 dl méz, fél citrom héja, 1,5 l tej, õrölt fahéj.

  • Ponty- vagy harcsapaprikás

    Hozzávalók: 4 darab 20 dekás halszelet, 6 deka zsír, 5 deka reszelt vöröshagyma, egy kevés pirospaprika, másfél deci tejföl, só, 2 deka liszt, evõkanálnyi lecsó.

  • Alma-birsmártás

    A gyümölcsöt a borban a fûszerekkel együtt puhára pároljuk, majd összeturmixoljuk. Libasülthöz, sült csirkéhez illõ, könnyû mártás.

  • Gombócos leves

    Hozzávalók:

    - 2 fej vöröshagyma
    - fél kg burgonya
    - 1 ek olaj
    - 1 ek pirospaprika
    - 1 db paprika
    - 1 db paradicsom
    - 1 db leves kocka
    - 1 mk egész fûszerkömény
    - 1 db tojás
    - fél kg liszt
    - 1 ek vaj
    - 1 csipet só
    - 1 csipet bors

  • Paradicsomos-sajtos rizs

    Hozzávalók: 40 dkg friss paradicsom, 20 dkg rizs, 10 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj, 1 evõkanál ételízesítõ, 1-1 mokkáskanálnyi õrölt fekete bors és currypor, 1 nagy csokor petrezselyemzöld.

  • Receptkönyv pécsi vendéglátós diákoktól

    Diákok gyûjtése alapján ételrecepteket adott ki a a Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola. Az "Ételeink vallanak rólunk" címû könyvet tegnap mutatták be a közönségnek. Ebben a mindenki által ismert ételek mellett egyedi, újszerû recepteket is találunk. A Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipar Szakközépiskola és Szakiskola diákjai Baranya megye egész területérõl érkeznek. A Nemzetiségi tanulóik – romák, svábok, horvátok – identitásának megõrzése csak saját kultúrájuk megismerésén keresztül valósulhat meg.

  • Majomkenyér

    Hozzávalók: 25 dkg margarin, 30 dkg cukor, 3 ek. liszt, 1 tojás, 3 púpozott ek. kakaó, 10 dkg dió, 15 dkg babapiskóta.

  • Tartármártás

    Hozzávalók: 10 dkg majonéz, 0,5 dl száraz fehérbor, 1 dl tejföl, 1 kiskanál mustár, 1 kiskanál cukor, só.

  • Finom bába kenyér

    Ehhez is ép úgy, mint a kalácshoz kovászt készítünk. 12 deka vajat habosra keverünk, 10 deka cukrot, egyenként 4 tojássárgáját, kis vaníliát, kevés citromhéjat, a megkelt kovászt s még 2 deci langyos tejet, kis sót elkeverve, 42 deka lisztet teszünk hozzá, s 1/4 óráig keverjük.

  • Füstölés

    Füstöléssel úgy tartósíthatók a húsfélék, hogy közben még különleges ízzel gazdagodnak.

  • Amerikai brownie

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg csokoládé, 4 tojás, 35 dkg cukor, 1,75 dl olaj, 17,5 dkg liszt, 1 teáskanál sütõpor, ½ teáskanál só, ½ rúd vanília, vaj a kikenéshez, 10 dkg mogyoró.

  • Kókuszos kocka

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 25dkg liszt
    - 20dkg cukor
    - 1 tojás
    - késhegynyi szódabikarbóna
    - 2 e.k.méz
    - 3dkg margarin
    - 1dl tej

    A bevonóhoz:

    - 20dkg margarin
    - 25dkg cukor
    - 4dkg kakaó
    - 3 e.k tej
    - 5 t.k. rum
    - kókusz reszelék

  • Fûszeres tök

    Hozzávalók:

    1 db sütnivaló tök (1-1,5 kg-os), 2 tk koriander, 2 tk oregánó, 1/2 tk édeskömény, csipetnyi chilipehely (vagy ízlés szerint), 1 tk tengeri só, 1 tk õrölt fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek olívaolaj (vagy amennyitõl pasztaszerû lesz)

  • Lazaccal töltött palacsinta

    Hozzávalók: 1 kis üveg piros lazactörmelék, 12 db elõre megsütött, sós palacsinta, 1 db egész tojás teáskanálnyi citromlé, 1 evõkanál tejföl, teáskanálnyi búzadara, a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa

  • Hústekercsek

    Hozzávalók: marhahússzeletek, zsír vagy olaj, bor, víz, vagy sûrített paradicsom erõsen hígítva.