2020.11.25. - Katalin

Padlizsános saláta

Padlizsános saláta
Padlizsános salátaA padlizsánt nagyobb kockákra vágjuk, enyhén besózzuk és egy szűrőbe tesszük. Kb 15 perc állás után papírtörlővel leitatjuk róla a levet amit eresztett majd tetszés szerint megsütjük (grillezzük vagy sütőben sütjük meg, akár teflon serpenyőben is lehet egy kevés olíva olajon). A megsült padlizsánt miután kihűlt, egy tálban összekeverjük a joghurttal és a tejföllel, majd belereszeljük a fokhagymát és sóval, borssal, csipetnyi borsikafűvel fűszerezzük. A kesudiót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk (megvárjuk amíg kihűl) és tálalás előtt a salátához keverjük.
bohócdoktor vizit szja 1%

Aki szeretne tehet bele egy kis paradicsomot is.

Hozzávalók:

- 1 nagy padlizsán
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 2-3 evőkanál tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 marék (sótlan) kesudió
- só
- bors
- borsikafű

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!