rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Barackleves hidegen

  • Share on Tumblr

    Barackleves hidegenA barackot megmossuk és a héját le hámozzuk majd fel kockázzuk.Egy lábosba tesszük és körülbelül egy liter vízzel felöntjük,bele tesszük a szegfűszeget,fahéjat,és fel forraljuk amíg a barack megpuhul. Egy nagyobb tálba bele tesszük a tejfölt a lisztet és a tejszínt, majd turmixgéppel jól össze keverjük.Ha ez kész bele merjük a barackot,de a szegfűszeget meg a fahéjat előtte ki kell szedni, ha őrölt akkor nem számít,majd szép lassan össze turmixoljuk az egészet. Az így elkészült levest kihűtjük és már fogyasztható is tegyünk a tetejére tejszínhabot úgy még finomabb.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók:

    - 6 szem barack
    - 6-8 szem fahéj
    - 6-8 szem szegfűszeg
    - 1 dl tejföl
    - 3 ek liszt
    - 1 dl főzőtejszín
    - tetejére tejszínhab



    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Magyar pizza

    Hozzávalók a tésztához: 40dkg liszt, 1db tojás, 20dkg túró, 8ek olaj, 8ek tej, 1cs sütõpor, pici só.

  • Palacsintában sült sajt

    Hozzávalók: 25-30 dkg parmezán sajt, 1 db egész tojás, 8-10 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál curry-por, 1 mokkáskanál törött fehér bors, kevés szódavíz;

  • Szezámmagos rudak

    Szezámmagos rudakA lisztet, a margarint, és a tojássárgáját és egy egész tojást, a tejfölben elkevert élesztőt a sóval és másfél evőkanál szezámmaggal jól összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle és egy órán át letakarva pihentetjük. Lisztezett gyúródeszkán körülbelül egy cm vastagságúra kinyújtjuk. Az egész tojást és a megmaradt tojásfehérjét felverjük, a tésztát megkenjük, megszórjuk a maradék szezámmaggal, majd derelyevágóval körülbelül egy cm széles és öt cm hosszú csíkokra vágjuk. Ez a nasi elkészíthető csak sós vagy köménymagos változatban is, ki hogy szereti.

  • Palacsintában sült sajt

    Hozzávalók: 25-30 dkg parmezán sajt, 1 db egész tojás, 8-10 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, 1-1 mokkáskanál currypor, törött fehér bors, kevés szódavíz.

  • Csülök pékné módra

    Hozzávalók: 2 db csülök, 1,5 kg krumpli, 3 dl víz, só, õrölt bors, fokhagyma, majoránna, bazsalikom, 4 fej vöröshagyma.

  • Olasz almatorta

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1 db tojás sárgája, 50 ml tej, 1 csipet só 4-5 db savanykás alma (nagy), 20 dkg sárgabaracklekvár.

  • Kanonok lepény

    ½ kg lisztet 2 evõkanál fagyos margarinnal, 1 csomag sütoporral, 25 deka cukorral, 2 egész tojással, 1 citrom reszelt héjával és annyi tejjel, hogy könnyen dolgozható legyen, jól összegyúrunk.

  • Intelligens krémes

    Hozzávalók:

    1 liter tej, 30 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 8 tojás, 5 csomag vaníliás cukor, 9 evõkanál liszt.

  • Kínai mártás

    Hozzávalók 2 személyre: 4 evõkanál citromlé, 4 újhagyma, 4 evõkanál szója szósz, 1 kávéskanál almaecet, 1 kávéskanál dijoni mustár, 2 csipet gyömbér.

  • Szilveszteri lencsekrokett

    Hozzávalók 4 személyre: 2,5 dl étolaj, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 5 dkg finom liszt, 1 csipet szerecsendió, 2 db tojássárgája, 1 db vöröshagyma, 2 db babérlevél, ízlés szerint só, 10 dkg vörös lencse, 50 dkg burgonya.

  • Vadgesztenye

    Hozzávalók: 50 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg margarin, 2 ek. rum, 1 cs. gesztenyemassza, 15 dkg porcukor, tej.

  • Fokhagymás cukkíni

    A megmosott, héjas cukkínit megtörölgetjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A tojást a tejjel és a fûszerekkel habosra verjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

  • Túrótorta citromosan

    Túrótorta citromosanA túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot és a citromhéjat, majd a margarinnal habosra keverjük. A tejszínből kemény habot verünk. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a zselatint és habverővel kevergetve felfőzzük. A zselatinos langyos tejet a túrókrémmel összedolgozzuk, ezután lazán hozzákeverjük a felvert tejszínhabot. A kakaós piskótalapot kettévágjuk, az egyik lapot felaprítjuk és a krémhez keverjük. A másik lapot belehelyezzük egy kapcsos tortaformába, a lapra öntjük a túrókrémet, majd az egészet a hűtőszekrénybe tesszük.

  • Tojáskrémes szendvics

    5 tojást keményre fõzünk, tisztítás után apróra felkockázzuk, és óvatosan elkeverjük 2 teáskanál mustárral, és 4 evõkanál majonézzel.

  • Burgonyafánk

    Hozzávalók: 800 g burgonya, 2,5 dl tej, 60 g vaj, 1 kávéskanál porcukor, 2 csipet só, 150 g átszitált liszt, 4 tojás, só és bors, 1 csipetnyi õrölt szerecsendió, 2 l napraforgóolaj.

  • Sportszelet torta

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 35 dkg liszt
    - fél csomag sütõpor
    - 1/4 teáskanál szódabikarbóna
    - 3 evõkanál kakaópor
    - 15 dkg porcukor
    - csipetnyi só
    - 1 db tojás
    - 5 dkg margarin
    - 0,75 dl tej

    A krémhez:

    - 3 dl tej
    - 1 csomag csokis pudingpor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 12 dkg cukor
    - 12,5 dkg margarin
    - 3 evõkanál kakaópor
    - rum vagy rumaroma

    A mázhoz:

    - 2,5 evõkanál kakaópor
    - 2,5 evõkanál porcukor
    - 1,5 evõkanál tej
    - 5 dkg margarin

  • Póréhagyma leves

    Póréhagyma levesA krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk, a póréhagymát tisztítás után felkarikázzuk, a zellerszárat zöldséghámozóval megszabadítjuk fás külső rétegétől, kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük. Aki szereti, tehet bele több fokhagymát is. A krumplit kevés zöldséglevesben kezdjük főzni, mikor félig megpuhult, hozzáadjuk a fokhagymát, zellert és a póréhagymát. Felöntjük a maradék levessel. Amíg lassú tűzön készül a leves, apróra vágjuk a bazsalikomot. Kb. 20 perc alatt megpuhul minden fazékban készülő hozzávaló, ekkor hozzáöntjük a tejet.

  • Rakott hústorta

    Hozzávalók: 1 doboz gyorsfagyasztott leveles tészta, 1 doboz 1/2 kg-os vagdalthús-konzerv. 2 tojás + 1 tojássárga, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 pohár tejföl, 2 evõkanál búzadara, 1 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, só és törött fekete bors ízlés szerint.

  • Angol marhasült (Roast Beef)

    Használhatunk rostélyost, combot, felsált, hátszínt. A húst nyersen nem sózzuk, fûszerezzük. Alacsony tepsibe tesszük, lehetõleg rácsra, hogy ne ragadjon le. Süthetjük alufóliában is.

  • Csokoládékocka

    Hozzávalók: 6 tojás, 6 tojás súlyú cukor, 3 tojás súlyú vaj, 3 tojás súlyú liszt, 4 dkg kakaó, késhegynyi szódabikarbó.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...