rss
  • Házi raffaello

  • Share on Tumblr

    Házi raffaelloA lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, beledolgozzuk a margarint és a kókuszreszeléket és teljesen kihűtjük. Vizes kézzel kis golyókat formázunk belőle, közepébe mogyorót nyomunk és kókuszreszelékbe forgatjuk. Hozzávalók: 3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 1 tasak vaniliáscukor, 5 evőkanál cukor, 15 dkg kókuszreszelék, 10 dkg margarin, beforgatni 5 dkg kókuszreszelék, közepébe földimogyoró. (De készíthetjük a közepében mandulával is.)


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Krémsajtlepény kékszõlõvel

    Hozzávalók: 5 dl tejszín, 30 dkg krémsajt, 10 dkg porcukor, 4 tojás sárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom héja, 5 g zselatin, 1 fürt szõlõ.

  • Szalonnás burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg apró szemû burgonya vagy újburgonya, I S dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2 evõkanál liszt, I húsleveskocka, só, õrölt bors.

  • Tojásos-sajtos galuska

    Hozzávalók: 25 dkg korpás liszt, 20 dkg finomliszt, 3 tojás, 5 dkg reszelt karaván sajt, 2 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 5 evokanál olaj, 1 teáskanál só;

  • Zöldbabfõzelék

    Hozzávalók: 2-3 szelet füstölt szalonna, 1 kg zöldbab, 1 evõkanál só, 1-2 gerezd fokhagyma, kis fej vöröshagyma, 1 szelet zöldpaprika (vagy a csumája), 1-2 evõkanál liszt, 1/4 l tej, 1 doboz tejföl, 1 evõkanál gulyáskrém.

  • Teafagyi

    Hozzávalók: 5 dl erõs tea, 3-4 ek cukor, 3 ek citromlé, vagy rum, 5 dl tejszín.

  • Tonhalkockák

    Hozzávalók: 30 dkg tonhalfilé, só, koriander, durvára õrölt feketebors, olaj.

  • Savanyított káposzta - eredeti recept 1811-bõl

    Hozzávalók: fehérkáposzta, só, kevés liszt, illeszkedõ falap tetõvel ellátott kõedény, kõbõl készült súlyok.

  • Szilvás sertéscsíkok

    Hozzávalók:

    - 60 dkg sertéscomb
    - 15 cm-es póréhagyma
    - 20 dkg sárgarépa
    - 10 szem szilva
    - 15 dkg csiperkegomba
    - 2 szál chilipaprika
    - olaj
    - só

    A mártáshoz:

    - 1 evõkanál méz
    - 0,5 dl sötét szójaszósz
    - 1 dl hideg víz
    - 1 evõkanál keményítõ

  • Cukkinis tésztasaláta

    Hozzávalók: 25 dkg tészta, egy cukkini, 1 fej hagyma, 2 dl fõzõtejszín, só, õrölt bors, 3 evõkanál fehérborecet, fél csomag rukkola, fél marék magozott tökmag.

  • Rostélyos hagymával

    Szép nagy rostélyos, megveregetünk, besózzuk, kissé belisztezzük s egy tiszta zománcozott vas lábosban forró zsírban hirtelen kisütjük. Két fej vöröshagymát vékony karikákra vágunk s ha a rostélyos megsült a hagymát is világos barnára sütjük ugyan abban a zsírban.

  • Tárkonyos pulykaleves

    Hozzávalók:

    - 50 dkg pulykamell
    - 1 fej vöröshagyma
    - 1 l húslevesalap
    - fél citrom
    - 2 marék zöldborsó
    - 10 dkg gomba
    - 2 szál sárgarépa
    - 1/2 dl tejszín
    - 1/2 dl tejföl
    - friss tárkony
    - 1/2 dl tárkonyecet

  • Diós torta

    Hozzávalók:

    - 12,5 dkg liszt
    - 8 dkg cukor
    - 1 tojássárgája
    - 1 csipet só
    - 10 dkg hideg vaj
    - 1 tojás
    - fél dl tejszín
    - 3 evõkanál rum
    - 1 csipet fahéj
    - 10 dkg durvára vágott dió
    - liszt a kinyújtáshoz
    - vaj a formához

  • Egres mártás

    Hozzávalók: 50 dkg. egres, 4-5 ek. cukor, 1 ek. liszt, 1,5-2 dl tej, 1 csipet só.

  • Kenyérlángos

    Az élesztõt kevés cukorral, langyos vízben felfuttatjuk. Keverõtálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk az áttört fõtt burgonyát, tojást, felfuttatott élesztõt és annyi langyos sós vizet, hogy ruganyos tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, mikor már elválik a tál falától hozzáadjuk a margarint és ezzel még jól tdolgozzuk.

  • Galamb kalácsban

    Hozzávalók: 4 fiatal galamb, 6 ek. száraz kalácsból, vagy egyéb édeskés péksüteménybõl reszelt morzsa, 2 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg mazsola, 3 ek. olaj, ízlés sz. só.

  • Hideg vilmoskörteleves

    Hozzávalók: 1 liter vilmoskörtelé (üveges, vagy dobozos), 2 dl tejszín, cukor, csipetnyi fahéj.

  • Sajtos, sós rúd

    Sajtos, sós rúdA hozzávalókat jó alaposan összegyúrjuk. A tésztát nem kell keleszteni, esetleg 10-15 percig hagyhatjuk. A tésztát ujjnyi vastagra kisodorjuk, megkenjük tojássárgával és megszórjuk reszelt sajttal, majd késsel vagy derelyemetszővel megfelelő méretű rudacskákat vágunk belőle. Margarinnal kikent és kilisztezett sütőbe tesszük. Közepes hőfokon sütjük, amíg szép színe nem lesz. Nem keményedik meg, több napig is eláll. Aki szereti tehet még rá köménymagot vagy szezámmagot is. Esti ropogtatnivalónak kiváló csemege.

  • Áfonyalekvár

    Hozzávalók: 1 kg áfonya, 1 citrom leve, 1/2 mokkáskanál õrölt koriander, 1 kg befõzõ cukor.

  • Paradicsomos-fokhagymás karaj

    Hozzávalók:

    - 5 szelet karaj
    - 5 paradicsom
    - 10 fokhagymagerezd
    - fokhagymás pecsenye fűszerkeverék
    - só
    - napraforgó olaj

  • Boros csirkeleves

    Hozzávalók 4 személyre: 1/2 csirke, 2 ek. szárnyas esszencia, 200 ml fehérbor, 1 csomag zöldhagyma, 1db limett leve és reszelt héja, 1/4 zeller, õrölt szegfûszeg, só, õrölt fehér bors, 1 db mokka cukor.