2025.11.05. - Imre

Tonhalas paradicsomsaláta fehérbabbal

Tonhalas paradicsomsaláta fehérbabbal
Tonhalas paradicsomsaláta fehérbabbalA saláta elkészítéséhez: egy tálban összekeverjük a babot, a tonhalat, a hagymát, a bazsalikomot és a citromhéjat. Hozzáadunk mintegy 60 ml öntetet (a többi öntetet a rukkolához tartalékoljuk). Összeforgatjuk, hogy az öntet egyenletesen bevonja a hozzávalókat. (A saláta lefedve, hűtőben 1 napig áll el.) Közvetlenül tálalás előtt nagy tálba tesszük a rukkolát. Hozzáadjuk a megmaradt öntetet, és alaposan összeforgatjuk. Az öntet elkészítéséhez: kis tálban összekeverjük a citromlevet és a fokhagymát. Apránként hozzákeverjük az olajat. Borssal ízesítjük.
Hozzávalók:

Saláta:
- 400 g fehérbab-konzerv, lecsorgatva
- 185 g tonhalkonzerv, vízben eltett, lecsorgatva, lemezekre szedve
- 1 kis fej lilahagyma, apróra kockázva
- 2 ek friss aprított bazsalikom (vagy petrezselyem)
- 1½ tk frissen reszelt citromhéj
- 100 g rukkola
- 250 g koktélparadicsom negyedekre vágva

Öntet:
- 2 evőkanál citromlé
- 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 60 ml extraszűz olívaolaj
- frissen őrölt feketebors, ízlés szerint