rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Vargabéles

  • Share on Tumblr

    VargabélesA cérnametéltet sós, forrásban lévő vízben pár perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük, és félretesszük. A mazsolát vízben beáztatjuk. A túrót, 5 dkg cukrot, a puha vajat, reszelt citromhéjat, és a tojások sárgáját jól kikeverjük. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. Egy kisebb méretű tepsit alaposan kivajazunk. A túrót összekeverjük a cérnametélttel, a mazsolával (vagy meggyel), végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. A masszát beleöntjük a tepsibe, a tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített sütőben 40-50 percig süssük.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók:

    - 15-20 dkg cérnametélt
    - 30 dkg túró
    - 5-5 dkg cukor
    - 2 tojás
    - 5 dkg vaj
    - 1 citrom héja
    - 1 cs vaníliás cukor
    - ízlés szerint mazsola


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Töltött csokitojás

    Hozzávalók:

    - 8 csokitojás
    - 25 dkg túró
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - ízlés szerint cukor
    - 1 tojássárgája
    - 1/4 csomag zselatinfix

    A díszítéshez:

    - gumicukor vagy kész marcipánvirág

  • Póréhagyma leves

    Póréhagyma levesA krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk, a póréhagymát tisztítás után felkarikázzuk, a zellerszárat zöldséghámozóval megszabadítjuk fás külső rétegétől, kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük. Aki szereti, tehet bele több fokhagymát is. A krumplit kevés zöldséglevesben kezdjük főzni, mikor félig megpuhult, hozzáadjuk a fokhagymát, zellert és a póréhagymát. Felöntjük a maradék levessel. Amíg lassú tűzön készül a leves, apróra vágjuk a bazsalikomot. Kb. 20 perc alatt megpuhul minden fazékban készülő hozzávaló, ekkor hozzáöntjük a tejet.

  • Sajtos rakott karfiol

    Hozzávalók: 1, 5 kg karfiol, 20 dkg sonka, 1 csomó petrezselyem, 10 dkg vaj, 4 dl tejföl, 20 dkg reszelt sajt, só, õrölt fehérbors, rozmaring, kakukkfû, 3 tojás, zsemlemorzsa.

  • Makaróni babosan

    Hozzávalók:

    - 1 nagy fej hagyma
    - 1 paprika
    - 1 paradicsom
    - 5-6 gerezd fokhagyma
    - bors
    - pirospaprika
    - só
    - majoránna
    - oregano
    - petrezselyem
    - leheletnyi bazsalikom
    - paradicsompüré
    - ízlés szerinti cukor
    - 1 konzerv bab
    - 25 dkg makaróni tészta
    - 1 kis pohár tejföl
    - 20 dkg sajt

  • Mézescsók

    Hozzávalók: fél kg liszt, 15 dkg cukor, 1 dl olvasztott méz, 15 dkg margarin, 1 dl tejszín, 1 ek õrölt fahéj, 1 kk õrölt szegfûszeg, 1 kk gyömbérpor, 1 ek szódabikarbóna, 1 tojás.

  • Krémeslepény

    12 deka lisztet 2 deka vajjal, 1 késhegynyi sóval, 1 kávéskanálnyi ecettel és szükséges mennyiségû vízzel rétestésztává eldolgozunk. A tésztát bevagdosva, 10 percig félretesszük, azután kinyújtva 10 deka hideg vajat csomagolunk bele.

  • Vaniliás kifli

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 14 dkg margarin, 10 dkg dió, 10 dkg porcukor, 1 cs vaniliás cukor, 1 tk sütõpor. + csokimáz, + vaniliás porcukor.

  • Csirkemellsaláta

    Hozzávalók:

    1 db fõtt vagy sült csirkemell, 1 doboz spárgakonzerv (kb. 40 dkg-os), 15-20 dkg gomba, citromlé vagy ecet
    a mártáshoz: 3 db tojássárgája, 3 dl olaj, 1 dl sûrû tejföl, 1 púpozott kiskanál cukor, só, csipetnyi õrölt fehérbors, 1 kiskanál mustár, negyed citrom leve

  • Párolt cékla

    Hozzávalók: 70 dkg cékla, 1 fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj, só, ecet, kevés cukor.

