rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Padlizsános saláta

  • Share on Tumblr

    Padlizsános salátaA padlizsánt nagyobb kockákra vágjuk, enyhén besózzuk és egy szűrőbe tesszük. Kb 15 perc állás után papírtörlővel leitatjuk róla a levet amit eresztett majd tetszés szerint megsütjük (grillezzük vagy sütőben sütjük meg, akár teflon serpenyőben is lehet egy kevés olíva olajon). A megsült padlizsánt miután kihűlt, egy tálban összekeverjük a joghurttal és a tejföllel, majd belereszeljük a fokhagymát és sóval, borssal, csipetnyi borsikafűvel fűszerezzük. A kesudiót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk (megvárjuk amíg kihűl) és tálalás előtt a salátához keverjük.

    Aki szeretne tehet bele egy kis paradicsomot is.

    Hozzávalók:

    - 1 nagy padlizsán
    - 1 kis doboz natúr joghurt
    - 2-3 evőkanál tejföl
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 1 marék (sótlan) kesudió
    - só
    - bors
    - borsikafű


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Babpörkölt virslivel

    Hozzávalók: 75 dkg tarkabab, 6 dkg zsír, nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, egy csapott evõkanál pirospaprika, só, 2 - 3 pár virsli.

  • Rakott zöldbab

    Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 6 db tojás, 15 dkg sonka, 1 pohár tejföl, reszelt sajt, só és vaj.

  • Muffin cukkinivel

    Hozzávalók: 50 dkg cukkini, 25 dkg tönkölyliszt, fél csomag sütõpor, 10 dkg olvasztott margarin, 2 db tojás, 1 kis pohár natúr joghurt, 10 dkg vöröshagyma, 1 nagy gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, ízlés szerint õrölt feketebors, kevés pirospaprika.

  • Lángoló borsos sonka

    Hozzávalók: 50 dkg fõtt füstölt sonka, 1 evõkanál szemes bors, 5 dkg vaj, 1 kupica konyak.

  • Krémsajtos tészta

    Hozzávalók: 30 dkg kagylótészta, 1 kis fej hagyma, kis darab vaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, õrölt bors, 20 dkg tejszínes krémsajt, 5 dkg kemény sajt, 0,5 dl tejszín, 1 paradicsom, só.

  • Narancsos palacsinta torta

    Hozzávalók: 10 dkg liszt, 5 tojás, 3 dl tej vagy tejszín, 12 dkg vaj, 5 dkg cukor, reszelt citromhéj.

  • Finom kókuszos

    A tészta: 7 tojás fehérjét felverünk 30 dkg cukorral, hozzákeverünk 5 evõkanál réteslisztet és 15 dkg kókuszreszeléket. Zsírozott, lisztezett közepes nagyságú tepsibe öntjük, és elõmelegített sütõben megsütjük. Kb. fél óra, de vigyázzunk, mert könnyen kiszárad.

  • Afrikai csirke

    Hozzávalók: 4db csirkecomb, só, 1 dl olaj, õrölt zöldbors, kevés fokhagyma. Mártáshoz:1 dl olaj, 5-10 dkg friss gyömbér, (ki milyen erõset szeret)2 nagy fej vöröshagyma,20 dkg kockára vágott paradicsom,1 kanál madrasi curry,1 pohár kefir, 1 csg bazsalikom levél,30 dkg szeletelt tök, 1 kanál fûszeres vajkrém.

  • Gyümölcsök joghurtba rejtve

    Hozzávalók: 8 dl natúr joghurt, 1 citrom reszelt héja, 4 lap zselatin, 15 dkg porcukor, 1 dkg vaníliás cukor, 30 dkg friss vagy befõtt gyümölcs, 1/2 dl víz.

  • Hunyadi torta

    Hozzávalók:

    25 dkg gesztenyemassza,10 dkg porcukor, 7 db tojás, 7 dkg kristálycukor, 1/2 dl rum, 2 cs vaníliás cukor, 8 dl tejszín, 1/2 dkg zselatin

  • Mancika töltött tojása

    Hozzávalók: 10 db fõtt kemény tojás, 20 dkg reszelt Trapista saj, 5 dkg margarin /vaj,oliva olaj is lehet/, átszitált vegeta, fehérbors, 1 kanál mustár,1 nagy és 1 kispohár 20 %os tejföl,1 csokor vágott petrezselyemzöld.

  • Alma-tök lekvár

    Hozzávalók:

    50 dkg tök, 50 dkg alma, 25 dkg gyümölcscukor, 1 zacskó zselésítõ por

  • Szarvaspörkölt

    Egy nagy fejhagymát apróra vágtam, megpároltam zsírban, egy zoldpaprikát apróra kockázva hozzáadtam, mikor megpárolódott, hozzáadtam egy cikkekre vágott paradicsomot, egy evõkanál pirospaprikát, rátettem a felkockázott szarvashúst (kb. 1,5 kg).

  • Gyömbéres túrókrém

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 20 dkg vaj, 4 db tojássárgája, 4 dl tejszín, 15 dkg mazsola, 1 dkg gyömbér, 20 dkg porcukor.

  • Hering bundában sütve

    Hozzávalók: 12-18 db hering (nagyságtól függõen), 10 dkg vaj, 1citrom, 10 dkg liszt, 1 pohár mustár.

  • Szalonnás burgonyafõzelék

    A burgonyát meghámozzuk, gõzben vagy sós vízben puhára fõzzük, és leszûrjük. A szalonnát felszeleteljük, becakkozzuk, és ropogósra sütjük. A szalonnaszeleteket kivesszük és félretesszük; a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a liszttel meghintjük, 1/2 liter krumplifõzõ vízzel felengedjük, vagy közönséges vízzel, amelyben a leveskockát feloldottuk.

  • Aszalt szilvával töltött csirkemell

    Aszalt szilvával töltött csirkemellNégy darab fél csirkemellet megszórjuk sóval, borssal fűszerezzük kívül belül, majd az előzőleg beáztatott aszalt gyümölccsel megtöltjük. Ez lehet csak szilva, vagy barack, esetleg vegyesen. Két fej hagymát felszeletelünk, olajon megdinszteljük és egy sütő tálba öntjük. Ráhelyezzük a töltött húsokat, ízesítjük, ha kell, felöntjük 2 dl húsleves alappal, fél dl tejszínnel, lefedjük, előmelegített sütőben 20 perc alatt átpároljuk. A fedőt levéve szép pirosra sütjük. Szeletelve vagy félbevágva burgonya pürével, vagy burgonyasalátával tálaljuk.

  • Fényezett Húsvéti Sonka

    Hozzávalók Sülthöz: 1000 g füstölt sonka (vagy tarja), 50 g vaj, 4ek. akác méz, 40 ml brandy, 250 g vegyes zöldség, 500 ml fehérbor, 500 ml húsleves, babérlevél, szegfûszeg, egészbors.

  • Egyszerû Latte

    Ha nem szereti az erõs kávét, akkor próbálja ki a Latte italokat, amelyek több tejet tartalmaznak, mint a cappuccino, de ugyanolyan egyszerûen elkészíthetõ.

  • Petrezselymes túrókrém

    Hozzávalók: Fél kg túró, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 fej hagyma, 1/2 kk só, 1 pohár joghurt.