2024.05.07. - Gizella

Gesztenyekrémmel töltött piskótatekercs

Gesztenyekrémmel töltött piskótatekercs
Gesztenyekrémmel töltött piskótatekercsElkészítjük a piskótát: kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összekeverjük, végül a habot óvatosan, fakanál segítségével beleforgatjuk. Kikent, lisztezett tepsibe simítjuk, majd megsütjük. Közben elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük 2 dl tejjel és 4-5 evőkanál cukorral. Majd kihűtjük, a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, végül a kihűlt pudingot, és simára keverjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ha megsült a piskóta, egy konyharuhára tesszük, feltekerjük. Ha kihűlt, megkenjük a krém 2/3 részével, feltekerjük, majd kívülről bevonjuk a maradék krémmel. Dekorálhatjuk csokidarával. Utána 1-2 órára hűtsük be, sokkal egyszerűbben szeletelhető így! (Készíthetjük barna tésztával is, amihez kakaópor szükséges a tésztába. Ha kakaóport rakunk bele, annyival kevesebb lisztet rakjunk, különben túl kemény lesz a tésztája.)

Hozzávalók:

A piskótához:
- 8 tojás
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 25 dkg sütőmargarin
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl tej
- 4-5 evőkanál kristálycukor
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!