A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, leöblítjük. Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A brokkolit kevés vízben külön megpároljuk. Olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a húst, és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a szeletekre vágott gombát, az apróra összevágott paprikát, petrezselymet, és 15 percig pároljuk. Amikor puha, félretesszük hűlni. Kikeverjük a tojást a tejföllel és a vajjal, majd összekeverjük a tésztával. Belekeverjük a gombás, paprikás húst és a megpárolt brokkolit.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Hozzáadjuk az őrölt szerecsendiót, és ha kell, ízesítjük még egy kis sóval és borssal. Hőálló tálban, 200 C-fokosra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Felszeletelve tálaljuk. Tálaláskor locsoljuk meg tejföllel.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 50 dkg fodros kockatészta (lehet másmilyennel is)
- 1 tojás
- 5 dkg vaj
- 4 dl tejföl
- 15 dkg gomba
- 1 fej hagyma
- 1 ek. gorombára vágott petrezselyem
- só
- őrölt fehér bors
- őrölt szerecsendió
- 15 dkg vegyes színes paprika
- 15 dkg brokkoli
- 0,5 dl olaj