rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Csokis brownie

  • Share on Tumblr

    Csokis brownieVajat a feldarabolt étcsokival vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk. Mikróval óvatosan, nehogy megégjen. Mikor már olvadt, elkeverjük benne a kakaóport, és félretesszük hűlni. Az egész tojásokat legjobb, ha a szobahőmérsékletű cukorral kb 10 percig jó habosra keverjük. Én a gépem legmagasabb fokozatán dolgoztam. Szép, fényes, sűrű habot kell kapjunk. Levesszük legkisebb fokozatra a konyhai segédeszközt, és hozzákeverjük lassan a vajas csokit. Marad az alacsony fokozat, így megy hozzá a liszt is végül.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Ezzel már csak kb 1 percig dolgoztatjuk, és kész! Sütőpapíros tepsibe öntjük. A sok tojástól magasabb lett, talán lehet kicsit nagyobban is sütni. Előmelegített, légkeveréses sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. Akkor jó, ha a tetején már érezhető-látható a vékony réteg, ami elkezdett berepedezni.

    Hozzávalók:

    - 100 g liszt
    - 225 g vaj
    - 200 g étcsokoládé
    - 60 g cukrozatlan kakaópor
    - 5 db tojás
    - 250 g cukor


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gombakrokett

    Hozzávalók: 25 dkg gomba, 3 dkg vaj, 2 dkg hagyma, bors, majoranna, 2,5 dl tej, 10 dkg liszt, 3 tojás, fél csomó petrezselyemzöld, zsemlemorzsa, olaj.

  • Gombafasírt

    Hozzávalók: 1 kg csiperkegomba, Szegfûgomba (csibegomba), vagy más gomba, 1 fej hagyma, 3 tojás, 20 dkg zsemlemorzsa, egy csokor petrezselyemzöld, 5-6 gerezd fokhagyma, 1 kk ételizesítõ, 1 mk õrölt bors, só.

  • Csongrádi apróhús

    Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb, 2 fej vöröshagyma, 10 dkg zsír vagy olaj, 80 dkg fõtt burgonya, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors

  • Rakott túrós csusza

    Hozzávalók: 50 dkg csusza tészta, 50 dkg túró, 4 dl tejföl, szalonna, só.

  • Gesztenyekrémleves

    Hozzávalók:

    50 dkg héjas gesztenye, 2 evõkanál liszt, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, 2 dl tejszín, 1 dl édes fehérbor (muskotályos), 4 dkg cukor, só

  • Juhtúróval töltött gombafejek

    A csiperkét megtisztítjuk, kalapját levágjuk, besózzuk és kevés forró olajban elõsütjük. A juhtúróhoz hozzákeverjük a karikára vágott póréhagymát, szerecsendióval fûszerezzük és a gombafejekbe töltjük.

  • Kókuszos habcsók

    Hozzávalók (kb. 40 darabhoz): 4 tojásfehérje, 1 ek citromlé, 14 dkg kristálycukor, 14 dkg kókuszreszelék, 3 dkg étkezési keményítõ, 5 dkg ét-tortabevonó.

  • Fokhagymás gombasaláta

    Hozzávalók: 50 dkg gomba, 2 dl majonéz, 3 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál marinált paradicsompaprika, 2 evõkanál borecet, só, törött bors (ízlés szerint).

  • Paprikás szelet

    Paprikás szeletA megtisztított hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, és lisztbe mártva forró zsírban hirtelen kisütjük, és egy tálra rakjuk. A kisütött hús zsírjában megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és pirospaprikát, egy kevés forró vízzel fölengedjük, majd a szeleteket visszarakjuk, és kis lángon, rázogatással, puhára pároljuk. Amikor félpuha, hozzáadjuk a lecsót, és tovább pároljuk, amíg megpuhul. Ekkor ráöntjük a tejfölt, átforraljuk és tálaljuk (nyáron friss zöldpaprikát és paradicsomot használunk).

  • Frankfurti leves

    Hozzávalók:

    - 40 dkg kelkáposzta
    - pár szem krumpli
    - 20 dkg virsli
    - 2 dl tejföl
    - 1 kicsi vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - majoranna
    - őrölt bors
    - fűszerpaprika
    - leveskocka
    - ételízesítő
    - kevés liszt

  • Reggelivel a fogyásért!

    Rendesen bereggelizve nem csak a munka vagy a tanulás megy jobban, de a fogyás is.
    Amerikai kutatók szerint a fogyókúrázók mindennapjaiban a reggelinek kellene lennie a legfontosabb étkezésnek.

  • Szárazbab-fõzelék

    Hozzávalók: 40 dkg fehér bab, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, 1 evõ. kanál reszelt vöröshagyma, (füstölt lé), 2 dl tejföl, só, néhány csepp ecet.

  • Makói csirkemell

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, 2 db egész tojás, 1 mk õrölt szerecsendió-virág, 1 csapott tk só, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, 4 adag, hagymával ízesített tartármártás.

  • Zöldséges pulyka pennével

    Egy vöröshagymát felaprítok, kevés olajon üvegesre párolom, majd hozzáadok 30 dkg csíkokra vágott pulykahúst. Átforgatom és vízzel felengedem.

  • Lecsó télire

    Hozzávalók: 1 kg zsír, 2 kg hagyma, 3 kg paradicsom, 5 kg paprika, 1 kávéskanál szalicil.

  • Fonott tejes kalács

    Két deci langyos tejben feloldunk 2 deka élesztõt, kis cukorral s 10 deka lisztbõl kovászt csinálunk. Fél kiló liszthez 2-3 tojássárgáját 1 kanál porcukrot, sót és annyi langyos tejet veszünk, hogy a tészta se kemény, se lágy ne legyen s kézzel folyton tépve és dagasztva a tésztát jól kidolgozzuk.

  • Hagymás, szalonnás röszti

    Hozzávalók: 1 kg héjába fõtt burgonya, 3 evõkanál olvasztott vaj, 2 evõkanál tej, 10 dkg sovány füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, csipet só.

  • Mandulás linzer túróval

    Hozzávalók: Tészta: 30 dkg liszt, 1 db tojás, 5 dkg mandula, 20 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 8 dkg õrölt mandula. Töltelék: 30 dkg túró, 20 dkg vaj, 8 dkg mazsola, 8 dkg porcukor, 2 dkg vaníliáscukor.

  • Füstölt sonkás pite

    Hozzávalók:

    a tésztájához: 25 deka liszt, 1 teáskanál só, frissen õrölt bors, 12.5 deka fagyosan hideg vaj, 5 evõkanál jéghideg víz
    a töltelékéhez: 1 evõkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 50 deka füstölt, fõtt sonka, 2 evõkanálnyi apróra vágott, friss petrezselyem, 3 tojás, 2 teáskanál enyhén csípõs mustár, 10 deka reszelhetõen kemény sajt (amilyen épp van otthon)
    liszt a tészta nyújtásához, vaj a tortaforma kikenéséhez

  • Gesztenyével töltött pulyka recept

    Hozzávalók: 3 kg-os pulyka, 20 dkg darált borjúhús, 2 evõkanál finomra szeletelt petrezselyem, 30 dkg gesztenye, 1 zsemle, 1 dl tej, 1 tojás, 10 dkg füstölt szalonna, 1-2 vöröshagyma, 2 mogyoróhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 szegfûszeg, 5 dkg vaj, só, bors.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...