2025.10.31. - Farkas

Sajtos brokkolikrémleves

Sajtos brokkolikrémleves
Sajtos brokkolikrémlevesA brokkolirózsákat a vajon roppanósra pároljuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, felöntjük az alaplével és összeforraljuk. A tejfölt a krémsajttal, néhány evőkanál forró leveslével összeturmixoljuk, majd a leveshez adjuk és botmixer segítségével az egészet pürésítjük (ezt megelőzően néhány rózsát ki lehet venni, amit félreteszünk a későbbi tálaláshoz). A kukorica keményítőt 0,2 dl hideg vízben feloldjuk és a leveshez adjuk, majd összeforraljuk és forrón tálaljuk. Tálaláskor a leves tetejére helyezzük a korábban kivett brokkolidarabokat.
Hozzávalók:

- 50 dkg friss brokkoli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis szeletke vaj
- 30 dkg natúr krémsajt
- 4 ek tejföl
- 1 liter húsleves vagy zöldségleves alaplé
- 2 tk kukorica keményítő
- ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors