rss
  • Rakott zöldbab

  • Share on Tumblr

    Rakott zöldbabEgy lábasban feltesszük forrni 2 pohárnyi vizet, ha már forr mehet bele a só és a vega-mix és az 1 pohár rizs. Fedő alatt kis lángon megfőzzük, néha megkavarjuk, hogy ne ragadjon le. Közben pár kanál olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, ha kész teszünk bele egy kis pirospaprikát és beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és teszünk bele 2 gerezd zúzott fokhagymát is. Ha szükséges öntünk rá egy kicsi vizet is és fedő alatt megpároljuk. Közben a zöldbabot megtisztítjuk és felvágjuk 2 cm-es darabokra.

    Megmossuk és pár kanál olajon, pici vízzel és sóval robbanósra pároljuk fedő alatt. Ha készen vannak a hozzávalók, akkor egy tűzálló tálban szépen sorba lerakjuk őket. A tál aljára jön a rizs, erre a darált hús és végül a párolt zöldbab. A tetejére ráöntünk egy nagy pohár tejfölt és rászórjuk a reszelt sajtot. Középső rácson 20-25 perc alatt összesütjük, míg a sajt a tetején aranybarnára nem pirul.

    Hozzávalók:

    - 1/2 kg darált marhahús
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 1/2 kg zöldbab
    - 1 nagy pohár tejföl
    - 10 dkg trappista vagy füstölt sajt
    - 1 pohár rizs
    - olaj
    - vega-mix
    - 3 gerezd fokhagyma
    - só
    - pirosparika
    - őrölt bors


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kovászos uborka

    Hozzávalók: uborka, só, kapor, fokhagyma, kenyér.

  • Minestrone (eredeti recept)

    Hozzávalók: 1 ek aprított petrezselyemzöld, 2-3 ek extra szûz olíva olaj, 50 dkg burgonya, 30 dkg hagyma, 60-70 dkg kelkáposzta, 15-20 dkg zöldborsó, 15-20 dkg zöldbab, 15-20 dkg bab (konzerv), 10 dkg parmezán sajt (reszelt), 3-4 db répa, 2-3 db cukkini, 2-3 db paradicsom, 1 db leveskocka, 1 csipet só, 2 szál zeller.

  • Kókuszos csirke

    Hozzávalók:

    4 db fél csirkemell filé, páchoz: 2 ek étkezési keményítõ, 1 dl bor, szójaszósz, diónyi gyömbér, 1 szál póréhagyma, 15 dkg gomba, currypor, 6 ek. kókuszreszelék, 1 db húsleveskocka, 1 dl tejszín, olaj

  • Friss kevert saláta

    Hozzávalók 4 adaghoz: 1 db kígyó uborka, 1-1db kaliforniai paprika, 1 db lilahagyma, 4-5db paradicsom, 1 fej saláta, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk. bio mustár, 0,5 citrom, 2 ek. olíva olaj, só, bors , zöldségzöld (vagy snidling).

  • Sonkás saláta

    Hozzávalók: zöldsaláta, kukorica, feta túró, sonka, olivabogyó, uborka, paradicsom, só, olívaolaj, ecet vagy citromlé.

  • Õszi zöldségpörkölt

    Hozzávalók: 1 db 1kg-os tömött karfiol, 1 üveg konzerv zöldbab sós lében (kb. 8dl-es üveg), 1 nagyobb fej hagyma, 2 bögre hagyományos tejföl zsír, törtpaprika, só, bors ízlés szerint.

  • Virslis tészta

    A hagymát apróra vágom és olajon megpirítom, majd ráteszem a karikára vágott virslit. Meghintem pirospaprikával és felöntöm egy kevés vízzel.

  • Burgundi puncs

    A hozzávalókat elõre hûtse be, majd hûtött üvegtálba öntse össze. Nagyobb darab jeget helyezzen a tálba, keverje össze a hozzávalókat, és nagyon vékony szeletekre vágott naranccsal díszítse.

