2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Sonkás-tejszínes rakott tészta

Sonkás-tejszínes rakott tészta
Sonkás-tejszínes rakott tésztaA hagymát és a sonkát apróra felkockázzuk. A kettőt összekeverjük. Tejszínt öntünk ki egy tálba, hozzáadjuk az összetört fokhagymákat, a borsot és az ételízesítőt, majd beleöntjük a vizet is. A pennét (vagy más tésztát) egy közepes jénaiba tesszük, majd a tejszínes keveréket ráöntjük. Hozzáadjuk a hagyma és sonka keverékét és a jénait alufóliával letakarjuk. A jénait forró sütőbe toljuk és nagy lángon 10 percig benntartjuk. Majd kivesszük, tetejét levéve átkeverjük, megforgatjuk és visszatakarva ismét berakjuk a sütőbe. Most még 25-30 percig ,,főzzük".
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Kivesszük, ha kész, meghintjük petrezselyemzölddel és egy kis sajttal, majd lefedve még 10 percig állni hagyjuk tálalás előtt.

Hozzávalók:

- 200 g tészta
- 250 g füstölt sonka vagy vékony tarja
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl tejszín (főzőtejszín)
- 3,5 dl víz
- 1 ek vegeta
- 1 mk kanál őrült bors
- petrezselyem zöldje
- kis reszelt sajt


Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!