rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Fűszeres retek saláta

  • Share on Tumblr

    Fűszeres retek salátaA retket ízlés szerint daraboljuk fel. (A kisebbeket negyedeljük, a nagyobbakat pedig ízlés szerint daraboljuk fel.) Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt retket. (Ízlés szerint használhatunk mogyoróolajat, olívaolajat, vagy éppen napraforgó étolajat is.) Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, majd locsoljuk meg két evőkanál balzsamecettel. Ezután forgassuk alaposan össze, majd a a serpenyőt félig lefedve, pároljuk 10-15 percig. Közben többször forgassuk össze, és ha szükséges még ízesítsünk utána.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Amikor a retek már kellően megpárolódott, vegyük le a fedőt, majd vegyük nagyobbra a hőfokot, és pár perc alatt pirítsuk szép pirosra, ropogósra. (Párolás közben többször ellenőrizzük egy villával, hogy a retek kellően megpuhult e.) Tálaláskor a sült fűszeres reteksalátát ízlés szerint kínálhatjuk pl. sós kalácsok, húsok, pástétomok mellé.

    Hozzávalók:

    - 2 cs hónapos retek
    - 2 ek mogyoróolaj
    - 2-3 ek balzsamecet
    - kakukkfű
    - só
    - őrölt fehér bors


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bajai halászlé

    Hozzávalók: 1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg stb., 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott ek õrölt pirospaprika (az egyik kanál édesnemes, a másik erõs paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes zöldpaprika, 1 cseresznyepaprika, 1/4 dl vörösbor.

  • Pite krém (süteményekhez)

    Hozzávalók: 20 tojás, 60 kanál cukor, 1/2 deci víz.

  • Karfiolkrém-leves

    Fõzzön meg 30 dkg karfiolt és 20 dkg kockára vágott krumplit 1/4 liter zöldséglében, majd botmix-szel törje össze.

  • Hagymás káposztasaláta

    Hozzávalók: 1 káposzta, 1 nagy fej hagyma, só, 3-4 EK cukor, 3-4 EK ecet, 2 TK köménymag.

  • Kukorica krémleves

    Hozzávalók:

    - 1 doboz konzerv kukorica
    - fél liter húsalaplé (én csirkébõl készítettem)
    - petrezselyem
    - chili
    - 1 evk. curry szósz
    - 2 evk. tejföl/
    - 2 dl húsalaplé
    - 1 marék reszelt sajt

  • Sajtos karfiol

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 5 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, só.

  • Zöldborsós gombapörkölt

    Hozzávalók: 40 dkg csiperke gomba, 20 dkg zöldborsó, 2 kis fej vöröshagyma, kömény, majoránna, pirospaprika, só, 2 evõkanál olaj.

  • Almás kukoricalepény

    Hozzávalók 4 személyre: 100 g kukoricadara, 250 ml tej,3 db tojás, csipetnyi só, 1 csomag vaníliás cukor, 60 g porcukor, csipetnyi fahéj, fél citrom reszelt héja, l00 g vaj, 300 g alma, 70 g mazsola, 30 ml rum, porcukor a szóráshoz.

  • Grape fruit saláta

    Hozzávalók: 2 kisebb grape fruit, 2 alma, 20 dkg párizsi, 10 dkg gomba, 2 paradicsom, 3 evõkanál olaj, bors, só, késhegynyi cukor.

  • Kaliforniai apró rák

    Hozzávalók: 25 dkg apró rák, konzerv vagy mirelit, 1 db egész tojás, 8-10 dkg finomliszt, 1 citrom leve, 1 mk reszelt citromhéj, 1 mk törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek konyak.

