2024.04.19. - Emma

Húsos-brokkolis rakott tészta

Húsos-brokkolis rakott tészta
Húsos-brokkolis rakott tésztaA tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, leöblítjük. Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A brokkolit kevés vízben külön megpároljuk. Olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a húst, és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a szeletekre vágott gombát, az apróra összevágott paprikát, petrezselymet, és 15 percig pároljuk. Amikor puha, félretesszük hűlni. Kikeverjük a tojást a tejföllel és a vajjal, majd összekeverjük a tésztával. Belekeverjük a gombás, paprikás húst és a megpárolt brokkolit.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzáadjuk az őrölt szerecsendiót, és ha kell, ízesítjük még egy kis sóval és borssal. Hőálló tálban, 200 C-fokosra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Felszeletelve tálaljuk. Tálaláskor locsoljuk meg tejföllel.

Hozzávalók:

- 50 dkg darált hús
- 50 dkg tetszőleges tészta
- 1 tojás
- 5 dkg vaj
- 4 dl tejföl
- 15 dkg gomba
- 1 fej hagyma
- 1 ek. összevágott petrezselyem
- só
- őrölt fehér bors
- őrölt szerecsendió
- 15 dkg vegyes színes paprika
- 15 dkg brokkoli
- 0,5 dl olaj

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!