  • Éjféli pezsgõkoktél

    Adagonként 2 cent curacaót és 2 cent narancslét shakerben összerázunk, majd koktélos

  • Töltött karalábé

    Hozzávalók:

    20 dkg zöldborsó, 8 kisebb karalábé, 1 cs.újhagyma, petrezselyemzöld, 5 dkg sonka, 5 dkg füstölt sajt, 3 dkg vaj, 2 tojás, 5 dkg liszt, 1 dl tej, 2 dl tejszín, 1 csipet szerecsendió, 2 ek.olj, 5 dkg parmezán sajt

  • Joghurtos csirkesült

    A joghurtot a citromlével, az édesítõszerrel (kb. 1 kiskanál cukor erejének megfelelõ mennyiség), a curry-vel, a sóval és õrölt borssal elkeverjük. A csirkemellfilébõl szép nagy szeleteket formálunk (enyhén kiverjük; 4 szelet húst kapjunk) és a fûszeres joghurtban jó alaposan megforgatjuk.

  • Tepsis karaj vegyes körettel

    Hozzávalók:

    - 8 szelet sertéskaraj
    - 1/2 kg savanyú káposzta
    - 25 dkg bacon
    - 1 szál csípõs, félszáraz kolbász
    - 60 dkg krumpli
    - 2 alma
    - 2 paradicsom-paprika
    - 4 fej hagyma
    - fél dl olaj
    - só

  • Francia vaníliafelfújt

    Hozzávalók: 4 ek. kristálycukor, 8 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 4 tojás, 5 dl tej. A tetejére: 2 dl tejszín, 1 ek. porcukor.

  • Narancsos szelet

    Narancsos szeletA tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojássárgát 6 evőkanál cukorral, fél dl étolajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a 4 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 4 evőkanál kakaót és az 5 tojásfehérjéből felvert habot. A krém elkészítéséhez 25 dkg áttört túrót 25 dkg margarinnal kikeverünk, 2 vaníliás cukrot és 20 dkg porcukrot adunk hozzá. A kihűlt tésztára kenjük. (Lehet két rétegben is elkészíteni, egy sor tészta egy sor krém, majd még egyszer ugyanez.) Ezután elkészítjük a mázat a legtetejére. A vaníliás pudingot elkeverjük két evőkanál cukorral és tej helyett narancs üdítőben főzzük fel.

  • Burgonya pogácsa

    Hozzávalók: 1kg liszt, 6db burgonya, 1pohár tejföl, 1db tojás, pici só, 5dkg élesztõ.

  • Boros narancskocsonya vaníliamártással

    Hozzávalók: 2 kg narancs, 1,5 dl fehérbor, 2,5 dkg zselatinpor, 5 ek. méz. A mártáshoz: 1 csomag fõzés nélkül elkészíthetõ vaníliás krémpor, 3 dl tej, 1 dl tejszín, a tálaláshoz mézes puszedli.

  • Mandulás tormamártás

    Minden személyre vegyünk egy evõkanál jó tejfelt, egy kávéskanál lisztet; ezeket tegyük egy tálba; keverjük jól össze e habarást; tegyünk bele minden személyre egy kávés kanál, héjától megtisztitott és apróra megtört mandulát; továbbá minden személyre egy kávés kanál tiszta reszelt tormát és egy kevés cukrot.

  • Almás kókuszos lepény

    Hozzávalók 1 tepsihez: 15 dkg margarin, 18 dkg kristálycukor, 3 tojás, 10 dkg kókuszreszelék, 16 dkg liszt, 2 mokkáskanál szódabikarbóna, 5 dkg mazsola, 1 dl tej, 2 alma, 1 érett banán, vaj a forma kikenéséhez, porcukor.

  • Tökfõzelék

    Hozzávalók: 800 g gyalult tök, 1 db vöröshagyma, 1 csokor kapor, 50 ml olaj, ecet, só, húsleves esszencia, 4 ek. liszt, 2 pohár tejföl, csipet cukor, pirospaprika.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...