rss
  • Sajttal töltött csirkemell

  • Share on Tumblr

    Sajttal töltött csirkemellA csirkemellet jó alaposan megmosni és jól lecsepegtetni. Közepét egy éles késsel felszúrni, majd beletölteni a szélesebb csíkra vágott füstölt sajtot. Hústűvel átszúrni, hogy a sajt sütésközben ne tudjon kifolyni. Ezután mindkét oldalát óvatosan megszórni sóval és őrölt borssal. Majd enyhén beolajozott tepsibe egymásmellé helyezni. Előmelegített sütőbe, közepes lángon szép pirosra sütni. Annyi idő alatt, ameddig a bacon szép pirosra sül, a hús is kellően átsül, jó szaftos marad és nem szárad ki. (Tekerhetünk rá kívülről bacont is.) Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínálni hozzá.

    Hozzávalók:

    - csirkemell
    - füstölt sajt
    - só
    - őrölt fehérbors


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Töltött hagyma

    Töltött hagymaA vöröshagymát megtisztítjuk. Egészben hagyva a fejeket, forrásban lévő, sós vízbe tesszük, és puhulásig főzzük, de a formáját őrizze meg. Majd a hagymákat lecsepegtetjük, a kétharmaduknál keresztben elvágjuk, és egy kiskanállal óvatosan kiszedjük a belsejét. Összekeverjük a túrót a joghurttal, a sajttal, a finomra vágott sonkával és petrezselyemmel, a hagymák kiszedett és nagyon apróra vagdalt belsejével, egy csipet sóval és borssal, majd jól összedolgozzuk. A tojást hozzátesszük, még egyszer alaposan összekeverjük, hogy megfelelő masszát kapjunk.

  • Tarhonyás lecsós pulykamell

    Hozzávalók: 1 kg (kicsontozott) pulykamell, 50 dkg tarhonya, 1,2 kg zöldpaprika, 1 csípõs paprika, 70 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 2 tyúkhúsleveskocka, 1-1 evõkanál ketchup és csípõs gulyáskrém, 1 kávéskanál ételízesítõ, 1 dl víz, 2-3 dl olaj.

  • Méteres kalács

    Hozzávalók a tetejére: 30 dkg étcsokoládé, 8 dkg Rama Sütõmargarin. A krémhez: 3 evõkanál rum (ez el is maradhat), 30 dkg porcukor, 5 evõkanál kristálycukor, 7,5 dl tej, 2 csomag fõzni való puncs ízû pudingpor (8 dkg), 30 dkg Rama Sütõmargarin.

  • Rizses hús

    Rizses húsA húst apró kockákra vágjuk. 2-3 evőkanál olajon üvegesre sütjük a hagymát, beletesszük a húst és erős tűzön megpirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, ráöntünk fél bögre vizet, megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt negyed óráig főzzük. Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát és a lehúzott héjú paradicsomot, és lefedve, ha kell, az elpárolgó vizet pótolva addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Úgy jó, ha bőven marad rajta szaft is. Mikor a hús megpuhult, ha kell, még utánsózzuk és borsozzuk. Ezután hozzákeverjük a rizst és még pár percig együtt főzzük.

  • Karfiol saláta

    HozzávalMártáshoz: tojás 4 db, olaj 2 ek. mustár 2 kk., ecet 1 ek, tejföl 1 dl, kapri 2 dkg, só, bors 1-1 késhegynyi.ók: karfiol 0.5 kg, só 4 dkg.

  • Krumplis lángos

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg fõtt, tört fõtt burgonya, 1,5 dkg élesztõ, 2 dl tej, cukor, só, olaj.

  • Mézes puncs

    Hozzávalók: 8 dl forró víz, 3-4 dl illatos méz (pl. hársméz), 1 dl mézes szirup, 1 dl friss citromlé, 3 dl almalé, 3 dl friss narancslé, 8 dl jeges víz, citromszeletek.

  • Brokkolis zöldségfelfújt

    Hozzávalók 4 személyre: 1 fej hagyma, 400 g sárgarépa, 3 ek. vaj, 100 ml tejszín, zöldségfûszer és zöldborsos fûszerkrém, reszelt szerecsendió, só, 100 g karfiol, 1 brokkoli, 1 zellergumó, 100 g mélyhûtött zöldborsó, 4 tojás.

  • Sötét szerenád

    Hozzávalók: 1/4 l erõs kávé, 1/4 l tej, vagy kávétejszín, 5 dkg csokoládé, 2 ek porcukor, tejszínhab, reszelt csokoládé.

