2025.11.01. - Marianna

Házi müzliszelet

Házi müzliszelet
Házi müzliszeletEgy keverőtálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, egy másikban a folyékony és pürés összetevőket. Egy spatulával dolgozzuk a két keveréket egy masszává, majd terítsük egy lapos, közepes méretű sütőformába vagy tepsibe, melyet olajos kikenéssel készítettünk elő. Sütés előtt a tetejét szórjuk meg fahéjjal és vaníliás cukorral, majd kb. 30 percig süssük. Ha már aranybarnára sült, szúrjuk meg fogpiszkálóval: akkor kész a tészta, ha nem ragad a pálcikára. Vágjuk fel a kész tésztát 8-12 szeletre és elfogyasztásig légmentes helyen tároljuk.
Hozzávalók:

- 2 csésze zabpehely
- 1 csésze teljes kiőrlésű zabliszt
- 1 csésze friss vagy aszalt apróra vágott gyümölcs
- 1 kis csésze áttört lédús gyümölcs
- 1 csésze magkeverék: napraforgó, kesudió, mogyoró
- kevés szezámmag
- kókuszreszelék
- 1 teáskanál sütőpor
- 1,5 csésze rizstej
- csipet só
- fahéj
- csipet szerecsendió
- 3 evőkanál nádcukor
- 3 evőkanál méz
- 3 evőkanál szűz napraforgó vagy repceolaj
- 1 vaníliás cukor