2025.05.31. - Angéla, Petronella

Oregánós csirkecombok citromosan

Oregánós csirkecombok citromosan
Oregánós csirkecombok citromosanA csirkecombokat megmossuk, megtisztítjuk az esetlegesen rajta maradt tollazattól, majd konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges nedvességet. Sózzuk, citromborssal bőven bedörzsöljük, és egy fedeles, sütőtálba tesszük. A húsok mellé szórjuk a megtisztított, nagyobb darabokra vágott hagymát, a fokhagyma gerezdeket, és a cikkekre vágott citromot. Ráöntjük a bort, a vizet, és meglocsoljuk olívaolajjal. Megszórjuk oregánóval, majd lefedjük a sütőtálat, és betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

40 percig így pároljuk lefedve, majd fedő nélkül készre (pirosra) sütjük. Köretként újburgonyát, sült zöldségeket adhatunk.

Hozzávalók:

- 12 db csirke alsó vagy felső comb
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 fej új vöröshagyma (nyáron, egyébként vöröshagyma)
- citrombors
- só
- 50 ml extra szűz olívaolaj
- 100 ml fehérbor
- 50 ml víz
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 db citrom

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!