Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A lisztbõl, élesztõbõl és tejbõl lágyabb tésztát dolgozunk ki, majd kelni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a tojást, sót, maradék tejet és a tésztát kidolgozzuk. Végezetül beledolgozzuk a kockára vágott zsemlét és ismételten kelni hagyjuk.
A már megkelt tésztát egyforma részekre osztjuk, henger alakúra gyúrjuk és tovább kelesztjük. A hengereket nagyobb méretû edényben 20 percig fõzzük. 10 - 10 percig egy - egy oldalát. Ha megfõttek, kiemeljük a vízbõl, villával megszurkáljuk, valamint olajjal megkenjük. Cérna segítségével karikákra vágjuk. (Késsel vágva szétesik.)
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!