2025.10.31. - Farkas

Sajtos perec

Sajtos perec
Sajtos perecA sóval és a szalalkálival elkevert lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és a tejföllel összegyúrjuk úgy, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Fóliába csomagolva hűtőszekrényben egy órán át pihentetjük. A pihentetett tésztát fél centiméteres vastagságúra nyújtjuk, és perecszaggatóval kiszúrjuk. A pereceket kikent tepsibe, nem túl szorosan egymás mellé helyezzük, a felvert tojással megkenjük, a reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőbe téve magas hőmérsékleten 200 C fokon aranysárgára sütjük.
Hozzávalók:

A tésztához:

- 60 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 csomag szalalkáli
- 2 dl tejföl

A tészta megkenéséhez:

- 1 tojás

A tetejére:

- ízlés szerint reszelt sajt