  • Rakott sonkás kocka

    Hozzávalók: 60 deka liszt, 15 deka sonka vagy darált sovány füstölt fõtt sertéshús, 3 egész tojás, 2 deci tejfel, só, 5 deka zsír, 5 deka vaj, zsemlyemorzsa.

  • Sárgadinnye ecetben

    A félérett sárgadinnye külsõ héját lehámozzuk, a magokat kikotorjuk, a dinnye húsát pedig ujjnyi darabokra vágjuk, és annyi borecetben, amennyi ellepi, néhány óra hosszat állni hagyjuk.

  • Brokkoli-krémleves

    Hozzávalók: 50 dkg mirelit (vagy friss) brokkoli, 2 dl tejföl, 1 tyúkhúsleves-kocka, 1 evõkanál krumplipürépor, 1-1 teáskanál só és citromlé, csipetnyi cukor.

  • Fokhagymás csirke

    Hozzávalók:

    1 konyhakész csirke (kb. 850 g) 6 gerezd fokhagyma, 50 ml olívaolaj, 1 citrom, 1 ág friss tárkony, 1 csokor petrezselyem, só, bors, 2 teáskanál édes-nemes paprika

  • Csíktusnádiak aprópecsenyéje

    Hozzávalók: 500 g sertéskaraj (csont nélkül), vagy szûzpecsenye, 1 fej vöröshagyma, 1 ek. margarin, 300 ml tejszín, 50 g liszt, tárkony, 100 ml fehérbor. Sült zöldséghez: 200 g zeller, 200 g sárgarépa, 200 g gomba, 1 db paprika, 1 db cukkini, 1 db padlizsán, 150 g ceruzabab, 1 db paradicsom, 1 db lilahagyma, só, bors, petrezselyem, oregano, 50 g vaj.

  • Különleges gombasaláta

    Hozzávalók: 30 dkg gomba, 1 egész zeller szára és levele (gumója nélkül), 25 dkg kemény, kicsi paradicsom, 1 csokor zöldhagyma szárával együtt, 3 evõkanál olaj, bor- vagy gyümölcsecet, õrölt fehér bors, só, cukor ízlés szerint.

  • Kókuszos kocka

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 25dkg liszt
    - 20dkg cukor
    - 1 tojás
    - késhegynyi szódabikarbóna
    - 2 e.k.méz
    - 3dkg margarin
    - 1dl tej

    A bevonóhoz:

    - 20dkg margarin
    - 25dkg cukor
    - 4dkg kakaó
    - 3 e.k tej
    - 5 t.k. rum
    - kókusz reszelék

  • Sonkás rakott tészta

    Sós vízben 30 percig 2 csomag tortellinit vagy az elõírásnak megfelelõ ideig egy csomag makarónit, illetve spagettit, és levétõl leszûrve, hideg vízzel leöblítjük.

  • Krémes

    Hozzávalók:

    1 fagyasztott vajastészta, 6 tojás, 2 csomag vaníliacukor, 15 dkg porcukor, 5 dkg liszt, 4 dl tej

  • Gesztenyés palacsinta

    Hozzávalók: a tésztához: három tojás, 3 dkg porcukor, négy evõkanál olaj, 1 l tej, 20 dkg rétesliszt, csipetnyi só; a töltelékhez: 25 dkg gesztenyemassza, tej, 1-2 evõkanál barackíz, két evõkanál rum, a tetejére porcukor.

  • Részeges csirke

    Hozzávalók:

    1 egész csirke, néhány szál húsos szalonna, 30 dkg gomba, 2 dl száraz fehérbor, 1 pohár tejföl, só, bors

  • Kukoricafõzelék

    Hozzávalók:

    - 50 dkg kukoricakonzerv
    - 5 dkg vaj
    - 1 evõkanál liszt
    - 1-2 dl tej
    - 1 dl tejszín
    - só, õrölt fehér bors
    - 1 csokor petrezselyem