2025.12.08. - Mária

Krumplisaláta

Krumplisaláta
KrumplisalátaA majonézes krumplisaláta az egyik legnépszerűbb saláta. Télen ideális felvágottak, maradék sültek mellé, nyáron a kerti partik, kirándulások és piknikek egyik alapétele. Ráadásul könnyen és gyorsan elkészíthető. Elkészítés: A krumplit héjában megfőzzük, lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk. A krumplikat megpucoljuk, majd falat nagyságú kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, a zellerszárat vékonyan felszeleteljük. Egy nagy tálban elkeverjük az aprított zöldségeket a krumplival, ecettel és majonézzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Hozzávalók:

- 50 dkg krumpli
- 1 kis vöröshagyma
- 1 ek ecet
- só
- bors
- 3 ek majonéz
- 1 szál zellerszár