rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Hagymás-sonkás krumplisaláta

  • Share on Tumblr

    Hagymás-sonkás krumplisalátaA burgonyát héjában megfőzzük, majd megvárjuk amíg teljesen kihűl. A tojás sárgáját habosra keverjük a sóval, a cukorral, a mustárral és a borssal, majd folyamatos keverés mellet apránként hozzácsorgatunk annyi étolajat, amennyit felvesz. (A fehérjét is bele lehet darabolni a salátába.) A burgonyát megpucoljuk, az újhagymát felkarikázzuk a zöldjét is felhasználva. A sonkát kockákra vágjuk, majd összekeverjük a majonézzel és a hagymával. Hozzákeverjük a vékony szeletekre vágott burgonyát is, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.

    Hozzávalók:

    - krumpli
    - tojás sárgája
    - só
    - bors
    - cukor
    - mustár
    - olaj
    - sonka kockára vágva
    - újhagyma

    A majonéz alapja:
    - 1 tojás sárgája
    - só
    - 1 tk cukor
    - bors
    - 1 ek mustár
    - 0,5-1 dl olaj


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Virslis kocka

    Hozzávalók: 1 cs.széles metélt, 4 pár virsli, 2 tojás, 4 ek. olvasztott vaj, 2 ek. tejföl, zsemlemorzsa, ízlés szerint só, bors, 15 dkg-nyi sajt (el is maradhat).

  • Palócgulyás

    Hozzávalók: 50 dkg marha- vagy disznóhús, zsír, olaj, 50 dkg burgonya, 50 dkg zöldbab, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, zöldpaprika, paradicsom, pirospaprika, só ízlés szerint, babérlevél, csipet majoránna, bors, 1 pohár tejföl. A csipetkéhez: 15 dkg liszt, 1 tojás.

  • Harcsapörkölt

    Hozzávalók 5 személyre:

    1 kg 40 dkg harcsa, 3 dkg paradicsompüré, 3 dkg rétesliszt, 5 dkg tejföl, 10 dkg vöröshagyma, 5 dkg étolaj, 2 dkg só, babérlevél, húsleveskocka

  • Házi fonott kalács

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 7 dkg vaj vagy margarin
    - 2 evőkanál kristálycukor
    - 2 dkg élesztő
    - 2 tojás
    - 3 dl tej
    - só
    - 5 dkg mazsola

  • Kapros tökpüréleves

    Hozzávalók: 1 kisebb friss, vagy 1 csomag mirelit tök, 1 csokor kapor, 1 db sárgarépa, 1 pohár tejföl, 1 tk só, 2 ek liszt, késhegynyi vaj, 3 szelet kenyér vagy 3 zsemle felkockázva, vegeta.

  • Zöld paradicsom savanyúság

    Hozzávalók: Hibátlan zöldparadicsom, cukor, só, kapor, szemes bors, tasakos savanyúságtartósító, ecet, tiszta üvegek, celofán, befõzõ gumi, üvegtetõ, nem használt körömkefe.

  • Borsos marhasült

    Személyenként 3 dkg hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. Marhafertõt vagy felsál szélét egy darabban a hagymás zsíron addig sütjük, amíg nyers színét elveszti.

  • Ananászbólé

    Egy közepes nagyságú ananászt a szokott módon megtisztítunk, és kb. 8-10 mmvékony korongokra, utóbbiakat pedig kb. 15-20 mm-es csíkokra aprítjuk.

  • Ananászos-kókuszos kuglóf

    Hozzávalók 18 szelethez: 50 dkg liszt, 4 tojás, 25 dkg vaj, vagy margarin, 25 dkg porcukor, 1 doboz (850 ml) ananászkonzerv, 20 dkg kókuszreszelék, 2 dl tejszín, 1,2 dl tej, 2 evõkanál rum, 1 csomag sütõpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evõkanál kakaó, csipetnyi só.

  • Õszi vegyes saláta

    Hozzávalók:

    - 3 levél jégsaláta vagy fejessaláta
    - 1 hosszabb zellerszár levelekkel
    - kis fürt szõlõ
    - 3 cikk sütõtök
    - 1 közepes uborka
    - 1 kisebb paprika
    - dió
    - olívaolaj
    - só
    - leheletnyi fahéj

  • Füstölt sonkás pizza

    Hozzávalók: fél kiló tészta, 25 dkg füstöltsonka, 2 merõkanálnyi paradicsommártás, 10 dkg parmezán sajt.

  • Paradicsomos-káposzta

    Egy középnagyságú fej káposztát meggyalulunk, besózzuk s egy lábasban, melyben elõzõleg már egy kis hagymát pirítottunk, beletesszük s pároljuk addig, míg megpuhult.

  • Sült-töltött padlizsán

    Sült-töltött padlizsánA padlizsánt félbevágjuk, kivágjuk a közepüket, majd kis talpat vágunk nekik. Serpenyőben kissé megpirítjuk őket. A kivágott padlizsánbelsőt felkockázzuk, és egy tálba tesszük. A cukkinit is felaprítjuk, és a padlizsánbélhez adjuk. A lilahagymát felaprítjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk. A húst a pirított hagymára tesszük, megpirítjuk rajta. Sózzuk, őrölt fehérborssal ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk a zöldségeket, a fokhagymát is. Ízlés szerint utánízesítjük, sózzuk, borsozzuk. Egy púpozott evőkanál liszttel összekeverjük, rápirítunk, főzőtejszínnel felöntjük


  • Szójababsaláta

    Hozzávalók: 1/4 kg fõtt szójabab, 4 fej vöröshagyma, 20 dkg burgonya, só, ecet.

  • Rakott zöldbab

    Rakott zöldbabA zöldbabot alaposan megtisztítjuk, két centiméteres darabokra fel vágjuk, majd forrásban lévő ételízesítővel ízesített vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és a zúzott fokhagymát, megpirítjuk, ízlés szerint sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük, kevés vizet öntünk alá és megfőzzük. A rizst az előírás szerint, ételízesítővel ízesített vízben készre főzzük. A kész rizst lecsöpögtetjük,majd a szaftos húshoz keverjük.

  • Kaszinó tojás

    Hozzávalók 20 db-hoz: 10 tojás, 1 nagy tejföl, ízlés szerint mustár, ízlés szerint majonéz, majoranna, aki szereti bazsalikom, kakukkfû, fehér bors, só.

  • Mandulás csirkemell

    Hozzávalók 4 személyre: 4 (egyenként 150 g-os) csirkemell, 100 g felaprított mandula, 2 teáskanálnyi õrölt mandula, 1 evõkanál liszt, 1 tojás, 2 evõkanál akácméz, 2 evõkanál ecet, 3 evõkanál olaj, só, bors.

  • Töltött sonka pirított sajttal

    Hozzávalók: 8 vastagabb szelet fõtt sonka, 25 dkg gomba, 15 dkg reszelt sajt, petrezselyem zöldje, vaj, liszt, 1,5 dl tejszín, 1,5 dl fehérbor, só, bors, 1 tojás, két kis paradicsom.

  • Olasz lencseleves

    Hozzávalók: 30 dkg lencse, 3 db répa, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg fontina sajt (v hasonló), 2-3 szelet toszkán kenyér (szikkadt), 1-2 csipet só, 1-2 ek extra szûz olíva olaj.

  • Kelkáposzta fõzelék

    Hozzávalók: kelkáposzta 1 kg, köménymag 1 késh., burgonya 0.5 kg, zsír 15 dkg, liszt 2 kanál, fokhagyma 1 cikk, bors, paprika, só 1-1 késh.