rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Palócleves

  • Share on Tumblr

    PalóclevesA húst megmossuk és kockára vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabkákra felaprítjuk, megmossuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és felaprítjuk. Az olajat fazékban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a kockára vágott húst, rövid ideig pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, felöntjük kb. 1 és fél liter vízzel, és lefedve félpuhára főzzük.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A félig megpuhult húshoz hozzáadjuk a burgonyát, zöldbabot, ismét lefedjük, és puhára főzzük. A tejfölt simára keverjük a liszttel, behabarjuk vele a levest, és kb. 5 percig forraljuk. Petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 60 dkg sertéshús
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 40 dkg zöldbab
    - 2 burgonya
    - 1 csokor petrezselyem
    - 3 evőkanál olaj
    - 1 kávéskanál pirospaprika
    - 1 mokkáskanál őrölt kömény
    - 1 babérlevél
    - 1 evőkanál liszt
    - 2 dl tejföl


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Zöldséggel töltött tortilla

    Hozzávalók 4 személyre (8 darab):

    1 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 3 cukkíni, 1 konzerv morzsolt kukorica, 5 evõkanál olaj, 10 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál ételízesítõ, 8 tortilla, 10 dkg feta sajt

  • Almás kukoricasaláta

    Az almát gyaluld csíkokra és locsold meg citromlével. Add hozzá a kukoricát és a csíkokra vágott sajtot. Locsold rá a kefírt, add hozzá a cukrot, lazán keverd össze, s tedd egy órára hûvös helyre érni.

  • Céklasaláta

    A céklagumókat jól megmossuk, és meleg vízbe téve, lefedve puhára fõzzük. A fõzõvizet leöntjük, a céklát lehéjazzuk és - lehetõleg hullámos pengéjû cifrázó késsel - vékony szeletekre vágjuk. Közben a szokásosnál savanyúbb ecetes lét készítünk (a cékla édes, elviszi a savanyú ízt), sóval, köménymaggal, nagyon kevés cukorral felforraljuk.

  • Csavart cukorbotok

    Csavart cukorbotokA hozzávalókat gyúrjuk össze, majd pihentessük a hűtőben fél óráig. A piros tésztához adjunk élelmiszer színezéket még az összegyúrás előtt a kívánt szín eléréséhez. Barna tésztát kakaópor hozzáadásával kapunk, ekkor a kakaópor mennyiségével kevesebb lisztet adjunk a tésztához. Hűtés után a különböző színű tésztákból hosszú zsinórokat sodrunk, majd kettőt-kettőt összefonunk és méretre vágunk. 180 fokon süssük kb. 15 percig, de közben figyeljük, mert két sütő sem süt egyformán. Egyszerű, de nagyszerű sütemény!

  • Barna rizses brokkoli, fõtt tojással

    Hozzávalók: 20 dkg brokkoli, 5 dkg barna rizs (a rizst fõzés elõtt 15 percre forró vízbe kell áztatni, majd lecsöpögtetés után lehet a recept szerint elkészíteni), 1 db 3 perces lágy tojás, só, õrölt fehér bors, aprított petrezselyemzöld - ízlés szerint.

  • Kissel (áfonyapuding)

    Hozzávalók: 1/2 kg áfonya, 1/2 l víz, 2,5 dl kristálycukor, 2 ek kukoricakeményítõ, 2 ek narancs juice, 0,5 l zsíros tejszín.

  • Turbós gombaleves

    1 ek olívaolajon pirítsunk 1 felaprított gerezd fokhagymát, 1 kockázott vöröshagymát és 500g gombaszeletet 10 percig.

  • Cseh fánk

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 3 tojás, 2 dkg élesztõ, 2 ek. porcukor, 1 dl tej, 1 mk. olaj, vaníliás cukor, só.

  • Burgonya szójakockákkal

    Hozzávalók: 150 g szójakocka, 400 g burgonya, 1 fej hagyma, 1 dl instant leves, 1 gerezd fokhagyma, olaj, petrezselyem, bors, só.

  • Uborkasaláta túrókrémmel

    Hozzávalók: 50 dkg salátauborka, 2 dkg só, 3 cl ecet, 3 cl olaj, 5 dkg cukor, 15 dkg túró, 1,5 dl tejföl, 1 dkg fokhagyma.

  • Kapros túrógaluska

    A vajat a tojásokkal simára keverjük. Hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, a búzadarát, sóval és apróra vágott friss kaporral ízesítjük.

  • Málnás palacsinta

    Hozzávalók: 20 palacsinta, 1 kg málna, 8 dl tejszínhab, 4 dkg porcukor, málnaöntet.

  • Rántotta zöldpaprikával

    2-3 paprikát vékony szeletekre vágunk s egy kanál zsírban puhára párolunk. Egy paprikához 2 tojást számítva, tehát 6 tojást megsózva, elhabarva ráöntünk, jól elkeverjük s rögtön tálaljuk.

  • Göcsei pecsenye

    Hozzávalók: 60 dkg csont nélküli hosszúkaraj, 4 - 5 gerezd fokhagyma, 4 szelet császárszalonna, 1 kávéskanál õrölt bors, 3 evõkanál zsír,(v. ennek megfelelõ olaj),1 dl bor, 2 paradicsom, só.

  • Tejszínes krumpli

    A krumplit meghámozzuk, vékonyra felszeleteljük, és forrásban lévõ vízben kb. 4 percig elõfõzzük, majd leszûrjük és papírtörlõvel felitatjuk a nedvességet. 3 dl fõzõtejszínt 0,5 dl tejjel összekeverünk.

  • Fûszeres krumplifõzelék

    Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 2, 5 dl tejföl, 35 dkg zeller, 1 dl tejszín, reszelt szerecsendió, 2 evõkanál étkezési keményítõ, 3 evõkanál apróra vágott zellerzöld, só, bors.

  • Répapüré (nem csak csecsemõknek)

    Hozzávalók: 2 darab sárgarápa, csontlé, 1 kockacukor, 2 deka vaj, só és 2 evõkanálnyi tejszín.

  • Black Russian

    Keverõpohárban, jéggel készítjük, és koktélospohárba szûrjük.

  • Csokoládés, narancsos márványtorta

    Hozzávalók egy 24 cm-es tortához: 26 dkg liszt, 2 tojás, 24 dkg cukor, 12 dkg vaj, 8 dkg étcsokoládé, 2 dl tej, 1 evõkanál reszelt narancshéj, 2 teáskanál vaníliakivonat, 1 teáskanál sütõpor, csipetnyi só. A csokoládékrémhez: 10 dkg étcsokoládé, 12 dkg vaj, 35 dkg porcukor, 0,8 dl tej, 1 teáskanál vaníliakivonat, kandírozott narancshéj a díszítéshez.

  • Vargabéles

    VargabélesA cérnametéltet sós, forrásban lévő vízben pár perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük, és félretesszük. A mazsolát vízben beáztatjuk. A túrót, 5 dkg cukrot, a puha vajat, reszelt citromhéjat, és a tojások sárgáját jól kikeverjük. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. Egy kisebb méretű tepsit alaposan kivajazunk. A túrót összekeverjük a cérnametélttel, a mazsolával (vagy meggyel), végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. A masszát beleöntjük a tepsibe, a tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített sütőben 40-50 percig süssük.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...