rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Fűszeres retek saláta

  • Share on Tumblr

    Fűszeres retek salátaA retket ízlés szerint daraboljuk fel. (A kisebbeket negyedeljük, a nagyobbakat pedig ízlés szerint daraboljuk fel.) Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt retket. (Ízlés szerint használhatunk mogyoróolajat, olívaolajat, vagy éppen napraforgó étolajat is.) Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, majd locsoljuk meg két evőkanál balzsamecettel. Ezután forgassuk alaposan össze, majd a a serpenyőt félig lefedve, pároljuk 10-15 percig. Közben többször forgassuk össze, és ha szükséges még ízesítsünk utána.

    Amikor a retek már kellően megpárolódott, vegyük le a fedőt, majd vegyük nagyobbra a hőfokot, és pár perc alatt pirítsuk szép pirosra, ropogósra. (Párolás közben többször ellenőrizzük egy villával, hogy a retek kellően megpuhult e.) Tálaláskor a sült fűszeres reteksalátát ízlés szerint kínálhatjuk pl. sós kalácsok, húsok, pástétomok mellé.

    Hozzávalók:

    - 2 cs hónapos retek
    - 2 ek mogyoróolaj
    - 2-3 ek balzsamecet
    - kakukkfű
    - só
    - őrölt fehér bors


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rizlingkocsonya

    Hozzávalók: 6 lap zselatin, 4 dl rizling, 2 ek cukor, 40 szem szõlõ.

  • Lekváros derelye

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 30 dkg Liszt, 1 tojás, 15 dkg zsír vagy margarin, 15 dkg zsemlemorzsa, íz­lés szerint só, porcukor, szükség szerint szil­valekvár.

  • Túrógolyó

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 30 dkg porcukor, ízlés szerint vaníliás cukor, 30 dkg kókusz, mogyoró vagy mandula.

  • Joghurt szelet

    Hozzávalók a piskótához: 8 dkg liszt, 8 dkg cukor, 4 db tojás. Feltét: 4 dl gyümölcslé, 20-30 dkg gyümölcs kiwit és ananászt ne, 2 dl tej, 1 db habpótlópor, 1 nagy zselatin 20g, 15 dkg cukor, 4 dl natúr joghurt, 1 nagy zselatin, díszítésnek tetszés szerint gyümölcs.

  • Lady Curzon leves

    Elöljáróban: Lady Curzon Lord Curzonnak, az indiai angol alkirálynak volt a felesége. Lord Curson politikai mûveket írt, a felesége ételrecepteket.

  • Sonkás saláta

    Hozzávalók: zöldsaláta, kukorica, feta túró, sonka, olivabogyó, uborka, paradicsom, só, olívaolaj, ecet vagy citromlé.

  • Amaretto sour

    Hozzávalók: 4 cl Amaretto, 3 cl citromlé, 2 cl narancslé, narancsszelet, koktélcseresznye.

  • Fokhagymás csirke

    Hozzávalók:

    1 konyhakész csirke (kb. 850 g) 6 gerezd fokhagyma, 50 ml olívaolaj, 1 citrom, 1 ág friss tárkony, 1 csokor petrezselyem, só, bors, 2 teáskanál édes-nemes paprika

  • Zöldborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg száraz zöldborsó, bazsalikomos olaj, 1 fej hagyma, 2 kanál rétesliszt, só, majoránna, fokhagymás olaj, petrezselyemzöldje vagy snidling.

  • Rákpörkölt rizzsel

    Hozzávalók: 60 dkg elõkészített rákfarok és olló (crevet, homár, crab), 1 dkg só, 3 g paprika, 2 dl csontleves (lehet húsleves, vagy zacskós leves is), 15 dkg vaj, 2 dkg liszt, 30 dkg rizs.

  • Spagetti carbonara

    A tésztát fõzd ki. Közben a gépsonkát vágd keskeny csíkokra és készítsd el a sajtmártást. A felolvasztott margarinnal csinálj világos rántást, majd a tûzrõl levéve lassan öntsd fel a forró tejjel, s keverd simára.

  • Májas sajttekercs

    Kitûnõ szilveszteri nassolnivaló, amely jótékonyan csökkenti az alkohol hatását. Érdemes már elõzõ nap elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek.

  • Morzsagombóc

    Hozzávalók: 25 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg margarin, 3 tojás, 1 ek. liszt, só. A tetejére: 2 dkg margarin, 5 dkg zsemlemorzsa, tejföl vagy sárgabaracklekvár.

  • Tejben fõtt metélt

    Fél liter tejet s egy dió nagyságú vajat kis sóval felforralunk s ebbe fõzzük bele a finomra vágott metélteket, jól elkeverjük s folytonos ...

  • Lecsós hússzeletek

    Hozzávalók: 1,5 kg krumpli, 60 dkg sertéscomb, 1 üveg lecsó, 3 fej fokhagyma, 1 kicsi paradicsomkonzerv, 10 dkg sajt, só, bors, olaj.

  • Rántotta

    Hozzávalók:

    nyolc tojás, 5 dkg vaj vagy két evõkanál olaj, só (egy kis kanál liszt, kevés tej vagy tejföl).

  • Hortobágyi tepertõsrudak

    1/2 kg lisztet 1 csomag Váncza-sütõporral, 10 deka zsírral, 2 egész tojással és kevés sóval rétestészta-keménységûre gyúrunk annyi tejföllel, amennyit kíván.

  • Császármorzsa – sósan

    Búzadarát elkeverünk tejjel közepes sûrûségû péppé. Ütünk bele egy tojást, teszünk bele sót ízlés szerint és apróra vágott hagymát (lehetõleg lilahagymát) kellõ mennyiségben.

  • Adventre: mézes adventi koszorú

    Hozzávalók: 40 dkg méz, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg vaj, 6 evõkanál tej, 3 tojás, pici rum, 1 kiskanál õrölt fahéj, fél kiskanál gyömbérpor, 1-1 kiskanál szerecsendió és szegfûszeg, 1 cs. sütõpor, 50 dkg liszt, 15 dkg dióbél, 15 dkg szárított gyümölcs. A tálaláshoz: 2,5 dl tejszín, 1 cs. habfix, 2 evõkanál tojáslikõr. Díszítés: 3 evõkanál porcukor, kevés forró víz.

  • Valentin sajtos falatok

    Hozzávalók: 8 szelet toastkenyér, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg camembert, 10 dkg trappista, 1/2 kaliforniai paprika, vaj, frissen õrölt bors, fogvájó.