rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Hagymás-sonkás krumplisaláta

  • Share on Tumblr

    Hagymás-sonkás krumplisalátaA burgonyát héjában megfőzzük, majd megvárjuk amíg teljesen kihűl. A tojás sárgáját habosra keverjük a sóval, a cukorral, a mustárral és a borssal, majd folyamatos keverés mellet apránként hozzácsorgatunk annyi étolajat, amennyit felvesz. (A fehérjét is bele lehet darabolni a salátába.) A burgonyát megpucoljuk, az újhagymát felkarikázzuk a zöldjét is felhasználva. A sonkát kockákra vágjuk, majd összekeverjük a majonézzel és a hagymával. Hozzákeverjük a vékony szeletekre vágott burgonyát is, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók:

    - krumpli
    - tojás sárgája
    - só
    - bors
    - cukor
    - mustár
    - olaj
    - sonka kockára vágva
    - újhagyma

    A majonéz alapja:
    - 1 tojás sárgája
    - só
    - 1 tk cukor
    - bors
    - 1 ek mustár
    - 0,5-1 dl olaj


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kapros ínyenc burgonyaleves

    Hozzávalók: 2 db tyúkhúsleves-kocka, kapor (szárított is lehet), pirospaprika, só, olaj, 50 dkg burgonya, 1 fehérpaprika, 1 kis fej vöröshagyma, 1 pici paradicsom (lehet sûrített is), 2 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 1 sárgarépa, pici õrölt kömény, pici liszt a berántáshoz.

  • Diétás narancsos sárgarépaleves

    Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 3 dkg vaj, 1 dl narancslé, 1, 2 liter zöldségalaplé, 1 kis vöröshagyma, 1 teáskanál szárított kakukkfû, só, bors, tejföl, reszelt szerecsendió.

  • Aszpikos avokádós rák

    Hozzávalók: 2 uborka, 6 zselatinlap, 2 citrom (leve), 3 avokádó (érett), 25 dkg gomolya sajt, 35 dkg (konzerv) rákhús, 3 dl tejszín, 2 evõkanál reszelt torma, õrölt bors, só.

  • Padlizsánsaláta

    Hozzávalók:

    - 4 padlizsán
    - só
    - 25 dkg paradicsom
    - 2 újhagyma
    - 2-3 szál friss bazsalikom

    A szószhoz:

    - 1 kis darab friss gyömbér
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 2-3 evõkanál balzsamecet
    - 2 evõkanál olíva- vagy szezámolaj
    - 2 evõkanál szójaszósz
    - só
    - bors
    - cayenne-bors

  • Csülkös pacalpörkölt

    Hozzávalók 8 személyre: 2 kg pacal, 1 nagyobb, húsos csülök, 2 evõkanál ételízesítõ por, 1 dl ecet, 3-4 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-2 db paprika és paradicsom, 3 evõkanál pirospaprika, só, õrölt bors, 1 cseresznyepaprika.

  • Tojáspörkölt

    Egy közepes nagyságú vöröshagymát vékony karikára vágunk fel, kevés olajon aranysárgára pirítunk és pirospaprikával, valamint 1 kávéskanál köménymaggal meghintünk.

  • Tofu rántva

    Hozzávalók: 600 g (2 csomag) tofu, fûszersó, zsemlemorzsa, liszt, víz, olaj a kisütéshez.

  • Kukorica leves

    Kukorica levesA vajat hevítsük fel az olajjal. Szedjük rá a karikázott pórét, és a kb. másfélszer másfél centis kockára vágott burgonyákat. Enyhén sózzuk, majd legalább 8-10 percig dinszteljük. Ezt követően öntsük fel az alaplével, és pároljuk puhára a zöldségeket. A főzés utolsó fázisában adjuk hozzá a lecsepegtetett kukoricát, és a tejet. 5 percig forraljuk. 2 merőkanálnyi levest pépesítsünk le, majd öntsük vissza a levesbe. Frissen reszelt szerecsendióval ízesítsük. Az elkészített levest pirítós kockával díszíthetjük, de csak közvetlen tálalás előtt, mert szétmállik benne a pirítós.

