rss
  • Padlizsános saláta

  • Share on Tumblr

    Padlizsános salátaA padlizsánt nagyobb kockákra vágjuk, enyhén besózzuk és egy szűrőbe tesszük. Kb 15 perc állás után papírtörlővel leitatjuk róla a levet amit eresztett majd tetszés szerint megsütjük (grillezzük vagy sütőben sütjük meg, akár teflon serpenyőben is lehet egy kevés olíva olajon). A megsült padlizsánt miután kihűlt, egy tálban összekeverjük a joghurttal és a tejföllel, majd belereszeljük a fokhagymát és sóval, borssal, csipetnyi borsikafűvel fűszerezzük. A kesudiót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk (megvárjuk amíg kihűl) és tálalás előtt a salátához keverjük.

    Aki szeretne tehet bele egy kis paradicsomot is.

    Hozzávalók:

    - 1 nagy padlizsán
    - 1 kis doboz natúr joghurt
    - 2-3 evőkanál tejföl
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 1 marék (sótlan) kesudió
    - só
    - bors
    - borsikafű


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Spanyol burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 húsleveskocka, 30 dkg zöldpaprika, só, 1 csokor metélõhagyma (snidling).

  • Paradicsomos rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 60 dkg paradicsom
    - 35 dkg szélesmetélt
    - 5 dkg parmezán
    - 4 evõkanál sûrített paradicsom
    - 3 dl tejszín
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 2 evõkanál olívaolaj
    - 1 rúd krémsajt
    - 1 evõkanál oregánó
    - 1 evõkanál bazsalikom
    - só
    - bors

  • Sült gyöngyhagyma

    Hozzávalók: 50-60 dkg gyöngyhagyma (vagy dughagyma), késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, törött bors, só ízlés szerint;

  • Brokkolis omlett

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g brokkoli, 6 db tojás, 200 ml tej, 50 g liszt, 30 ml olívaolaj, só, õrölt bors.

  • Vargabéles

    Hozzávalók: 30 dkg metélt tészta, 50 dkg tehéntúró, 30 dkg cukor, 3 tojás, 3 dl tejföl 5-5 dkg mazsola és vaj, 2 csomag réteslap, reszelt citromhéj.

  • Mézes, sajtos ham and eggs

    Hozzávalók: hagyma, paradicsom, bacon szalonna, tojás, sajt, méz.

  • Karfiolleves

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 3 dkg zsír, 3 dkg liszt, petrezselyemzöld, 4 ek tejföl, só.

  • Mandulás kínai csirke

    Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirke, 5 dkg tisztított fehér mandula, kis doboz ananászbefõtt, 10 dkg rizsliszt, 1 dl édes fehérbor, 2 tojásfehérje, 1 tk cukor, csipetnyi törött fehér bors, ízlés szerint só.

  • Riói jegeskávé

    Személyenként: Fél csésze erõs kávé, fél csésze kakaó, 1 ek fehér rum, 1 gombóc vaniliafagyi.

  • Töltött cukkini

    Töltött cukkiniA cukkinit megmossuk, félbe vágjuk, és a belsejét kivájjuk úgy, hogy max. 2 cm vastagságú legyen. A hagymát apróra vágjuk, olajon megfuttatjuk, hozzákeverjük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk, majd kevergetve max. 10 percet sütögetjük. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük az apróra vágott paradicsomot, és paprikát valamint elkeverünk benne egy nyers tojást. A félbevágott cukkiniket egy tepsibe helyezzük, megtöltjük a húsos keverékkel, majd betoljuk a kb. 180 fokos sütőbe. Ha majdnem megpuhult a cukkini, reszeljünk, vagy vágjunk rá sajtot.

  • Kínai mártás

    Hozzávalók 2 személyre: 4 evõkanál citromlé, 4 újhagyma, 4 evõkanál szója szósz, 1 kávéskanál almaecet, 1 kávéskanál dijoni mustár, 2 csipet gyömbér.

  • Serpenyõs gyros

    Hozzávalók: 60 dkg birkalapocka (helyettesíthetõ más tetszõleges hússal is), Kotányi görög fûszerkeverék, olaj, só.

  • Bundás alma

    6-8 darab szebb téli almát gondosan meghámozunk, keresztben ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és közepükbõl kis késsel a csutkát kiemeljük.

  • Galamb kalácsban

    Hozzávalók: 4 fiatal galamb, 6 ek. száraz kalácsból, vagy egyéb édeskés péksüteménybõl reszelt morzsa, 2 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg mazsola, 3 ek. olaj, ízlés szerint só.

  • Kenyérben sült sonka

    Hozzávalók: 1 kb 1 kilós fõtt sonka, csülök, tarja stb, fél kg liszt, 2 dkg élesztõ, 1 kanál olaj, 1 mk só, 2 kk cukor, 1 dl tej, 2 dl víz.

  • Csokis isler

    Csokis islerA liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a porcukrot, a darált diót, reszelt citromhéjat, fahéjat, sót és tojást, majd sima tésztát gyúrunk. A tésztát fóliával betakarjuk és 2 órára hideg helyre tesszük. Ezután 4 mm vastagra nyújtjuk, korongokat szúrunk belőle, és a korongokat előmelegített sütőben 10 percig sütjük 180 °C fokon. A krémhez felolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, elfőzzük a margarin víztartalmát, majd hozzákeverjük az étcsokoládét, végül a folyékony tejszínt. Folyamatosan kevergetve kis lángon főzzük 2-3 percig.

  • Vagdalt

    Hozzávalók: 60 dkg darált hús, 2 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, egy fél zellergumó, 2 zsemle, 3 zöldpaprika, 2 tojás, só, bors, majoránna, 1 dl olaj, 1 kg burgonya, 2 dl tej, 5 dkg vaj.

  • Túrós - köményes ropogós

    Hozzávalók:

    - 20 dkg tehéntúró
    - 20 dkg vaj
    - 20 dkg liszt
    - 1 tojássárgája
    - õrölt kömény
    - só

  • Sajtkrém

    Hozzávalók 4 személyre: 100gr krémsajt, 200gr reszelt sajt, 50gr vaj, 100ml tejfõl, só, frissen örölt bors, petrezselyemzöld, kb.1/2 limett leve.

  • Sajttal töltött csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 15 dkg reszelt rokfort, 2 db egész tojás, 1 evõkanál tejföl + 2 dl tejföl, 1 dkg vaj só és törött fekete bors ízlés szerint, 1 mokkáskanál currypor, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.