
A darált húsból, a nagyon apróra vágott hagymával, a felvert tojásokkal, a zsemlemorzsával, petrezselyemmel, a sóval és borssal fasírt masszát készítünk. Kigombócozzuk, és forró olajban megsütjük, majd egy tűzálló edénybe szedjük. A visszamaradt zsiradékba tesszük a lisztet, a curryt. Kicsit pirítjuk, majd felengedjük a borral és a húslével. Sűrű mártássá forraljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt is. A gombócokra borítjuk, majd 10 percig ebben a mártásban főzzük a fasírtgolyókat. Gombás párolt rizzsel tálaljuk.
Hozzávalók:
- 1 kg darált hús
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 tojás
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 ek apróra vágott petrezselyem
- ízlés szerint só és bors
- 3 ek liszt
- olaj a sütéshez
- 1 csapot ek curry por
- 1 dl fehérbor
- 4 dl húsleves
- 0,5 dl tejszín