2024.03.29. - Auguszta

Tonhalas tészta

Tonhalas tészta
Tonhalas tésztaFeltesszük a tésztának való vizet forrni, ha forr sózzuk, majd a tésztát az utasítás szerint készre főzzük. Közben egy közepes serpenyőben az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a hámozott fokhagymát, pirítjuk. Ezalatt megmossuk a paradicsomot, kivágjuk a csumáját, felezzük, kis kockákra metéljük, majd betesszük a serpenyőbe a fokhagyma mellé, lefedve, néha megkevergetve pároljuk. Közben leöblítjük hidegvízzel a kapribogyót, az olajbogyót, és a paradicsomhoz adjuk. A tonhalról leöntjük az olajat (vagy a lét, ha nem olajban eltett), villával összetörjük, és a paradicsomhoz keverjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Eközben a tésztánk is készre főtt, leszűrjük, összekeverjük a szósszal, tálaljuk. A chilli paprikával megszórhatjuk a tálaláskor; vagy pedig még a 2. pontban a fokhagymával együtt piríthatjuk.

Hozzávalók:

- 220 g tészta
- 3 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 160 g tonhalkonzerv
- 1 ek kapribogyó
- 10 db fekete olajbogyó
- 2 db paradicsom
- chili ízlés szerint

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!