2024.04.24. - György

Tárkonyos raguleves

Tárkonyos raguleves
Tárkonyos ragulevesA zsíron kiolvasztjuk az apróbbra vágott szalonnát. A szalonnát kivesszük, majd félretesszük. A megmaradt szalonnás zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 percig pároljuk. A húst kockákra vágjuk és a zöldségekkel együtt tovább pároljuk. Ezután megszórjuk őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel. Két percig, állandó keverés mellett pirítjuk, majd felöntjük 2 l vízzel, elkeverjük és felforraljuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lisztből és a tojásból galuska állagú tésztát keverünk, majd a levesbe szaggatjuk. A galuska feljön a leves tetejére,ezután beleöntjük a tejszínt, a citromlevet és a tárkonyt. Miután újra felforrt elzárjuk a tüzet alatta és tálaljuk.

Hozzávalók:

- 1 db csirkemell filé
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 30 dkg zöldborsó
- 1 doboz szeletelt gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek zsír
- 1 ek ételízesítő
- 2 db leves kocka
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 ek finomliszt
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek tárkony
- 1 citrom leve

Leves betéthez:
- 1 db tojás
- liszt

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!