rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Cseh knédli: (Èeské knedlíky)

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 500 g rétesliszt, 20 g élesztõ, 1 db. tojás, 3 dl tej, 3 db. tojás, 1 db zsömle, só, olaj a kenéshez.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A lisztet egy tálba átszitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, amelybe belemorzsoljuk az élesztõt, valamint ráöntünk egy kis langyos tejet.

    A lisztbõl, élesztõbõl és tejbõl lágyabb tésztát dolgozunk ki, majd kelni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a tojást, sót, maradék tejet és a tésztát kidolgozzuk. Végezetül beledolgozzuk a kockára vágott zsemlét és ismételten kelni hagyjuk.

    A már megkelt tésztát egyforma részekre osztjuk, henger alakúra gyúrjuk és tovább kelesztjük. A hengereket nagyobb méretû edényben 20 percig fõzzük. 10 - 10 percig egy - egy oldalát. Ha megfõttek, kiemeljük a vízbõl, villával megszurkáljuk, valamint olajjal megkenjük. Cérna segítségével karikákra vágjuk. (Késsel vágva szétesik.)

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Töltött csirkemell

    Hozzávalók:

    4 pici csirkemell (vagyis 2 egész), 8 vékony szelet sonka, 10 deka morzsálódós frisssajt, 2 szem aszalt paradicsom, néhány levélke zsálya, olívaolaj, bors, fürtös miniparadicsom, 1 kanálka zsályaméz (jó ha van, de nem ettõl függ a dolog sikere), tej, zsálya, só, paradicsomsûrítmény

  • Halpaprikás

    Hozzávalók 3-4 személyre : kb. 1 kg-os ponty, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 kávéskanál pirospaprika, 1 csipetnyi csípõs paprika, 2 csipetnyi õrölt bors, 1 késhegynyi õrölt kömény, só ízlés szerint, 1/2 tubus pirosarany.

  • Csokiszalámi

    Hozzávalók: 20-20 dkg margarin és porcukor, 5-5 dkg kakaó és mazsola, 1 dl tej, 30 dkg háztartási keksz, rumaroma, 4-5 szem apróra tört dió.

  • Francia lecsó

    Hozzávalók: 1 nagyobb padlizsán kockára vágva, 2-3 cukkini kockára vágva, 80 dkg paprika karikára vágva, 50 dkg paradicsom kockára vágva, 3 nagy fej vöröshagyma összeaprítva, 4 gerezd fokhagyma összeaprítva, olívaolaj, kakukkfû, bazsalikomsó.

  • Debreceni bableves

    Hozzávalók: 25 dkg fehérbab, 2 pár debreceni, 3 dkg húsos, füstölt szalonna, fél szál póréhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 hús Knorr leveskocka, olaj, 1 babérlevél, só.

  • Hagymás krumplilángos

    Hozzávalók: 40 dkg fõtt, áttört burgonya, 35 dkg finomliszt, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, 1 dkg élesztõ, fél dl tej, 1 mokkáskanál só;

  • Ribizlis vagy meggyes csokitorta

    Hozzávalók: 10 dkg vaj vagy margarin, 12,5 dkg cukor, 4 tojás, 12,5 dkg csokoládé (olvasztva), 15 dkg darált dió, 10 dkg liszt, 3 ek. instant kakaópor, 2 teáskanál sütõpor, 50 dkg ribizli vagy meggy, ribizliszörp v. lekvár, 2-3 dl tejszín, 2 cs. vaníliás cukor, 2 ek. kristálycukor.

  • Tengeri nyelv veronai módon

    Hozzávalók: 10 db halszelet, 40 dkg gomba, 10 szép salátalevél, só, bors, 1 tojássárgája, 3 dkg liszt, 5 dkg reszelt sajt, 5 dl bercy mártás.

  • Vaníliás rétes

    Megfõzöm a pudingot. A réteslapot kinyújtom, majd kb. 10x10-es négyzetekre vágom. A közepét megtöltöm a pudinggal, majd háromszög alakra hajtom. A tetejét megkenem tojással. (Bármilyen pudinggal tölthetõ)

  • Disznósajtsaláta

    Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, kb 30 dekányi füstölt házi disznósajt, fél mk õrölt feketebors, 2 ek ecet, 1 kk só, 2 kk cukor.

  • Joghurtos görögsaláta

    Hozzávalók: 1 kg kígyóuborka, 20 dkg feta sajt, 1 fej fodros saláta, fél piros színû kaliforniai paprika, fél zöld színû kaliforniai paprika, fél citrom kifacsart leve, 1 evõkanál olívaolaj, 2 dl joghurt, 2 dl sovány tejföl, 10 szem dióbél, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, kevés porcukor, frissen õrölt fekete bors, só.

  • Gyümölcsös túrószelet

    Gyümölcsös túrószeletA tésztához a tojást a kétféle cukorral kézi habverővel alaposan kikeverjük. A sütőporral és a sóval elkevert lisztet a masszához szitáljuk, közben belecsurgatjuk a megolvasztott vajat is, és alaposan összekeverjük. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütöm. A túrókrémhez robotgéppel hozzákeverjük a túrót, a mascarponét, és a cukrot. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós krémbe, és az egészet a kihűlt tészta tetejére simítjuk.

  • Hal-tojás saláta

    Hozzávalók: 20 dkg pácolt hering (ruszli), 5 kemény tojás, 1 ecetes uborka, 1 kk kaprobogyó, 25 dkg tartármártás.

  • Mustáros csirkeszárnyak

    Hozzávalók: 8 darab csirkeszárny, a mustáros mázhoz 5 deka olvasztott vaj, vagy margarin 1 evõkanál olaj, 4 evõkanál mustár, (lehet csípõs is) 1 evõkanál barna cukor, 2 evõkanál frissen csavart citromlé, 1 teáskanál õrölt pirospaprika, 1-2 aprított zöldpaprika (elhagyható), só, frissen õrölt bors.

  • Krémes tõkehal leves

    1 ek olajon pirítsunk meg 1 fej felkockázott vöröshagymát, majd tegyünk rá 250 g kockákra vágott krumplit. Pirítsuk 8 percig.

  • Grapefruit turmix

    Hozzávalók: 70 dkg grapefruit, 1 dl méz, 1,5 liter víz.

  • Nyúlmájas krumpli

    Hozzávalók:

    4 db nyúlmáj, 4 db nyúlszív, 4 pár nyúlvese, 4 szelet sonka, 4 szál újhagyma, 40 dkg fõtt krumpli, 20 dkg reszelt sajt, Worchester szósz vagy balzsamecet, majoranna, színes bors, só

  • Graten mártás

    Hozzzávalók: 7 dkg margarin, 5 dkg liszt, 4 dl tej, 2 tojássárgája, 1 dl tejszín, só, szerecsendió.

  • Zöld bab saláta

    A friss zöld babot megtisztítjuk, megmosva, egész vékony metéltre vágjuk és sósvízben puhára fõzzük. Leszûrjük és kihûlni hagyjuk.

  • Fügével töltött pite

    Hozzávalók 4 személyre:

    20 dkg liszt, 20 dkg friss, érett füge, 1 evõkanál száraz fehérbor, 1 evõkanál olaj, 2 dkg élesztõ, só

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...