2024.04.19. - Emma

Sütőtökleves almásan

Sütőtökleves almásan
Sütőtökleves almásanA tök háromnegyed részét felkockázzuk az almával együtt, és fazékba rakjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Csipetnyi sót adunk hozzá, és ízlés szerint cukrot. Függ a tök édességétől is a cukor mennyisége. Szórunk bele őrölt fahéjat, és lefedve puhára főzzük. Közben a maradék nyers tököt apróbb kockákra vágjuk, és egy serpenyőben kevés vajon megpároljuk. A vége felé szórunk rá kristálycukrot. Ha rákaramellizálódik a cukor, félretesszük. A habhoz a tojások fehérjét felverjük a cukorral, és óvatosan belekeverjük a keményítőt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy kisebb tepsibe sütőpapírt helyezünk, és kb. 1,5 cm vastagon belekenem a habot, és 170 °C-os sütőben megsütjük. Hamar elkészül. Ha a teteje már sárgul, ki kell venni a sütőből. Ha kihűlt kockára, majd háromszögekre vágjuk. Ha a tök megpuhult, mixelő rúddal pépesítjük. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy krémleves állagú legyen. Még adunk hozzá fahéjat, ha nem érezzük elég fűszeresnek. Tálaláskor a leves tetejére sült habot teszünk, és megszórjuk a karamellizált tökkockákkal.

Hozzávalók:

- 1 kisebb hosszúkás sütőtök
- 3-4 alma
- tej
- csipetnyi só
- cukor
- fahéj

A sült habhoz:

- 2 tojásfehérje
- 2 csapott evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál étkezési keményítő

A betéthez:

- egy darab tök
- kevés vaj
- cukor

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!