2024.04.19. - Emma

Cukkinikarikák fokhagymásan

Cukkinikarikák fokhagymásan
Cukkinikarikák fokhagymásanA megmosott, héjas cukkinit megtörölgetjük és ujjnyi vastag szeletekre karikázzuk. A tojást a tejjel és a fűszerekkel habosra verjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A cukkini-karikákat először a lisztbe, ezután a fűszeres tojásba, majd ismét a lisztbe mártjuk, és azonnal beletesszük a 170 fokra felhevített olajjal töltött olajsütőbe. 7-8 perc alatt pirosra megsül, majd jól lecsöpögtetve, papírtörülközővel bélelt tálra rakjuk. Ha melegen tálaljuk, paradicsommártás illik hozzá. Hidegen majonézes salátát és pirított kenyérszeletéket kínálhatunk hozzá.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A cukkini helyett zsenge spárgatökkel is ugyanígy készíthetjük: a tököt kimagozzuk, hosszában félbevágjuk, majd fél karikákra aprítva mártogatjuk lisztbe és tojásba. Egyszerűen és gyorsan készíthető, nagyon olcsó, jóízű étel.

Hozzávalók:

- 4 db karcsú cukkini
- 1 db egész tojás
- 1 evőkanál tej
- 2 gerezd fokhagyma kevés liszt
- 1 mokkáskanál törött fehér bors
- 1 csapott teáskanál só

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!