A burgonyát héjában megfőzzük, majd megvárjuk amíg teljesen kihűl. A tojás sárgáját habosra keverjük a sóval, a cukorral, a mustárral és a borssal, majd folyamatos keverés mellet apránként hozzácsorgatunk annyi étolajat, amennyit felvesz. (A fehérjét is bele lehet darabolni a salátába.) A burgonyát megpucoljuk, az újhagymát felkarikázzuk a zöldjét is felhasználva. A sonkát kockákra vágjuk, majd összekeverjük a majonézzel és a hagymával. Hozzákeverjük a vékony szeletekre vágott burgonyát is, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.
Hozzávalók:
- krumpli
- tojás sárgája
- só
- bors
- cukor
- mustár
- olaj
- sonka kockára vágva
- újhagyma
A majonéz alapja:
- 1 tojás sárgája
- só
- 1 tk cukor
- bors
- 1 ek mustár
- 0,5-1 dl olaj