  • Fonott kalács

    Hozzávalók 4 fõre: 3 dl tej, 4 ek cukor, 5 dkg vaj, 1/2 tk só, 50 dkg liszt, 2,5 dkg friss élesztõ.

  • Pudingos süti

    Hozzávalók: A krémhez: 1 csomag puncsízû pudingpor, 3 dl tej, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 10 dkg mazsola, 1/2 dl rum.

    6 tojásból piskótát készítünk. Amikor kihûlt, rátesszük a következõ krémet, végül olvasztott csokoládéval vonjuk be.

  • Farsangi fánk

    Hozzávalók: 38 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 6 tojássárgája, 7 dkg vaj, 8-9 evõkanál tej, 1 evõkanál cukor, 1 kávéskanál rum, negyed citrom reszelt héja, csipetnyi só, olaj, vaníliás cukor, barackíz.

  • Tejszínhabos kosarak

    25 deka vaj, 28 deka liszt, 8.1/2 deka vaníliás cukorral össze lesz gyúrva.

  • Cukkinis rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 2 db közepes cukkini
    - 2 db paradicsom
    - 3-4 gerezd fokhagyma
    - 10 dkg főtt füstölt császárszalonna
    - 2 tojás
    - 1,5 dl tejföl
    - reszelt sajt
    - 25 dkg penne tészta

  • Tésztasaláta céklásan

    Tésztasaláta céklásanA céklát hámozzuk meg, majd vágjuk kis kockákra. Kicsit dinszteljük meg a zsiradékon, majd öntsük fel vízzel, és fedő alatt pároljuk roppanósra. Ha zsenge a cékla, akkor 15 perc alatt megvagyunk ezzel. Ekkor öntsünk rá borecetet, mézet, és a fűszereket. Fedő nélkül pár percig pároljuk tovább, amíg az alatt lévő folyadék szószos jellegű nem lesz. Amikor készen vagyunk, keverjük bele a joghurtot is. A langyos céklát keverjük össze a tésztával. A tálalókat béleljük ki friss salátával, és ebbe helyezzük a céklás tésztát. Locsoljuk meg olíva olajjal, és ha kell, további borecettel. Metélőhagymával díszíthetjük.

  • Húsos-brokkolis rakott tészta

    Húsos-brokkolis rakott tésztaA tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, leöblítjük. Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A brokkolit kevés vízben külön megpároljuk. Olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a húst, és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a szeletekre vágott gombát, az apróra összevágott paprikát, petrezselymet, és 15 percig pároljuk. Amikor puha, félretesszük hűlni. Kikeverjük a tojást a tejföllel és a vajjal, majd összekeverjük a tésztával. Belekeverjük a gombás, paprikás húst és a megpárolt brokkolit.

  • Rántott ponty

    Hozzávalók: 1 kg-nyi pontyszelet, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, só.

  • Krumplisaláta

    KrumplisalátaA majonézes krumplisaláta az egyik legnépszerűbb saláta. Télen ideális felvágottak, maradék sültek mellé, nyáron a kerti partik, kirándulások és piknikek egyik alapétele. Ráadásul könnyen és gyorsan elkészíthető. Elkészítés: A krumplit héjában megfőzzük, lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk. A krumplikat megpucoljuk, majd falat nagyságú kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, a zellerszárat vékonyan felszeleteljük. Egy nagy tálban elkeverjük az aprított zöldségeket a krumplival, ecettel és majonézzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

  • Citromos túrókrém

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 1 citrom héja és leve, édesítõ, 1 tojás.

  • Hagymás rostélyos

    A rostélyos szeleteket hártyáitól megtisztítjuk, az izmokat és a széleit átvagdossuk és húsverõvel vékonyra kiverjük. Törött borssal meghintjük, leöntjük olajjal és félóráig állni hagyjuk.

  • Bundázott õszibarack csokiöntettel

    Hozzávalók: 8-10 szem õszibarack konzerv, a palacsintatésztához: 25 dkg liszt, 2 db tojás, 3 dl tej, egy csipet só, 5-10 dkg cukor, a töltelékhez: 30 dkg darált dió.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...