
A tojásokat keményre főzzük és a sonkát is megfőzzük. A két főtt tojást, a főtt sonkát, a lilahagymát és a savanyú uborkát felkockázzuk, és összekeverjük a majonézzel, mustárral és a tejföllel, majd sózzuk, borsozzuk. Mindezt a sonkába töltjük, és feltekerjük. A tányér közepébe helyezzük az olívabogyót és a gyöngyhagymát. Körberakjuk feltekert sonkával. A sárgarépát vékony csíkokra szeleteljük, és minden sonka közé teszünk egy csokorral. Minden tekercsre teszünk egy szelet tojást. Petrezselyemzölddel díszítjük.
Hozzávalók:
- 10 szelet gépsonka
- 3 szelet főtt sonka
- 5 dkg vaj
- 3 db savanyú uborka
- 0,5 tubus majonéz
- 2 ek mustár
- 2 ek tejföl
- 1 fej lilahagyma
- só
- őrölt fekete bors
Díszítéshez:
- 1 db sárgarépa
- 1 szem olívabogyó
- 4 szem gyöngyhagyma
- petrezselyemzöld
- 3-4 db főtt tojás