rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Padlizsános saláta

  • Share on Tumblr

    Padlizsános salátaA padlizsánt nagyobb kockákra vágjuk, enyhén besózzuk és egy szűrőbe tesszük. Kb 15 perc állás után papírtörlővel leitatjuk róla a levet amit eresztett majd tetszés szerint megsütjük (grillezzük vagy sütőben sütjük meg, akár teflon serpenyőben is lehet egy kevés olíva olajon). A megsült padlizsánt miután kihűlt, egy tálban összekeverjük a joghurttal és a tejföllel, majd belereszeljük a fokhagymát és sóval, borssal, csipetnyi borsikafűvel fűszerezzük. A kesudiót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk (megvárjuk amíg kihűl) és tálalás előtt a salátához keverjük.

    Aki szeretne tehet bele egy kis paradicsomot is.

    Hozzávalók:

    - 1 nagy padlizsán
    - 1 kis doboz natúr joghurt
    - 2-3 evőkanál tejföl
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 1 marék (sótlan) kesudió
    - só
    - bors
    - borsikafű


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csoki likõr

    Hozzávalók.: 10 dkg étcsokoládé, 20 dkg kristálycukor, 7 dl tej, 1 tojás sárgája, 2 cs. vaníliás cukor, 2dl tiszta szesz, vagy 4 dl vodka.

  • Túrós kocka

    Túrós kockaA mazsolát megmossuk, lecsepegtetjük, majd a többi hozzávalóval együtt egy nagy keverőtálban jó alaposan összekeverjük. A túrós masszát egy sütőpapírral kibélelt, közepes méretű (30x23 cm) tepsibe öntjük. A tetejére valókat egy külön tálkában csomómentesre kikeverjük, és egyenletesen eloszlatjuk a túrós masszán. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Ajánlatos inkább hidegen felszeletelni, mert melegen a szeletelés közben nagyon könnyen összeesik.

  • Trópusi jégvirág tea

    Hozzávalók: 1 l trópusi gyümölcs ízû tea, 1/2 dl citromlé, 2 dl narancslé és néhány karika kiwi.

  • Havas háztetõ

    Hozzávalók:

    6 db tojás, baracklekvár, 10 dkg ráma, 1 cs. vaníliacukor, porcukor, és reszelt citromhéj.

  • Francia citromtorta

    Hozzávalók: 250 gramm liszt, 225 gramm vaj, 300 gramm kristálycukor, 5 tojás, 3 citrom, 1 csipet só.

  • Alma-birsmártás

    A gyümölcsöt a borban a fûszerekkel együtt puhára pároljuk, majd összeturmixoljuk. Libasülthöz, sült csirkéhez illõ, könnyû mártás.

  • Almás-mazsolás rizs

    Hozzávalók: 3 ek vaj, 1 csésze hosszú szemû rizs, 0,5 csésze finomra vágott hagyma, 1 gerezd fokhagyma, reszelt, 1 kisebb savanykásabb alma, hámozva, magozva, 0,5 csésze aranyszínû mazsola, 1,5 csésze csirke alaplé.

  • A prosztata védelmében

    A prosztata daganatos megbetegedései világszerte a vezetõ halálokok közé tartoznak. Ugyanakkor arra is van tudományos bizonyíték, hogy a prosztata normális mûködését segítheti, ha a megfelelõ ételekbõl többet fogyasztunk, az ártalmasakat pedig elkerüljük.

  • Erõleves halgombócokkal

    Hozzávalók: erõleves, néhány tengeri halfilé, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál liszt.

  • Sajtos zöldségremegõs

    Hozzávalók: 15 dkg zöldbab, 15 dkg zöldborsó, 3 szál sárgarépa, 10 dkg morzsolt kukorica, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 2 dl tejszín, 2 tojás, 2 dkg vaj, só õrölt bors.

  • Tavaszi rakottas

    Hozzávalók: 30 dkg friss vagy fél csomag mirelit zöldborsó, 4 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 2 db zöld, zsenge karalábé, 3 db közepes burgonya, 1 db tojás, 2 pohár tejföl, 1 kávéskanál curry, 10 dkg füstölt vagy trappista sajt, 1 kávéskanál vaj, só, vegeta;

  • Blue Bell

    Shakerben összerázzuk, és koktélospohárba szûrjük.

  • Almás kukoricasaláta

    Az almát gyaluld csíkokra és locsold meg citromlével. Add hozzá a kukoricát és a csíkokra vágott sajtot. Locsold rá a kefírt, add hozzá a cukrot, lazán keverd össze, s tedd egy órára hûvös helyre érni.

  • Sütõtök kenõ

    Hozzávalók: Fél kg sütõtök, 2 ek olaj, 1 kis fej hagyma, só, paprika.

  • Csorbaleves birkahúsból

    Hozzávalók:

    - 50 dkg birkahús
    - 1 murok
    - 1 zeller
    - 1 paszternák
    - csokor petrezselyemzöldje
    - 1 kanál paradicsomlekvár
    - káposztalé
    - csípõs paprika
    - só

  • Rántott sajt

    Hozzávalók: Trapista, vagy Pannónia sajt 400 gr,liszt 50gr, tojás 2 db,zsemlemorzsa 120gr, olaj a sütéshez, só.

  • Áfonyás briós

    Hozzávalók: 0,7 dl tej, 17,5 dkg vaj, 3 tojás, 1,5 kávéskanál só, 4 evõkanál cukor, 44 dkg liszt liszt, 2,5 kávéskanál szárított élesztõ, 8 dkg aszalt áfonya.

  • Õszibarack borban

    Hozzávalók: 50 dkg magvaváló, friss õszibarack, 20 dkg rétesliszt, 2 db egész tojás, másfél-két deci száraz fehérbor, 1-2 evõkanál porcukor, 1 zacskó vaníliás porcukor, csipetnyi só;

  • Gombával töltött tök

    Hozzávalók: 1 nagyobb tök, fél kg gomba, 3 db zsemle, 5 dkg roquefort sajt, 2 db tojás, 1 fej hagyma, 1 kávéskanál olaj, 1 teáskanál só, késhegynyi õrölt bors, vegeta.

  • Édes kuszkusz

    Hozzávalók:

    20 dkg kuszkusz, 20 dkg datolya, 1 marék tisztított mandula, 1 marék tisztított dióbél, 1 marék tisztított mogyoró, 1 darabka fahéj, 2 szegfûszeg, 20 dkg méz, 2 evõkanál mandulaolaj, 1 citrom reszelt héja