  • Házi készítésû croissant

    Hozzávalók:

    - 60 dkg rétesliszt
    - 3,5 dkg olvasztott vaj
    - 2,5 dkg friss élesztõ
    - 2,5 dl langyos víz
    - 1 teáskanál só
    - 7,5 dkg porcukor
    - 2 evõkanál holland kakaó
    - 30 dkg hideg vaj
    - tojás a kenéshez

  • Zöldségragu virslivel

    Zöldségragu virslivelA vöröshagymát finomra vágjuk, a póréhagymát megtisztítjuk, hosszában felvágjuk, jól kiöblítjük, majd átlósan 2 cm-es darabokra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, szintén ferdén felszeleteljük. A karalábét meghámozzuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát az olajban, serpenyőben kis lángon megpároljuk, majd az előkészített zöldségféléket hozzáadjuk, és pár percig együtt sütjük. A zöldséglevessel felöntjük, és kb. 20 percig kis lángon puhítjuk. 2 majoránna ágról a leveleket lecsipkedjük, durvára aprítjuk, és a zöldségraguhoz keverjük.

  • Császár-spagetti (bacon)

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 10 dkg szeletelt császárhús (slicced bacon), 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt rokfort (márványsajt), 2 tojás, 1 mokkáskanálnyi törött fehér bors, 1 evõkanálnyi apróra vágott friss petrezselyemzöld, 1 evõkanál só;

  • Póréhagymás burgonyakrémleves

    Póréhagymás burgonyakrémlevesA zellert, vöröshagymát, póréhagymát, bacont szeleteljük fel. A krumplit tisztítsuk meg, és vágjuk kisebb kockára. Olvasszuk meg a vajat egy lábasban. Öntsük rá a vöröshagymát, nyomjuk rá a fokhagymát. Vigyázzunk, ne égjen oda a fokhagyma. Néhány keverés után adjuk hozzá a bacont, póréhagymát és zellert. Pár perc után dobjunk bele egy leveskockát és öntsünk rá 6 dl forró vizet. Ezt követheti a 4 dl tej. Mikor felforrt fűszerezzük sóval, borssal és őrölt fűszerköménnyel. Tegyük bele a krumplit és főzzük, míg megpuhul.

  • Serpenyõs gyros

    Hozzávalók: 60 dkg birkalapocka (helyettesíthetõ más tetszõleges hússal is), Kotányi görög fûszerkeverék, olaj, só.

  • Húsvéti bárányborda alufóliában

    Hozzávalók: 8 szelet bárányborda, 4 fej vöröshagyma vagy 2 csomag újhagyma, 40 dkg sonka, 40 dkg füstölt szalonna, 80 dkg burgonya, só, törött bors, õrölt rozmaring, mustár, torma;

  • Kókuszos gyümölcsrizs

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg gömbölyû szemû rizs, 40 dkg gyümölcs vegyesen (kivi, szilva, mangó, eper, nektarin stb.) 8 dkg cukor, 5 dkg kókuszreszelék, 2 lap fehér zselatin, 1/2 rúd vanília. A mártáshoz: 10 dkg málna, 1 filter zöld tea, 6 dkg cukor, 1 friss mentaág.

  • Káposztasaláta vörös káposztából

    Hozzávalók: 50 dkg vörös káposzta, 1 fej lilahagyma, 1 cékla, 2 sárgarépa, 1 ánizsgumó, 2 ek. felaprított petrezselyem, 7,5 dkg mazsola, 6 ek. zsíros joghurt, 1 ek. almaecet, 2 ek. édes dijoni mustár, 1 tk. méz, 1 gerezd fokhagyma, tengeri só, bors, rozskenyér.

  • Karalábé fõzelék

    Hozzávalók:

    2 kg karalábé
    4 dkg zsír vagy olaj
    6 dkg liszt
    1 dl tej

    cukor
    törött bors
    1 csomó zöldpetrezselyem

  • Lecsó túrós csuszával

    Hozzávalók: 20 dkg füstölt szalonna, 1 kg lecsópaprika, fél kg paradicsom, 30 dkg hagyma, 1-2 erõspaprika, 5-6 gerezd fokhagyma, só, cukor, szines paprika.

  • Kapros csirkeragu-leves

    Hozzávalók:

    10 dkg bacon szalonna, 1 fej vöröshagyma, 15 dkg csirkeszív, 20 dkg csirkezúza, 1 nagyobb sárgarépa, 1 közepes méretû fehérrépa, 1 csokor petrezselyem, 3 fej gomba, 1 teáskanál fokhagymakrém, só, 2 csokor friss kapor, 1 evõkanál pirospaprika, 2 dl tejföl.
    a gombóchoz: 2 szem fõtt krumpli, só, olívaolaj, liszt, 2 db tojás.