  • Sajtgombóc

    Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 1 egész tojás, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 5 dkg reszelt trappista sajt, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 gerezd fokhagyma;

  • Gyümölcsös kuglóf

    Gyümölcsös kuglófA margarint a kétféle cukorral, a sóval és a citromhéjjal krémesre kikeverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A mandulát, a sütőport meg a fűszereket a liszthez vegyítjük, és a tojásos masszához adjuk. A datolyát, a fügét és a koktélcseresznyét felaprítjuk, összekeverjük a diákcsemegével, majd a tojásos masszához adjuk. A tésztát margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett kuglófformába öntjük. Előmelegített sütőben, 60-70 percig sütjük. Ha nagyon barnulna, sütőpapírral letakarjuk. A kuglófot, ha megsült, 10 percig pihentetjük, majd kivesszük a sütőformából.

  • Diabetikus csokis muffin

    Diabetikus csokis muffinA tojást az édesítővel gépi/kézi habverővel habosra keverjük. Összekeverjük a cukrozatlan kakaót, a sütőport és a lisztet, majd a tojáshoz szitálva hozzákeverjük (így biztosan csomómentes lesz) és alaposan elkeverjük a tejjel és a puha margarinnal. Hozzáadhatjuk a tört csokoládét és a lekvárt, de ezek nélkül is tökéletesen finom a muffin. Muffin formába/sütőpapírba kanalazzuk úgy, hogy maradjon 5 mm a tetejétől, mert a tészta feljön, persze nem annyira, mint egy normál nem diétás változatnál, de így is szépek lesznek. 15 perc alatt megsütjük.

  • Juhtúróval töltött gombafejek

    A csiperkét megtisztítjuk, kalapját levágjuk, besózzuk és kevés forró olajban elõsütjük. A juhtúróhoz hozzákeverjük a karikára vágott póréhagymát, szerecsendióval fûszerezzük és a gombafejekbe töltjük.

  • Zöldségropogós

    Hozzávalók: fél kg burgonya, 2 db sárgarépa, fél csokor petrezselyem, 2 db tojás, 20 dkg liszt, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál curry, 1 késhegynyi õrölt bors, sütéshez: olaj, vegeta.

  • Apricot Sour

    Shakerben erõsen összerázzuk, majd pohárba szûrjük, és a barackdarabbal díszítjük.

  • Spanyol máj

    Hozzávalók: 60 dkg sertésmáj (csirkemájból is elkészíthetõ), 3 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, pirospaprika, majoranna, kakukkfû, só, bors, 2 evõkanál olaj, kb 2 dl testes vörösbor.

  • Sonkapuding

    Hozzávalók: 20 dkg fõtt, füstölt sonka, 1,5 dl tej, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 tojás, 1 kiskanál mustár, só, õrölt szerecsendió, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Gombaszószos csirkemell

    Gombaszószos csirkemellA csirkemelleket szeleteljük, kicsit kiklopfoljuk. Sózzuk, és lisztbe forgatjuk. Kevés olajon hirtelen megsütjük mindkét oldalát, és lerakjuk egy tűzálló cserépedénybe. A gombát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A hagymát finomra vágjuk és kevés olajon megpároljuk. Rátesszük a gombát és összeforgatjuk. Együtt pároljuk. Rátesszük a finomra vágott petrezselyemzöldet. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Ha elfövi a levét, a lisztet elkeverjük kevés tejjel (kb. 1,5 dl-rel), és a gombára öntjük. Elkeverjük és addig kevergetjük, amíg besűrűsödik.

  • Carbonara spagetti

    Carbonara spagettiKockákra vágjuk fel a császárszalonnát és a hagymakarikákkal együtt pirítsuk meg az olajon. Miután a hagymakarikák megpirultak, vegyük ki, majd a császárszalonnát addig pirítsuk, amíg ropogósra nem sül. Öntsük rá a bort. Egy külön edényben a tojásokat a reszelt parmezán sajttal, a pecorino sajttal, a tejszínnel és a tejjel keverjük össze. Amikor a tésztát „fogkeményre” megfőztük és leszűrtük, visszaöntjük a főzőedénybe. A tésztára öntsük rá a tojásos keveréket és lassú lángon addig kevergettjük, amíg a tojás megszilárdul.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...